Annonce
Midtfyns Posten

Klar til jubilæum: 2,2 millioner til udvidelse af Ferritslev Fritidshus

Egon Hansen foran den nyere del af Ferritslev Fritidshus, der skal forlænges med yderligere 84 kvadratmeter ud mod parkeringspladsen. Byggeriet går i gang sidst på året og ventes at stå færdigt i maj-juni næste år. Foto: Hardy Hounsgaard
Med en donation på 639.000 kroner fra Nordea-fonden har Ferritslev Fritidshus nu fået fondsmidler på 2,2 millioner kroner, så man kan sætte gang i byggeriet af tilbygning til huset, der i 2022 kan fejre 150-års jubilæum.

Ferritslev: Om to år fylder Ferritslev Fritidshus 150 år, og samlingsstedet i byen mellem Ørbæk og Odense har fået forskud på en jubilæumsgave.

Nordea-fonden har bevilget 639.000 kroner til huset, som dermed kan igangsætte en længe ventet tilbygning til huset. I forvejen havde Ferritslev Fritidshus fået midler fra Marius Pedersens Fond, LAG-SØM, Nykredits Fond, Lokale- og Anlægsfonden samt Faaborg-Midtfyn Kommune, så med tilskuddet fra Nordea-fondens "Her bor vi-pulje" har Ferritslev Fritidshus nu fået 2.269.000 kroner til udvidelsen. Det bliver en tilbygning på 84 kvadratmeter, som bliver en forlængelse af den eksisterende nyere sal fra 1999. Den er i dag på 240 kvadratmeter.

- Med udvidelsen får vi en større sal, så folk kan få mere luft omkring sig. Vores mange handicappede brugere, der er i kørestol vil også nyde godt af den mere plads. Desuden får vi mulighed for at få lidt større forestillinger, siger Egon Hansen, koordinator i Ferritslev Fritidshus, hvor der er mange aktiviteter, koncerter, foredrag og teaterforestillinger.

Annonce

Færdigt næste år

Byggeriet har været på tegnebrættet siden 2018, og efter planen vil det stå færdigt næste år.

- Vi regner med, at første spadestik kan tages i november eller december i år, og så er det forhåbentlig færdigt i maj-juni næste år, så det er klar til jubilæet i 2022, siger Egon Hansen.

Ferritslev Fritidshus

I 2022 er der 150-års fødselsdag for tilblivelsen af det, man i 1872 kaldte Ferritslev Øvelseshus.

Efter den tabte krig i 1864 besluttede landets magthavere, at der skulle laves gymnastik- og våbenøvelseshuse rundt i landet. Huset i Ferritslev blev indviet den 1. juli 1872 og er det næstældste af slagsen.

Der er sket tilbygning, renovering og modernisering gennem årene af huset, der tidligere hed Ferritslev Forsamlingshus og siden 1987 har heddet Ferritslev Fritidshus.

Ferritslev Fritidshus består af det oprindelige gamle forsamlingshus fra 1872 og den nyere sal fra 1999. Dagligt er der aktiviteter for alle aldre.

- Lige fra de små nyfødte, der er med i vores legestue for 0-3 år, til vores ældste deltager, der er 95 år. Udvidelsen giver bedre rammer på alle fronter. Vi samarbejder med andre foreninger, forretninger, virksomheder, institutioner, menighedsråd og brugergrupper af forskelligt indhold. Fællesskabet er ikke kun oplevelsen af en aktivitet, men også at man kan bidrage med sin arbejdskraft til aktiviteten, siger Egon Hansen.

Ferritslev har cirka 1000 indbyggere.

- Det syder og bobler ude i de små bysamfund, og med dette økonomiske rygstød får de mange lokale ildsjæle i Ferritslev og omegn ekstra mulighed for at sætte deres virketrang i spil til gavn for fællesskabet, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, i en pressemeddelelse.

Annonce

Livslangt forhold til huset

Egon Hansen, der i dag er 64 år, har været en del af Ferritslev Fritidshus i 48 år.

- Jeg blev ansat som ungarbejder i 1972, og siden har jeg været leder og nu koordinator, fortæller han.

Han får løn for 15 timer om ugen, men han tilbringer langt flere timer i huset.

- Resten af tiden er jeg her som frivillig. Det er svært at skelne mellem, om jeg er her som ansat eller som frivillig.


Den sidste fest, der blev holdt i forsamlingshuset, inden det blev nedlagt som følge af kommunesammenlægningen i 1970, var min konfirmation.

Egon Hansen, koordinator i Ferritslev Fritidshus


Hans personlige historie er også knyttet til det gamle rødstenshus, der stadig er en del af Ferritslev Fritidshus.

- Den sidste fest, der blev holdt i forsamlingshuset, inden det blev nedlagt som følge af kommunesammenlægningen i 1970, var min konfirmation, fortæller Egon Hansen.

Om to år kan han fejre 50-års jubilæum som ansat i Ferritslev Fritidshus samtidig med, at huset fylder 150 år.

Den gamle del af Ferritslev Fritidshus, den røde murstensbygning i baggrunden, er fra 1872, og den sidste fest i det gamle hus, inden det blev nedlagt som forsamlingshus i 1970, var Egon Hansens konfirmation. Foto: Hardy Hounsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Channe Broholm har rundet et skarpt hjørne: Ejendomsmægler lægger vægt på lokalkendskab

Midtfyns Posten

Konfirmander

Annonce