Annonce
Midtfyns Posten

Foredrag om sydslesvigske historier bliver gennemført på Ringe Bibliotek

Kulturredaktør Hans Christian Davidsen, Flensborg Avis, gæster Ringe Bibliotek. Foto: Martin Ziemer
Annonce

Ringe: Kulturredaktør ved Flensborg Avis, Hans Christian Davidsen, kommer til Ringe Bibliotek og holder foredrag torsdag den 17. september kl. 19.30.

Der var på et tidspunkt forlydender om, at foredraget var blevet aflyst pga. corona-restriktionerne, men foredraget bliver gennemført, understreger Hans Christian Davidsen og arrangørerne.

Hans Christian Davidsen har skrevet en personlig og alternativ kulturguide til Sydslesvig med 21 journalistiske essays om kendte, men især mindre kendte steder af kulturel og kulturhistorisk interesse syd for grænsen. Bogen fortæller historierne bag en række museer, mindesteder om kunst og kultur - næsten alle afsnit har en eller anden dansk vinkel.

Læseren møder for eksempel en mindretalsdansker, der genopdagede en synagoge i Rendsborg, som nazisterne havde beslaglagt og indrettet som fiskerøgeri. Man får blandt andet den nyeste og opdaterede historie om Emil Noldes forhold til nazismen og får en stort set ukendt baggrundsfortælling om den største samling af skagensmalerier uden for Danmark, der befinder sig på en ø ud for Sydslesvigs vestkyst.

Der er mulighed for at købe bogen til favørpris på selve aftenen. Alle er velkomne til foredraget, der arrangeres i et samarbejde mellem Grænseforeningen Faaborg-Midtfyn, Folkeuniversitetet Ringe/Ryslinge og Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne.

Entré: medlemmer 50 kr., ikke-medlemmer 70 kr., studerende 20 kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Marked i Dømmestrup

Midtfyns Posten

Spion-thriller i Ringe Bio

Midtfyns Posten

Spil petanque på Midtfyn

Midtfyns Posten

Caféquiz på Gluds Café

Annonce