Annonce
Midtfyns Posten

Jørgen fylder 80: Arbejder stadig på fuldtid som murer

Jørgen Rasmussen bliver 80 år den 11. februar. Han har arbejdet siden han var 14. Foto: Nanna Lørup Buch

Alder er ingen hindring for Jørgen Rasmussen, der snart bliver 80 år. Han arbejder stadig på fuldtid som murer i Gislev-Holme Murerforretning, der har været i familien i tre generationer.

Annonce

Gislev: Selvom Jørgen Rasmussen bliver 80 år den 11. februar, har han ingen planer om at gå på pension lige foreløbigt. Han arbejder stadig 37 timer om ugen som murer.

- Jeg har det godt med det, så hvorfor holde op? Jeg kommer ud og ser noget, oplever noget og følger lidt med. Jeg kan godt lide at holde mig i gang. Jeg har set alt for mange, der sætter sig hen, og så begynder de at blive dårlige, siger Jørgen Rasmussen fra Gislev, der har to børn, syv børnebørn, tre oldebørn og en kæreste.

Jørgen Rasmussen har haft et langt arbejdsliv. Han gik ud af skolen som 14-årig og gik i tjeneste som landmand. Her nåede han at være i 1,5 år.

Egentligt havde Jørgen Rasmussen ingen planer om at blive murer ligesom sin far, der var selvstændig med firmaet Gislev-Holme Murerforretning, men da hans far fik brug for hans hjælp, mærkede han efter, og kunne godt tænke sig at prøve kræfter med faget alligevel. Derfor startede Jørgen Rasmussen i lære hos sin far som 15-årig.

I april 1958 blev Jørgen Rasmussen udlært - blot et par måneder efter sin fars død.

- Jeg var nyudlært og skulle fortsætte virksomheden efter min far, men det kunne jeg ikke få lov til. For at være selvstændig skulle man have et næringsbrev, og det kunne man ikke få før man var myndig, hvilket var som 21-årig dengang. derfor kørte firmaet i min mors navn, indtil jeg var myndig, siger han.

Jeg har det godt med det, så hvorfor holde op? Jeg kommer ud og ser noget, oplever noget og følger lidt med. Jeg kan godt lide at holde mig i gang. Jeg har set alt for mange, der sætter sig hen, og så begynder de at blive dårlige.

Jørgen Rasmussen
I dag er det meget lettere at være murer, mener Jørgen Rasmussen - der findes mange løsninger til at lette det hårde fysiske arbejde, eksempelvis en elhammer som her. Foto: Nanna Lørup Buch
Annonce

Tre generationer i samme virksomhed

Jørgen Rasmussen har kørt firmaet Gislev-Holme Murerforretning siden han var myndig, indtil hans søn, Tonny Rasmussen, overtog virksomheden i 2006. Faktisk var det heller ikke meningen, at sønnen skulle være murer.

- Han er udlært mekaniker. En dag kom han hen til mig og sagde, at han ville være murer. Han spurgte om at få en læreplads, og hvis ikke han kunne få en hos mig, ville han finde en anden, han kunne starte hos. Han startede naturligvis hos mig, griner Jørgen Rasmussen.

Siden sønnen overtog virksomheden i 2016, har Jørgen Rasmussen arbejdet for ham på fuldtid, 37 timer om ugen fra 7-16 hver dag.

- Det går da selvfølgelig ikke lige så stærkt længere, men jeg kan godt følge med. I dag er det meget nemmere at være murer, end det var, da jeg startede - der havde vi ikke en gang en blandemaskine. der var det rigtig hårdt at være murer. I dag er det stadig hårdt, men ikke på samme måde - vi har jo maskiner til mange af tingene - eksempelvis en elhammer. Men jeg bruger også stadig den gode gamle hammer - det er ikke alting, det nye kan klare, siger han.

Selvom Jørgen Rasmussen snart bliver 80 år, og har haft et hårdt fysisk arbejde, siden han var 14 år, har han et godt helbred.

- Jeg har kun været på sygehuset to gange i mit liv. Første gang da jeg faldt ned fra et loft og rev min ene arm af led, og anden gang for et par måneder siden, hvor jeg havde lidt bøvl med min ene hofte, der skulle røntgenfotograferes. De siger det er slid, men det kan jeg ikke forstå. Det er heldigvis blevet bedre nu, siger han.

Jørgen Rasmussens 80-årige fødselsdag fejres den 16. februar, hvor han har inviteret venner og familie til fødselsdag i Gislev Forsamlingshus.

Man bliver dog også en gang imellem nødt til at bruge den gode gamle hammer - det er nemlig ikke alt, en elhammer kan klare, mener Jørgen Rasmussen. Foto: Nanna Lørup Buch
Selvom det er hårdt fysisk arbejde at være murer, har Jørgen Rasmussen et godt helbred - han har kun været på sygehuset to gange i løbet af hele sit snart 80-årige liv. Foto: Nanna Lørup Buch
Jørgen Rasmussen overtog Gislev-Holme Murerforretning efter sin far i 1958, i 2006 gav han stafetten videre til sin egen søn. Foto: Nanna Lørup Buch
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce