Annonce
Midtfyns Posten

Identitet og fællesskab: Myten om dannebrog

I år er det 800 år siden, at Dannebrog efter sigende faldt ned fra himlen. Siden har det været symbolet på danskhed og fællesskab. PR-foto
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Sagnet siger, at dannebrog faldt ned fra himlen i 1219 under slaget ved Lyndanise i Estland. Staten, kongen og adelen tog flaget til sig, og i 1800-tallet blev flaget også for folket. Siden har det haft stor betydning, og danskerne i dag elsker at flage ved den mindste lejlighed.

Grænseforeningen for Faaborg-Midtfyn inviterer nu til et foredrag om dannebrog og myten, som fortæller, at flaget sørgede for dansk sejr i korstogskrigen. Myten sidder dybt i danske borgere i dag, og som nationalt symbol signalerer dannebrog en slags enhed, fællesskab og identitet.

Det er Torben Kjersgaard Nielsen, lektor i middelalderhistorie ved Aalborg Universitet, der vil fortælle om dannebrog med udgangspunkt i sin bog "Dannebrog" i serien "100 Danmarkshistorier".

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet Ringe-Ryslinge og finder sted mandag 20. maj kl. 19 på Ringe Bibliotek. Det koster 50 kroner at være med, prisen inkluderer kaffe og kage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Konfirmationer uge 33

Annonce