Annonce
Midtfyns Posten

Hun gavner Gislev og genbrugstanken: Inge har fået sin drøm opfyldt

Inge Clausen, butiksansvarlig i den nye genbrugsbutik i Gislev, har aldrig før arbejdet som frivillig i en genbrugsbutik, men hun har mange års butikserfaring fra sit arbejdsliv. Og nu får hun sin drøm om at stå i en tøjbutik opfyldt. Foto: Hardy Hounsgaard
Inge Clausen har altid ønsket at stå i en tøjbutik, og nu har den 64-årige kvinde fra Gislev fået drømmen opfyldt samtidig med, at hun gør noget godt for andre som butiksansvarlig i den nye genbrugsbutik i Gislev.

Gislev: Inge Clausen har haft mange år på arbejdsmarkedet og har prøvet lidt af hvert inden for især butiksverdenen. Men først nu, hvor hun er gået på pension, får hun sin drøm opfyldt.

- Jeg har altid ønsket at stå i en tøjbutik, og det får jeg så mulighed for nu, siger den 64-årige kvinde, mens hun står ved et af de mange stativer med tøj, der pryder lokalerne i det, der indtil 2016 husede Gislev Apotek.

Men efter fem år uden liv i bygningen på hovedvejen gennem byen er Røde Kors Midtfyn flyttet ind som lejere i det gamle apotek, og 36 frivillige fra lokalområdet er i disse uger i fuld gang med at gøre lokalerne klar til åbning af butikken torsdag den 8. april.

- Der er mange ting, men vi skal nok nå det. Vi satser på at være færdige inden påske, siger Inge Knudsen, der er udnævnt til butiksansvarlig. Men som de øvrige frivillige får hun ikke en krone for sit arbejde. Alle yder en frivillig indsats til gavn for Røde Kors og lokalsamfundet.

- Det er godt for Gislev, at der kommer liv i bygningen igen. Det har været trist at gå forbi og se den stå tom, siger Inge Clausen, der selv bor i Gislev.

Annonce

Døgnbutik i 17 år

Hun har tidligere arbejdet i Kvickly i Svendborg, og hun havde i 17 år en døgnbutik længere nede ad Ørbækvej sammen med sin nu afdøde mand. Døgnbutikken findes ikke mere, og de seneste 12 år har hun arbejdet på plejehjemmet Nørrevænget i Gislev.

- Der stoppede jeg den 28. november, og så skulle jeg jo have tiden til at gå med noget. Jeg så, at Røde Kors søgte frivillige til en ny genbrugsbutik i Gislev, og det meldte jeg mig til, fortæller Inge Clausen.

En flok kvinder er i gang med at sortere tøj og sætte ting på hylder i de gamle apotekslokaler.

- Der er meget fint tøj her. På flere af tøjstykkerne sidder der stadigvæk nye mærker på som tegn på, det ikke har været brugt, siger Inge Clausen.


Der er meget fint tøj her. På flere af tøjstykkerne sidder der stadigvæk nye mærker på som tegn på, det ikke har været brugt

Inge Clausen, butiksansvarlig


Hun ser frem til at slå dørene op for de første kunder torsdag den 8. april.

- Det er svært at sige, hvor mange kunder, vi forventer. Men der er stor interesse for butikken, kan jeg høre fra folk i byen, siger Inge Clausen.

En rap sag i børneafdelingen. Linda Lund Petersen sorterer børnetøj. Hun er en af de mange frivillige, der hjælper til i genbrugsbutikken i Gislev. Foto: Hardy Hounsgaard
Annonce

En rap sag

På det grå linoleumsgulv i det bageste lokale i butikken sidder en kvinde på gulvet og sorterer børnetøj.

- Jeg er førtidspensionist og vil gerne hjælpe til. Jeg har meldt mig til to vagter om ugen, hvor jeg er her fire timer ad gangen. Jeg har ansvaret for børneafdelingen, siger Linda Lund Petersen, der bor i Herrested syv kilometer nord for Gislev.

Hun er overrasket over, hvor mange gode ting, der kommer ind til genbrugsbutikken.

- Er den ikke sød, den her, spørger hun ud i rummet og fremviser en stor, vamset heldragt med grå ryg, hvid bug og orange næb. En rap sag, og det koster ikke en formue at komme til at ligne en and.

- Den kommer nok til at koste 40-50 kroner. Vi prissætter ud fra et princip om, at det ikke skal koste for meget. Alle skal kunne være med, og vi har også en kasse med ting, der kun koster en krone. Der skal også være noget til børnene, der kommer for at bruge lidt lommepenge, fortæller Linda Lund Petersen, der falder over mange gode sager, når hun tømmer sækkene med tøj.

- Jeg har allerede lagt en pose fra med ting, som jeg gerne selv vil købe, smiler hun.

Bent Jørgensen giver også en hjælpende hånd til den nye genbrugsbutik i Gislev. Her skruer han en krog i reolen under disken. Foto: Hardy Hounsgaard
Annonce

- Hvor er Bents jakke?

Kvinderne er klart i overtal blandt de frivillige. Men der er også mænd, der hjælper til - primært med de mere håndværksmæssige gøremål. En af dem er Bent Jørgensen, der med en skruetrækker i hånden er kravlet ned under disken.

- Det var en af de små opgaver. Jeg har lige sat en krog op til at hænge de her i, smiler han og fremviser et bundt nøgler.

Lidt efter leder han efter sin jakke, da han er på vej ud til en kaffepause. Den blå jakke lå oven på et tøjstativ for lidt siden, men nu er den væk.

- Er der nogen, der har set Bents jakke? spørges der ud i rummet.

Men den bliver hurtigt fundet. Det viser sig, at den er kommet op at hænge blandt tøjet, der skal sælges.

- Det er faren ved at lægge sit tøj her i butikken. Man risikerer, at det bliver solgt, lyder det med et smil fra en af de frivillige i genbrugsbutikken, mens latteren runger i det gamle apotek.

Tallerkener og kopper stilles frem, så de mange varer i den nye butik i Gislev kan præsenteres bedst muligt. Foto: Hardy Hounsgaard
Man kan få mange fine sager i den nye Røde Kors butik i Gislev. Foto: Hardy Hounsgaard
Der er kommet nye skilte på facaden af det gamle apotek i Gislev, og det vildtvoksende krat og buskads foran bygningen er fjernet. Røde Kors butikken åbner torsdag den 8. april. Foto: Hardy Hounsgaard
Der er alt fra malerier til bøger i den nye Røde Kors genbrugsbutik, som åbner torsdag den 8. april. Foto: Hardy Hounsgaard
Linda Lund Petersen sorterer tøj i børneafdelingen, som hun har ansvaret for. Foto: Hardy Hounsgaard
Røde Kors Midtfyns formand, Egon Schlosser, foran garagen bag den nye genbrugsbutik i Gislev. Her kan man aflevere ting, dog ikke møbler. Foto: Hardy Hounsgaard
Røde Kors har lejet sig ind i stueetagen i bygningen på Ørbækvej i Gislev, og genbrugsbutikken åbner torsdag den 8. april. Foto: Hardy Hounsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Litteraturkreds om sorg

Annonce