Annonce
Midtfyns Posten

Henriette elsker at møde nye mennesker: skal være frivillig i Ringes kommende familieklub

Henriette Reenberg har meldt sig som frivillig i den kommende familieklub i Ringe. Her sidder hun i dagligstuen med hunden Molly. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen
En ny familieklub er under opstart i Ringe, og skulle man have lyst til at være med, så kommer man til at møde Henriette Reenberg, som har meldt sig som frivillig for familieklubben.
Annonce

Ringe: Er du madmor? Måske er du et legebarn? Superhelt? Forbillede? Hvis du kan se dig selv være en eller flere af de ting, så skulle du måske overveje at blive frivillig i Hele Danmarks Familieklub.

50-årige Henriette Reenberg scrollede gennem Facebook, da hun så et opslag, som fangede hendes blik. "Skal vi lave en familieklub i Ringe?", stod der. Nu har Henriette Reenberg meldt sig som frivillig og skal hjælpe den kommende familieklub med at lave aktiviteter og mad.

Hele Danmarks Familieklub laver familieklubber over hele Danmark og giver familier mulighed for at mødes med andre familier. Det kan være, at man ikke lige altid har tid, eller at man lige er flyttet til byen - familieklubben står åben for alle familier, som gerne vil skabe en hyggelig stemning og møde nye mennesker.

Nu kommer der måske en familieklub til Ringe, men skal det lykkes, så mangler man stadig et par frivillige og nogle familier, som kunne have lyst til at være med, og derfor har Henriette Reenberg meldt sig.

- Jeg er en meget åben person, der er meget udadvendt, og jeg kan godt lide, at møde nye mennesker. Jeg synes bare, at det lød som en god ide, og derfor meldte jeg mig som frivillig, siger Henriette Reenberg.

Henriette Reenberg arbejder til daglig, som det hun kalder "administrativ blæksprutte" på Carl Nielsen Skolen i Nr. Lyndelse. Oversat betyder det, at hun gør lidt af det hele på skolen, og hun er ofte til at finde på biblioteket sammen med skolebørnene. Derfor glæder hun sig også til at være en del af familieklubben, hvor det ikke hun er folk på hendes egen alder, der er med. Det kan nemlig noget helt specielt, når man mødes på tværs af alder og deler ud af sin viden og erfaring.

- Jeg kan rigtig godt lide, at alle kan bidrage med noget forskelligt. Børn har måske nogle andre ideer end voksne har, lyder det fra Henriette Reenberg.

Hele Danmarks Familieklub

Hele Danmarks Familieklub laver familieklubber over hele Danmark for at skabe tætte relationer til andre familier og personer i lokalsamfundet.

Hver familieklub består af omkring ni familier og et team af frivillige. Familier kan mødes til mad, aktiviteter og leg, og har til formål at skabe overskud og fællesskab i hverdagen.

Alle slags familier kan deltage - om det så er enlige fædre, eller familier med mange børn.

Familieklubben styres af frivillige, som står for at planlægge det praktiske og lave mad sammen med familierne. Det er gratis at være en del af familieklubben - både for de frivillige og for familierne.

Har du lyst til at melde din familie ind i den lokale familieklub eller melde dig som frivillig, så kan du gøre det på: https://heledanmarksfamilieklub.dk/

Annonce

Henriette går forrest

Som frivillig i familieklubben er man nødt til at tage styringen, når det kommer til at lave aktiviteter og mad, og det er en rolle, som Henriette Reenberg er vant til at have. Det er nemlig ikke altid, at folk er gode til at få stablet arrangementer og sammenkomster på banen, og derfor har Henriette Reenberg efterhånden fundet ud af, at hun også er god til at gå forrest, hvis hun gerne vil se mere til naboer og andre i lokalsamfundet.

- Dengang jeg boede i Årslev, der var der ingen på den gade, hvor jeg boede, der kendte hinanden. Så kom jeg til at arbejde sammen med en af mine naboer, og vi endte med at arrangere en gadefest, som var en stor succes. Når der ikke er andre der gør det, så må jeg jo gøre det. Der er jo nogen, der skal gøre det, siger Henriette Reenberg.

Det er ikke alle, der er lige så gode som Henriette Reenberg til at gå forrest, og derfor virker familieklubben som det perfekte sted, hvor hun kan bruge sine evner til at bringe folk sammen.

- For mig er det jo nemt at skaffe mig et netværk, for jeg kan godt lide at møde nye mennesker og lære nye mennesker at kende, men sådan er det ikke for alle. Nogle er bare mere indelukkede end andre, og nogle har måske ikke rigtig tid til at lære folk at kende. Derfor ville jeg gerne være med til at hjælpe familieklubben, lyder det fra Henriette Reenberg.

Der er stadig ledige pladser i familiegruppen, hvis man skulle have lyst til at tilmelde sin familie eller melde sig som frivillig. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at det nok skal blive en fest i selskab med Henriette Reenberg.

- Jeg glæder mig til, at det starter. Jeg tror, at det bliver rigtig hyggeligt, når man laver noget mad sammen og får en snak, siger Henriette Reenberg.

Hele Danmarks Familieklub samler familier over mad og aktiviteter for at skabe lokale fællesskaber. Foto: Hele Danmarks Familieklub
Alle slags familier kan deltage i familieklubben, og maden er gratis. Foto: Hele Danmarks Familieklub
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Konfirmationer uge 33

Annonce