Annonce
Midtfyns Posten

Intarsia inviterer på et kig i maskinrummet

Intarsia er dekorationer udført i forskellige træsorter, der nedfældes i en massiv træplade på møbler, paneler mv. Firmaet laver i dag både moderne kunsthåndværk samt restaurerer ældre møbler, og de modtager stadig bestillinger fra hele verden. PR-foto
Annonce

Ringe: I foråret kunne man på Ringe Bibliotek opleve et lille udsnit af værkstedet Intarsias kunsthåndværk. Udstillingen var den halve fornøjelse i bekendtskabet med kunsthåndværket intarsia, og biblioteket inviterer derfor nu på udflugt til værkstedet på Nyvej. Det foregår lørdag 15. september klokken 10, hvor der er fælles gang fra biblioteket. Det smukke gule murstenshus med tilhørende dekupørværksted fra 1912 ligger ligger 10 minutters gang fra biblioteket på Nyvej 18, 5750 Ringe.

Deltagerne får et kig ind i "maskinrummet", hvor Ursula Dyrbye-Skovsted med en håndfuld ansatte dagligt med allerstørste præcision og tålmodighed og med unikke og udvalgte redskaber tegner, skærer, pudser og skyggebrænder i alverdens træsorter og finerplader. Ursula fortæller om stedets såvel som håndværkets historie, og viser rundt i de smukke gamle lokaler, hvor roen sænker sig, og hvor deltagerne i duften af træ bliver mindet om en tid, hvor det gode håndværk var noget, man for alvor satte i højsædet.

Intarsia er dekorationer udført i forskellige træsorter, der nedfældes i en massiv træplade på møbler, paneler og lignende.

Der er entré. Tilmelding via.fmbib.dk.

Ursula Dyrbye-Skovsted, Intarsia, fortæller om stedets og om håndværkets historie. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

En god kammerat: 14-årige Cecilie fra Risøhøj Håndbold er nomineret til kammeratskabspris og kan vinde 25.000 kr. til sit hold

Annonce