Annonce
Midtfyns Posten

Historisk drama baseret på sand historie i Ringe Bio

Roman Polanskis "Officer og Spion" vises i denne uge i Ringe Bio. Pressefoto
Annonce

Ringe: I uge 40 vises filmen ”Officer og Spion”, der tager sit udgangspunkt 1894, hvor man møder officeren Alfred Dreyfus, der bliver dømt til livsvarigt fængsel på Djævleøen (Île du Diable) ved Fransk Guyana og smidt ud af hæren anklaget for at have spioneret for tyskerne, der var Frankrigs svorne fjende efter krigen 1870-71, hvor Frankrig mistede Alsace-Lorraine.

Men var han nu også skyldig?

Det viser sig ikke at være tilfældet. Oberst Georges Picquart finder nemlig snart ud af, at Dreyfus er blevet uskyldigt dømt.

"Officer og spion" er et historiske drama baseret på en sand historie.

Filmen er instrueret af Roman Polanski.

Filmen spilles torsdag 1. okt. til og med søndag 4. okt. kl. 19.30.

Annonce

Lassie kommer hjem

Ind i mellem spilles filmen ”Lassie kommer hjem” som eftermiddagsfilm kl. 15 dagene lørdag 4. okt. og søndag 5. okt.

Familiefilmen "Lassie kommer hjem" er en ny film om den populære hund.

Collien Lassie og den 12-årige Frederik er uadskillelige, men da Frederiks far mister sit job, flytter familien til en mindre lejlighed, hvor det ikke er tilladt at have hund.

Frederik er knust. De er nødt til at aflevere Lassie til Greve von Springer, som lover at passe godt på Lassie. Men en af grevens ansatte er ond mod Lassie, og hunden flygter for at lede efter sin ægte ejer.

Drengen kan heller ikke længere undvære Lassie, så da han hører, at Lassie er stukket af, sætter han sig for – sammen med grevens barnebarn Pernille - at finde sin bedste ven.

Annonce

Dark waters

Uge 41 fortsætter med filmen ”Dark Waters”.

Det biografiske drama 'Dark Waters' handler om den succesrige advokat Robert Bilott, der kommer på sporet af noget ganske foruroligende, da han kontaktes af en bonde fra sin hjemstavn i West Virginia.

Landmandens dyr bliver vanvittige og dør på stribe, og snart viser en forbindelse sig til et af verdens største selskaber: DuPont Chemicals. I årtier har DuPont bevidst forurenet drikkevandet i området i forbindelse med produktionen af et af deres lukrative produkter: Teflon.

Mens Bilott forsøger at komme til bunds i sagen, bliver det mere og mere tydeligt, hvor langt DuPont vil gå for, at hemmeligheden om deres handlinger ikke slipper ud - og snart er advokatens fremtid, familie og liv i overhængende fare.

Filmen bygger på artiklen ‘The Lawyer Who Became DuPont’s Worst Nightmare’ af Nathaniel Rich, der indgående dækkede Robert Bilotts årelange og ulige kamp mod det gigantiske firma.

'Dark Waters' er instrueret af den Oscar-nominerede filmskaber Todd Haynes.

Filmen spilles mandag 5. okt. til og med onsdag 7. okt. kl. 19.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce