Annonce
Midtfyns Posten

Hvad pulterkammeret gemte

Ellen Thuesen med det gamle udklip fra Fyens Stiftstidende med et indhold, som hun synes skræmmende præcist forudsiger Trumps æra. Foto: Uffe Tønning

Ellen Thuesen fik en underlig fornemmelse af en Trump-profeti, da hun under oprydning fandt et 20 år gammelt avisudklip.

Annonce

Palleshave: - Det er jo nærmest en profeti. Alt, hvad hun skriver, passer jo på en prik med den måde Trump fører sig frem på som præsident.

Ellen Thuesen, der bor på Hedebovej i Palleshave, kom forleden ind på redaktionen med et gulnet avisudklip, hvis budskab hun gerne vil dele med andre.

- Jeg var i gang med at rydde op i en masse gamle ting, så børnene ikke skal stå med det, når jeg engang er væk, fortæller Ellen Thuesen, der blev enke for seks år siden.

- Dét her lå mellem forskellige papirer. Der står ikke dato på. Det kunne være skrevet i går, men det ser jo noget ældre ud, konstaterer hun.

Udklippet er umiskendeligt fra Fyens Stiftstidende og en omtale af Bob Dylans album "Time Out of Mind", der udkom i efteråret 1997, peger på, at avisen er fra sommeren 1998. Der er tale om en satirisk kommentar, som Maureen Dowd havde skrevet til The New York Times, hvis stof den fynske avis havde adgang til.

Hun er stadig tilknyttet avisen, som mange - men i hvert fald ikke Donald Trump - opfatter som verdens bedste avis. I 1999 modtog hun Pulitzer-prisen for sine klummer om Monica Lewinsky-skandalen. I den klumme, som Ellen Thuesen fandt i sine gemmer, fremstiller Maureen Dowd i en sarkastisk tone sine landsmænd som selvhævdende og ligeglade med andre folkeslag, naturen og klimaet, når bare de kan få lov at køre rundt i tunge benzinslugere.

- Jeg ved ikke, hvorfor vi i sin tid har gemt udklippet, men det er da skræmmende, hvor godt det svarer til nutiden, bemærker hun.

Udklippet er udateret, men formentlig fra Fyens Stiftstidende i sommeren 1998.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

En god kammerat: 14-årige Cecilie fra Risøhøj Håndbold er nomineret til kammeratskabspris og kan vinde 25.000 kr. til sit hold

Annonce