Annonce
Midtfyns Posten

Ingen skal føle sig ensomme: Ferritslev Fritidshus holder juleaften for første gang

I år holder Ferritslev Fritidshus juleaften for første gang. Det bliver en juleaften med and og flæskesteg, pakkeleg og julehygge, men hvor coronarestriktionerne også skal overholdes, for at aftenen kan lade sig gøre. Dette billede er fra 2018, hvor julemanden delte godteposer ud til byens børn. Foto: Preben Østerlid
For første gang holder fritidshuset i Ferritslev juleaften for byens borgere. Koordinator Egon Hansen mener, at det er vigtigt at holde gang i noget socialt i denne tid, hvor mange ældre føler sig ensomme.
Annonce

Ferritslev: Ferritslev Fritidshus slår dørene op den 24. december og holder juleaften for de af byens borgere, der tilmelder sig. Her kan deltagerne se frem til en klassisk julemiddag med flæskesteg, and, brunede kartofler og risalamande.

Der vil også være et flot udsmykket juletræ og pakkeleg, og der bliver sunget julesange i løbet af aftenen. Præcis som en juleaften normalt tager sig ud.

Og dog. For deltagerne skal bære mundbind, når de ankommer - ligeledes hvis de rejser sig op fra deres stol. Desuden skal der sprittes hænder og holdes den nødvendige afstand til de andre gæster.

Men det skal nok blive en god juleaften alligevel, er koordinator ved Ferritslev Fritidshus, Egon Hansen, overbevist om.

Annonce

- Vi har et socialt ansvar

Fritidshuset i Ferritslev er ofte vært for hyggelige og festlige arrangementer for både børn og voksne, men coronapandemien har siden marts været skyld i mange aflysninger af sociale arrangementer.


Jeg synes i høj grad, at vi har et ansvar for, at ingen sidder derhjemme og føler sig ensomme. Derfor vil det sociale også tælle allerhøjest på denne juleaften.

Egon Hansen, koordinator Ferritslev Fritidshus


Egon Hansen mener, at pandemien har taget hårdt på mange mennesker, især ældre, som går hjemme og føler sig ensomme, fordi de ikke kan komme ud at mødes med andre folk, som de kunne, før corona kom. Derfor satte det også ekstra skub i planlægning af en juleaften, da det efterhånden stod klart, at coronavirusset højst sandsynligt ikke forsvinder foreløbigt.

- For et par år siden var der nogle, der spurgte os, om vi ikke kunne planlægge en juleaften. Og det synes vi var en god idé. Det satte selvfølgelig ekstra skub i tingene, da coronaen kom, for nu har vi for alvor oplevet, hvor vigtigt det er, at man har noget socialt, siger Egon Hansen.

- Jeg synes i høj grad, at vi har et ansvar for, at ingen sidder derhjemme og føler sig ensomme. Derfor vil det sociale også tælle allerhøjest på denne juleaften, uddyber han.

I år 2022 kan Egon Hansen fejre sit 50-års jubilæum i Ferritslev Fritidshus, og i år er det første gang, at han er med til at planlægge en juleaften i fritidshuset. Han ser frem til en hyggelig og mindeværdig aften med andre borgere fra Ferritslev. Arkivfoto: Hardy Hounsgaard

Egon Hansen fortæller, at han selv har tænkt sig at give et nap med, så det hele kommer til at gå, som det skal.

- Vi er to, som repræsenterer fritidshuset, og så er vi så heldige, at to af gæsterne også gerne vil hjælpe til med alt det praktiske. Maden kommer udefra, så vi skal kun tænke på at starte ovnen op, siger han.

Annonce

Mange overvejelser

Planlægningen af denne aften har ikke været helt ligetil, da coronarestriktionerne har krævet en del overvejelser om, hvordan aftenen kan muliggøres.

- Vi har været nødt til at tage udgangspunkt i det forsamlingsloft, der gælder på nuværende tidspunkt, for ellers kan man ikke planlægge noget som helst. Med de nuværende regler for forsamlinger kan vi være 20 personer i to forskellige rum, og når der kommer nye udmeldinger fra regeringen i slutningen af november, tager vi den derfra, siger Egon Hansen.

Annonce

Alle er velkommen

Ifølge koordinatoren er det ikke et krav, at man er medlem af Ferritslev Fritidshus for at være med til at fejre juleaften. Det vigtigste er, at alle får en hyggelig aften.

- Dem, der er meldt til indtil videre, er fortrinsvis enlige ældre, men også nogle lidt yngre par på omkring de 50 år. Der er også dem, som plejer at holde jul med hele familien, men hvor de på grund af coronasituationen hellere vil holde jul sammen med nogle af dem, de kender her fra området, forklarer Egon Hansen.

- Alle er velkommen, men det er først til mølle, tilføjer han.

Tilmelding skal ske ved at ringe til Ferritslev Fritidshus på tlf. 65981315.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Hjemmebagt fynsk brunsviger-blues

Midtfyns Posten

Julekoncert i Sdr. Nærå Kirke

Midtfyns Posten

Julevandring rundt i Ringe

Midtfyns Posten

10.000 julelys i Sdr. Nærå

Annonce