Annonce
Midtfyns Posten

Janne Wind om reinkarnation: - Jeg tror, vi har fået turpas og får lige så mange ture i "forlystelsesparken", som vi har lyst til

Janne Wind samler på bøger, retropuslespil, sjove billeder fra nettet og musikstykker. Foto: Rumle Wind Didriksen
Du ved, at korleder Janne Wind er vild med sang og musik. Men ved du også, hvorfor hun elsker solnedgange? Hvornår hun føler, hun blev voksen? Eller hvad hun fik at spise til frokost? Det ved du, når du har læst dette skæve interview.
Annonce

Hvad gør dig allermest glad?

- De små banale ting. En udsprungen blomst i haven. Et smil fra en forbipasserende. "Random acts of kindness" mellem mennesker. Oprigtige intentioner, der bliver modtaget som sådan.

Hvad er du mest bange for?

- Ufred og misforståelser. Magtliderlighed og skjulte agendaer, der gør skade på vores klode.

Hvad fik du til frokost?

- En hjemmegjort have-salat med mælkebøtter (jeps, også det gule), skvalderkål (så kommer man af med det) og ramsløg. Toppet med pinjekerner, granatæblecider og olivenolie. Himmelsk.

Tror du på reinkarnation?

- Uh det er et af de lidt mere private spørgsmål. Ja. Jeg tror på, at vi har tur-pas og får lige så mange ture i ”forlystelsesparken”, som vi har lyst til. Og så bliver vi forhåbentlig lidt klogere og mere kærlige for hver omgang. Jeg ser os som åndelige væsener, der får en krop igen og igen. Men det er nu en lidt mystisk måde at have det på – så det skilter jeg ikke så tit med. Men siden du spurgte!

Kunne du blive vegetar eller veganer?

- I perioder spiser jeg meget lidt kød og altid kun økologisk. Så det kunne godt lade sig gøre. Så længe jeg spiser bæredygtigt og sundt, føler jeg mig ikke kaldet til være helt rendyrket veganer eller vegetar.

Hvad er det mest pinlige, du har gjort?

- Se, jeg er sådan en ”jokke-i-spinaten-type”, der igen og igen simpelthen kan gøre så forfærdeligt tå-krummende pinlige ting. Til gengæld har jeg selektiv hukommelse og glemmer det heldigvis hurtigt igen. Mine korsangere vil nok kunne huske adskillige mega-pinlige episoder.

Samler du på noget? Hvad? Hvorfor?

- Jeg samler på bøger, der har rørt mit hjerte. Og på smukke retro-puslespil, som jeg kan lægge igen og igen. Jeg samler på sjove billeder fra nettet, der får mig til at grine, og allervigtigst samler jeg på god musik inde i mit hoved. Sange på hjernen, der gør mig glad i låget.

Er du god til luftguitar?

- Mega god til luftguitar. Muligvis mit stærkeste instrument? Aj, spøg til side. Musik skal bare være sjovt. Luftguitar er sjovt.

Hvornår blev du voksen?

- Da jeg som 18-årig rejste alene til Holland og boede/arbejdede der i 13 måneder. Barsk opvågnen efter et beskyttet liv på Vestfyn. Men også smukt og stærkt at opleve, at det kunne jeg godt.

Solopgange eller solnedgange?

- Jeg elsker melankolien og eftertænksomheden ved en smuk solnedgang. Som om, dagen siger tak for en velafsluttet dag og omfavner hele himlen med smukke farver. Ligesom i Ingemanns ”Der står et slot i Vesterled”. Så kan man gå til ro med god samvittighed over en veludført arbejdsdag.

Hvad ville du være som barn?

- Jeg har altid bare gerne villet spille musik og få andre mennesker til at synge. Også da jeg var barn. Måske var jeg 8-9 år gammel, da jeg spillede akkorder til spejdernes fællessang og lærte dem anden-stemmer. Måske 11, da jeg forsøgte at overtage det lokale pigekor i kirken med flerstemmige Amen-stykker. Og 17 da jeg var kapelmester på gymnasiets store musical. Jeg kan ikke huske, jeg nogensinde har ville andet – og jeg har aldrig lavet andet. Hvilket privilegie at gøre det, man brænder allermest igennem med.

Hvilken kendis ville du gerne bytte liv med for en dag?

- Efter at have tænkt længe over det her spørgsmål må jeg ærligt svare – at jeg virkelig ikke ønsker at bytte liv med nogen, heller ikke for en dag. Jeg tror alle mennesker har deres at bøvle med – kendisser eller ej, og jeg er så stolt og tilfreds i det liv, jeg har fået bygget op omkring mig. "Nærmest lykkelig", som TV2 ville synge.

Hvis du kunne gå tilbage i tiden, hvilket årti ville du så vælge?

- Jeg er retro-vintage pige og elsker kjoler, biler, hjem og film fra 1950'erne. Så helt klart et smut tilbage dertil.

Janne Wind

Sanger, komponist og korleder.

Janne Wind er fra Nørre Aaby på Vestfyn og er nu bosiddende i Sdr. Nærå på Midtfyn med sin 16-årige søn.

Har læst musikvidenskab og engelsk på Københavns Universitet.

Uddannet sanger fra Rytmisk Musik-konservatorium i 2006.

Hun lever fuld tid som musikere og dirigerer Danmarks største kor i Odeon og det rytmiske kor Pop'n Soul i Ryslinge.

For nylig har hun oprettet Danmarks første rytmiske online-kor Drok.dk - med foreløbig omkring 200 sangere, der skal synge sammen over nettet hele sommeren.

Den skæve vinkel

Når journalister interviewer politikere, plejer vi at tale om politik. Når vi interviewer erhvervsledere, handler det om deres virksomheder. Når vi interviewer kulturpersonligheder, handler det om deres kunst. Men sådan er det ikke i "Den skæve vinkel".I interview-serien "Den skæve vinkel" er konceptet, at vi beder en række af vores sædvanlige interviewpersoner svare på spørgsmål, som ligger helt uden for det, vi plejer at spørge dem om.

Det kommer der både interessante, overraskende, rørende og morsomme svar ud af.

Serien bliver trykt i Midtfynsposten og Ugeavisen Faaborg.

Janne Wind. Foto: Rumle Wind Didriksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Konfirmationer uge 33

Annonce