Annonce
Midtfyns Posten

Ekstraordinær service: Sushi-restaurant leverer varm mad til Esther på 97 år

Kailin Nong fra Yume i Ringe er klar med dagens varme måltid mad, der denne aften består af hakkebøffer med bløde løg, kartofler og sovs samt en dessert med hindbær og jordbær med fløde. Den udsøgte menu bringer hun op til 97-årige Esther Jensen, der bor i samme bebyggelse som sushi-restauranten på Stationsvej i Ringe. Foto: Peter Flint Jensen
Kailin Nong fra sushi-restauranten Yume leverer fem dage om ugen et varmt måltid mad op til 97-årige Esther Jensen, der bor i samme ejendom.
Annonce

Ringe: Et varmt måltid dansk mad tilberedt med asiatisk kærlighed, leveret mens sovsen stadig er varm og anrettet på tallerkener på spisebordet. Det får en 97 år gammel dame fra Ringe fem dage om ugen.

Esther Jensen har den seneste måneds tid fået leveret et varmt måltid mad fra sushi-restauranten Yume, der ligger på Stationsvej 13 i Ringe i ejendomskomplekset, hvor den gamle dame selv bor i en af lejlighederne.

- Jeg er selv vokset op hos mine bedsteforældre, og jeg kan godt lide gamle mennesker. De skal have det godt, siger Kailin Nong, indehaver af Yume.

Peter Flint Jensen er glad for den service, som indehaveren af sushi-restauranten Yume i Ringe, Kailin Nong, yder til hans gamle mor. Foto: Hardy Hounsgaard

Det var Esther Jensens søn, Peter Flint Jensen, der tog kontakt til Yume.

Annonce

Træt af pensionistmad

- Min mor var blevet lidt træt af den varme pensionistmad, hun fik fra private udbydere. Hun havde ikke den store appetit, og derfor spurgte jeg Yume, om de ville levere et varmt måltid mad til hende, da hun jo bor i samme bebyggelse, siger Peter Flint Jensen.

Det ville Kailin Nong fra Yume godt. For 60 kroner får Esther Jensen bragt den varme mad. Ikke blot leveret til døren. Nej, den varme mad bæres helt ind i lejligheden og anrettes på bordet, lige til at spise.


Min mor var blevet lidt træt af den varme pensionistmad, hun fik fra private udbydere. Hun havde ikke den store appetit, og derfor spurgte jeg Yume, om de ville levere et varmt måltid mad til hende, da hun jo bor i samme bebyggelse.

Peter Flint Jensen


- En af mine ansatte eller jeg selv går op med maden til hende. Det kan vi godt, når hun nu bor så tæt på, siger Kailin Nong.

Maden bliver leveret cirka klokken 17.00-17.30. Og selv om Yume er en sushi-restaurant, så er det ikke kolde, rå fisk, der bliver leveret til den 97-årige pensionist.

- Hun er ikke så meget for sushi, så vi laver forskellige, varme retter til hende. Det kan være wokretter med ris, men det kan også være traditionelle danske retter med kød og kartofler eller suppe eller pastaretter eller laks. Vi varierer det, så hun ikke får det samme hver dag, fortæller Kailin Nong.

Peter Flint Jensen foran sushi-restauranten Yume i Ringe, som leverer mad til hans gamle mor, der bor i samme ejendomskompleks. Foto: Hardy Hounsgaard

Forleden fik Esther Jensen serveret en anretning med hakkebøf med bløde løg, kartofler og sovs samt en dessert bestående af hindbær og jordbær med fløde.

Annonce

Har fået mere appetit

Peter Flint Jensen er glad for den service, Yume yder til hans gamle mor.

- Hun har fået mere appetit efter at være gået over til maden fra Yume, og tit får hun også en lille dessert med, siger Peter Flint Jensen.

Desserten kan for eksempel være frugt.

Kailin Nong har siden jul haft lukket for spisende gæster i sushi-restauranten Yume i Ringe. Men der er mulighed for at bestille maden som takeaway, og det er der en del, der gør. Foto: Hardy Hounsgaard

- I Asien kan ældre mennesker godt lide at få et stykke frugt efter maden, så vi sætter for eksempel et stykke honningmelon ved siden af maden, fortæller Kailin Nong.

Esther Jensen får leveret maden fem gange om ugen, fra tirsdag til lørdag. Yume holder lukket om mandagen, og søndag spiser hun som regel hos familien.

Annonce

Drømme på japansk

Yume bringer normalt ikke mad ud, så kunderne skal selv hente deres mad. Men hvis andre efter at have læst denne artikel har fået lyst til at få leveret et varmt måltid mad, så er Kailin Nong ikke afvisende, hvis man bor tæt på restauranten.

- Man må tage en snak med os. Hvis man bor tæt på, kan det måske lade sig gøre. Men vi kan ikke have en medarbejder til at være væk en halv time for at bringe mad ud, siger Kailin Nong, der oprindelig er uddannet bager i Kina og har haft Yume i Ringe siden oktober 2018. Inden da havde hun otte års erfaring fra sushi-restauranten Umashi i Odense.

I øjeblikket er restauranten i Ringe på grund af coronarestriktionerne lukket for spisende gæster, men man kan bestille sin mad, som man kan hente som takeaway.

Yume betyder drømme på japansk. Esther Jensens drøm om et dagligt, velsmagende måltid er gået i opfyldelse, og Kailin Nong er glad for at kunne vise sin respekt og omsorg for en gammel dame ved hjælp af sine kreative evner i et køkken.

Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

Natkirke i Nazarethkirken

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce