Annonce
Midtfyns Posten

Klatrebane, nyt springvand og masser, masser af træer: Se den allerførste skitse af det nye torv i Ringe

Torvet i Ringe skal i fremtiden være mere grønt. Her er Torvet set fra passagen ved Brugsen. Hvor der i dag er et springvand, skal der i fremtiden være en scene. Der vil dog fortsat være vand rundt om scenen. Illustration: Gustin
Arkitektfirmaet Gustin løfter nu sløret for, hvordan Torvet i Ringe kan komme til at se ud. Kommunen vil gerne høre dine idéer og kommentarer til skitsen.
Annonce

Ringe: Væk med det store springvand og den nuværende legeplads. Ind med grønne træer, klatrebane og en ny scene omgivet af vand.

Det er den overordnede plan for Torvet i Ringe, der skal have et ansigtsløft for fem millioner kroner.

Nu har arkitektfirmaet Gustin, der har vundet opgaven, offentliggjort den første skitsetegning.

Direktør i Gustin, Stephan Gustin, kalder i en pressemeddelelse det kommende torv for en magisk skov.

- Vores idé om at skabe en magisk skov bunder i et ønske om dels at få det grønne helt ind i bymidten, dels at gøre pladsen mindre vindblæst. Og det magiske er det, brugerne af torvet bidrager med. Det er det liv, vi skal have skabt. Det kan både være magiske øjeblikke ved optrædener på scenen, et øjeblik mellem venner eller børn, der leger med vand en varm sommerdag, siger Stephan Gustin.

Annonce

Scene og skov

Helt konkret er et af forslagene, som arkitektfirmaet peger på, at fjerne det nuværende springvand.

Arkitekten Stephan Gustin vil sammen med Faaborg-Midtfyn Kommunes arkitekt Hanne Raunsmed gerne høre dine idéer til Torvet. Arkivfoto: Ane Johansen

I stedet skal der være en delvis tag-dækket scene, som skal være byens nye vartegn.

- Den skal kunne rumme en god guitarkoncert eller en optræden, fortæller Stephan Gustin i en video, som er kommunens coronavenlige alternativ til et borgermøde.

Arkitektfirmaet har dog ikke taget vand-elementet fra det nuværende springvand helt ud af ligningen. Rundt om scenen skal der således være vand, der i stråler springer op og ned.

Gustin leger også med tanken om et klatrenet, der, når scenen ikke bruges, kan spændes ud mellem de bærende stolper og invitere til leg og ophold.

Scenen skal være byens nye vartegn, lyder det Stephan Gustins oplæg. Illustration: Gustin

I den anden ene af Torvet, hvor legepladsen i dag findes, skal i stedet plantes en masse træer.

Her skal en lysskulptur give fornemmelsen af lejrbål, mens en klatrebane skal give liv. En del af klatrebanen bliver eksempelvis et udkigstårn i trækronerne, hvor kikkerter skal vise interaktive billeder - for eksempel af Ringe sø gennem tiden.


Det bliver ikke en legeplads, som vi kender det. Det er et fint torv, som vi skal have respekt for.

Stephan Gustin


- Det bliver ikke en legeplads, som vi kender det. Det er et fint torv, som vi skal have respekt for. Det må godt være legende, og det må godt være for børnene. Men det skal være i en kvalitet og i en æstetik, der bringer det gode frem i byen, siger Stephen Gustin i videoen.

Annonce

Kom med din idé

Skitsen er imidlertid ikke vedtaget endnu. Du har således mulighed for at kommentere forslaget eller komme med nye idéer.

Her er Torvet set fra oven. Træerne skal gøre Torvet mindre vindblæst. Illustration: Gustin

Formand for Teknik- og Miljøudvalget Søren Kristensen (V) siger i samme pressemeddelelse, at det er afgørende, at der skabes mere liv i byen både på hverdage og i weekender.

- Gustin Landskab har udarbejdet et rigtig fint idéoplæg til, hvad det nye torv kan indeholde. Nu vil vi gerne præsentere oplægget for borgerne og ikke mindst høre deres reaktioner og ideer, siger Søren Kristensen.

Du kan sende dine kommentarer til Faaborg-Midtfyn Kommunes projektleder Hanne Raunsmed på e-mail hanan@fmk.dk senest den 1. marts.

Den endelige skitse forventes at blive politisk vedtaget til sommer, og selve opgraderingen af Torvet forventes at kunne gå i gang til efteråret. Der er i alt afsat fem millioner til projektet, og anlægsperioden strækker sig over tre år.

Blandt træerne skal være en klatrebane. Illustration: Gustin
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Se video og alle billederne: Velkommen tilbage! - Butiksdrivende blev overrasket med påskeliljer

Midtfyns Posten

Natkirke i Nazarethkirken

Midtfyns Posten

Boost din by: Brugsen hjælper butikkerne i Ringe med stort beløb

Annonce