Annonce
Midtfyns Posten

Katrines coronadagbog - med kattekillinger og hjemmelavet hæklenål

Katrine Tougaard Kristensen går i 2. g på Midtfyns Gymnasium. Nu kan hun se frem til snart at vende tilbage til skolen, som hun ikke har været på siden midten af marts. Privatfoto
Katrine Tougaard Kristensen går i 2. g på Midtfyns Gymnasium, men hun har ikke været i skole siden midten af marts. Midtfynsposten har fået lov til at dele Katrines dagbog under coronakrisen.
Annonce
Annonce

Søndag 17. maj

I dag har været en begivenhedsrig dag pga. flere ting. Den første ting startede sådan set i går, fordi mig og min mor havde besluttet os for, at vi ville lave pulled pork helt fra bunden. Så i går aftes marinerede vi den, og så har den ligget og hygget sig i køleskabet hele natten. Så her til morgen kom den i ovnen og har så stået i 10 timer og blevet rigtigt lækker i varmen. Vi lavede også coleslaw, og det blev lige som det skulle være og smagte vildt godt.

Det andet, der er sket, er, at vi har haft besøg af min farmor, farfar og faster, og det er jo altid godt at se nogle nye ansigter og snakke om nogle andre ting end ”Hvad vil vi have til aftensmad de næste dage?”. Skal jeg være ærlig tror jeg måske, at vi ses oftere med dem nu end før corona, og det er nok fordi vi har tiden til det og at vi savner andre ansigter end os selv. Det er også nemmere at have besøg, når afstanden er sat ned til en meter, så skal man ikke råbe så højt og gentage sig selv. Min farmor og farfar spiste også med og blev dermed også inddraget i vores aftensmadsprojekt, og det virkede også som om, de synes godt om det.

Det tredje og sidste, som er sket, er en mere eller mindre dramatisk killingeflytning. Vores mor-kat, som har seks vildt søde killinger lige nu, flyttede i forgårs alle killingerne ind i stuen. Måske fordi corona-tiden har gjort ham blød, så lod min far dem altså ligge. De havde nu været inde i to dage, og det var tid til at de skulle ud igen. Når man flytter en kattemors små guldklumper, så er det vigtigt, at hun ser, at man flytter dem ALLE sammen hen til det nye sted. Hun vil derefter prøve at flytte dem tilbage, og der er det vigtigt ikke at bukke under og lade hende gøre det, hun skal indse, at det nye sted er bedre end det gamle. Man kan vist roligt sige, at kattemor var meget besluttet på, at stuen var stedet til hendes killinger, så hun fik gået flere ture rundt om huset med en killing i munden. Men til sidst indfandt hun sig med det og accepterede virkeligheden. Så ja, det har været en begivenhedsrig dag i dag.

Katrine Tougaard Kristensen

Katrine Tougaard Kristensen er 18 år og går i 2.g på Midtfyns Gymnasium. Hun bor lidt uden for Nørre Lyndelse sammen med sin mor, far og lillebror.I sin fritid går hun til dans - det er en blanding af showdance og hip hop. Derudover arbejder hun i kulturhuset i Ringe, hvor hun er med til at lave arrangementer.

Hendes favoritgøremål i disse coronatider er at lytte til musik.

Livretter har hun ikke nogen bestemte af:

- Jeg kan lide alt mad, der smager godt, fortæller Katrine.

Hun drømmer om at komme ud og opleve ting. Det kunne blandt andet være rejser. Men ellers vil Katrine også gerne arbejde på den efterskole, hun gik på - Lunderskov Efterskole. Man kan nemlig komme tilbage og arbejde i køkkenet eller være hjælper på skolen.
Annonce

Mandag 18. maj

Så blev det mandag igen, og for min lillebror var det vist en særlig hård mandag, da han skulle op og i skole igen efter to måneder. Han havde nu ikke så meget at sige om det, da han kom hjem, selvom han blev grundigt udspurgt af mig og min mor. Det er ligesom i alternative univers-film, hvor børn og familien er så ivrige efter at høre hvordan verden udenfor er, når faren har været derinde. Vi sidder og vil have alt information om verden udenfor, så vi kan forstille os, hvordan det er derude.

Så har jeg arkiveret alle mine papirer, som jeg har opsamlet gennem mit andet år på gymnasiet. Jeg kunne lige så godt gøre det nu fordi jeg får nok ikke udleveret flere arbejdsark af lærerne.

