Annonce
Midtfyns Posten

Hygge på festivalpladsen: Midtfyns Festival håber på festival næste år

Festivalleder Kim Skovby Klindt må se i øjnene, at årets Midtfyns Festival er aflyst. Men han håber, at det kan lade sig gøre at gennemføre festivalen næste år - måske endda på de samme datoer som i år. Foto: Hardy Hounsgaard
Arrangørgruppen bag Midtfyns Festival mødtes til hygge og spisning på festivalpladsen i Ringe på dagen, hvor årets festival skulle have fundet sted. Festivalleder Kim Skovby Klindt håber, at det kan lade sig gøre at arrangere festivalen næste år.
Annonce

Ringe: Der skulle have været fyldt med mennesker og musik på dyrskuepladsen i Ringe denne solrige og varme Kristi himmelfartsdag, hvor årets Midtfyns Festival skulle have fundet sted. Men på grund af corona og forbuddet mod større menneskemængder var kun en lille udvalgt skare på ni personer, lig med arrangørgruppen bag Midtfyns Festival, samlet til en hyggestund.

- Vi håber, at vi kan lave en festival igen til næste år, siger festivalleder Kim Skovby Klindt.

Sidste år genopstod Midtfyns Festival efter 16 års pause, og med 1900 mennesker blev det en succes, som resulterede i et overskud på 200.000 kroner.

- Der er to ting, der skal falde på plads, for at vi kan fortsætte. Vi skal have økonomien på plads, og vi skal have de frivillige med næste år, opsummerer Kim Skovby Klindt.

- Vi venter stadigvæk på en udmelding, om vi kan gøre brug af hjælpepakker til at betale de kunstnere, vi har booket, og andre, der skal have penge.

- Men vi har betalt penge tilbage til de cirka 500, der havde købt billet og ville have penge tilbage, siger Kim Skovby Klindt.

Med årets festivalbanner som underlag mødtes folkene i arrangørgruppen bag Midtfyns Festival til en gang hygge og spisning på dyrskuepladsen i Ringe, hvor årets aflyste festival skulle have været afviklet torsdag 21. maj og fredag 22. maj. Foto: Hardy Hounsgaard
Annonce

Donationer fra folk

Men flere har valgt ikke at få pengene tilbage og i stedet give dem til Midtfyns Festival.

- Vi har fået cirka 30.000 kroner i donationer fra folk, der ikke ville have pengene tilbage, og det takker vi for, siger festivallederen.

- Vi ville gerne have inviteret dem, der havde doneret penge, til at være med her i dag, men det måtte vi ikke på grund af forsamlingsforbuddet. Jeg håber, vi i stedet kan lave noget for dem senere, siger Kim Skovby Klindt.

En del af de 200.000 kroner fra sidste års overskud er brugt til trykning af bannere, plakater og t-shirts og andre udgifter. Billetsalget gik godt, inden samfundet blev lukket ned i marts.

- Det så godt ud med det antal billetter, vi havde solgt, inden det gik helt i stå i marts. Vi forsøgte i første omgang at flytte festivalen til 4.-5. september, men da forbuddet mod festivaler blev forlænget til udgangen af august, turde vi ikke binde an med det, og derfor valgte vi at aflyse, siger Kim Skovby Klindt.

Annonce

Samme dato næste år?

De frivillige havde set frem til et par dage med hygge og musik på Goe Bakke.

- Oplevelsen af at være på festivalen er deres løn, og det må de undvære i år, siger Kim Skovby Klindt.

I stedet måtte de ni i arrangørgruppen denne fridag nøjes med at lytte til musikken fra nogle af de kunstnere, der var hyret til årets festival, på det medbragte musikanlæg, mens de spiste en frokost i det grønne. Underlaget var det store banner med billeder og navne på hovednavnene Johnny Madsen, Peter Sommer, Back to Back og Østkyst Hustlers under overskriften Midtfyns Festival 21.-22. maj 2020.

- Jeg har kigget i kalenderen for næste år, hvor 21.-22. maj er en fredag og lørdag. Så vi kan - hvis vi beslutter at lave en festival næste år - holde en festival på de samme datoer næste år, og flere af kunstnerne har tilkendegivet, at de gerne vil komme igen næste år. Så vi kan måske genbruge plakaten med enkelte rettelser, lyder det med et glimt i øjet fra Kim Skovby Klindt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce