Annonce
Midtfyns Posten

Kø for at komme ind: Folk strømmede til ny butik i Gislev

Der var musik fra lokale spillemænd og kaffe og hjemmebag til de fremmødte, da Røde Kors butikken i Gislev åbnede torsdag den 8. april. Flere måtte vente udenfor, til det blev deres tur til at komme ind i butikken, hvor der kun er plads til 10 personer ad gangen. Foto: Egon Schlosser
Folk stod i kø for at komme ind, da Røde Kors butikken i Gislev åbnede i torsdags.

Gislev: Folk i Gislev er vilde med genbrug. Eller også er de bare nysgerrige på, hvad byens nyeste butik kan byde på.

Der var i hvert fald stor tilstrømning, da aktivitetsleder Inge Clausen torsdag den 8. april klokken 10 slog dørene op til Røde Kors butikken i Gislev.

- Folk stod i kø allerede inden åbningen, og flere måtte vente på at komme ind, da der kun er plads til 10 kunder ad gangen i butikken på grund af coronareglerne, siger Egon Schlosser, formand for Røde Kors Midtfyn.

Annonce

Men de kunder, der måtte blive ude i den kolde friske luft, kunne fordrive ventetiden med musik fra to lokale spillemænd, og de fremmødte blev også tilbudt kaffe og hjemmebag.

Stor interesse

Egon Schlosser tør ikke sige, hvor mange der var inde i genbrugsbutikken i løbet af dagen.

- På et tidspunkt holdt vi op med at tælle. Men der var mange. Snakken og købelysten var fin, og vi er rigtigt glade for dagens omsætning, fortæller han.


Det er godt for Røde Kors, det er godt for de frivillige i butikken og det er godt for Gislev, der har fået et nyt samlingspunkt.

Egon Schlosser, formand for Røde Kors Midtfyn


- Vi er glade for, at der er så stor interesse for butikken. Det er godt for Røde Kors, det er godt for de frivillige i butikken og det er godt for Gislev, der har fået et nyt samlingspunkt, siger Egon Schlosser.

De frivillige i Røde Kors butikken var klar bag disken, da Gislevs nye butik åbnede torsdag den 8. april. Nummer to fra venstre er aktivitetsleder Inge Clausen. Foto: Egon Schlosser

Røde Kors butikken er åbnet i bygningen, der tidligere husede Gislevs apotek, men som har stået tom siden 2016. Hele 36 frivillige har de seneste måneder været i sving og omdannet lokalerne til en genbrugsbutik, der har åbent mandag-fredag kl. 10-17 og lørdag kl. 10-13.

- En stor tak til de frivillige for deres indsats med at gøre en butik åbningsklar under disse specielle forhold, roser Egon Schlosser.

Annonce

Fire butikker på Midtfyn

Det er den fjerde Røde Kors butik på Midtfyn. Røde Kors Midtfyn har også en storbutik i Årslev samt butikker i Ringe, Kværndrup og Gislev.

- Vi ser frem til, at butikken bliver et godt aktiv i Gislev, og at det vil blive stedet, man lige mødes - før eller efter man har været i Brugsen, siger Egon Schlosser.

Folk har også været flinke til at levere varer til butikken.

- Vi har allerede fået mange donationer, så der var rigeligt til kunderne, oplyser formanden.

Bag ved butikken er der en garage, hvor de lokale kan aflevere ting og sager, de vil donere til Røde Kors, på alle tider af døgnet.

Afdelingen er selvforsynende med tøj, som samles ind med de 26 containere i lokalområdet til fælles sortering. Det, som ikke kommer i butikkerne, kommer videre til gavn i andre butikker gennem Horsens Genbrugscenter.

Der var godt besøgt på åbningsdagen i Røde Kors butikken i Gislev, hvor der er plads til 10 kunder ad gangen. Foto: Egon Schlosser
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Klumme: Ekspropriation

Annonce