Derudover ved jeg nu, at jeg har en årsprøve onsdagen lige inden sommerferien, så vi skal ikke have det nemt, selvom vi er herhjemme.

Annonce

Tirsdag 19. maj

Ens engageringsniveau varierer virkeligt meget fra fag til fag. Jeg kan mærke på mig selv, at hvis læreren føler, at det fungerer og virkelig udnytter de online redskaber, så er undervisningen meget bedre og mere interessant, end hvis læreren selv er utilfreds med omstændighederne og har svært ved at tilpasse sig online-undervisning. Jeg er ked af at sige det, men man kan ikke bare overføre sin undervisning til online, som om man stadig er i klasselokalet og eleverne sidder foran en. Og nu hvor jeg tænker over det, er de fag med kedelig online-undervisning allerede kedelige i forvejen, og nu opdager man alt det, som er galt. Selvom vi som elever virkelig prøver at interessere os for emnet, er det svært, når læreren klager over forholdene og selv virker som om de synes, at alt det her er noget værre lort. Nu putter jeg det måske også lidt på spidsen, men bag alle ord gemmer der sig noget sandhed.

Men er løsningen så ikke bare, at vi skal tilbage på skolen hurtigst muligt. I dag holdt elevrådet et møde om, hvorvidt vi ville støtte nogen, som prøver at skabe debat om at få 1.g og 2.g tilbage på skolerne. Og vi kom fra til, at måske er der slet ikke så stort behov for det, fordi hvorfor bruge kræfter på at få os tilbage på skolen for at være der i to uger. Vi har alligevel ikke meget undervisning på det tidspunkt, og folk mødes alligevel og føler måske ikke så stort tab på det sociale. Det er åbenbart kun mig, som indtil videre ikke har mødtes med en eneste af mine venner, og hvad man så kan udlede af det, ved jeg ikke. Lige nu venter jeg bare på, at vejret bliver bedre, sådan at man kan mødes og måske drikke en øl i solen. Og i dag blev vejret faktisk bedre, mere varmt og med klar sol, så hvem ved, hvad den nærmeste fremtid indebærer. Alle mine venner kan roligt være bekymrede, nu skal jeg nok se, om jeg kan få dem ud af sengen, for jeg gider ikke selv at ligge der mere.

Annonce

Onsdag 20. maj

Det begynder efterhånden at føles rigtigt meget, som om der er sommerferie i næste uge, hvilket der jo ikke er. Men ens hjerne er stille og roligt begyndt at lukke ned og logge af, og når der først er slukket, starter man ikke bare lige igen.

Så er jeg begyndt på et projekt, som kun kan opstå og udføres pga. den situation, som vi er i. Jeg har interesseret mig for hækling og har hæklet en smule, og så fik jeg indkøbt noget stofgarn tiltænkt nogle kurve, som jeg skulle hækle. Problemet er bare, at jeg ikke har en stor nok hæklenål. Hvis samfundet ikke befandt sig i den situation, som den gør, ville jeg have købt en. Men nej, nu er den geniale idé om selv at lave en hæklenål fra vores eget birketræ opstået, og i dag er jeg begyndt på den.

Annonce

Torsdag 21. maj

I nat ved midnatstid sendte en fra min klasse et billede fra DR, hvor der stod ”1.g og 2.g skal i skole igen”. Det er altså i nat blevet vedtaget, at vi fra den 27. maj igen må komme i skole, og skal jeg være ærlig ved jeg ikke helt, hvad jeg skal synes om det. Det er rart, at vi lige kan nå at mødes inden sommerferien og få ordentligt afsluttet nogle af vores fag, men det betyder også, at vi sikkert skal møde fysisk op til årsprøver og andre test, som lærerne har planlagt. Dermed skal vi også starte på en onsdag i vores sidste uge med normalt skema, og jeg kan ikke helt overskue at skulle tilbage i ”normal” skolegang for kun to dage. Men det er nu nok meget godt, at vi kommer tilbage, ellers ville der være gået fem måneder, før vi så hinanden igen.

Det, der ellers er sket i dag, er, at jeg har snittet lidt videre på min hæklenål, og så har jeg bagt en kage. I kagen skulle der peanutbutter, men vi havde ikke mere, og Brugsen er jo lukket i dag. Det betød, at jeg selv måtte lave det, og jeg kan nu fortælle dig, at peanutbutter bare er 100 procent blendede peanuts og salt, hvis man er til det, meget nemt at lave. Så en stille og rolig dag, men med noget at tænke over.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce