Annonce
Midtfyns Posten

Hjemmeværnet øver på Midtfyn

Hjemmeværnet holder øvelse i området omkring Gestelev, Vantinge, Sallinge, Espe og Herringe lørdag den 10. april. Foto: Hjemmeværnsdistrikt Fyn

Midtfyn: Den midtfynske fred og idyl bliver kraftigt udfordret af skudsalver og kanonslag, når Hjemmeværnskompagni Midtfyn afholder øvelse lørdag d. 10. april, oplyser Hjemmeværnskompagni Midtfyn i en pressemeddelelse.

Øvelsen har til formål at træne den enkelte soldat i personlige færdigheder. Dette foregår sideløbende med en større øvelse i bevogtning, som er Hjemmeværnets primære opgave og derfor vigtig at kunne mestre, oplyser kompagniet.

I forbindelse med øvelsen bliver en del af soldaterne kontrolleret og forhåbentligt godkendt, så de kan indgå i den lokale beredskabsstyrke. I alt deltager cirka 100 soldater i øvelsen, som primært kommer til at foregå i området omkring Gestelev, Vantinge, Sallinge, Espe og Herringe. Øvelsen starter tidligt lørdag morgen og slutter omkring kl. 21.

Annonce

Udover at støde på soldaterne i de berørte områder vil lokalbefolkningen kunne observere skydning med løs ammunition, brug af kanonslag, lyskugler og kraftige røggranater. Der vil desuden forekomme kørsel med såvel civile som militære køretøjer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Klumme: Ekspropriation

Annonce