Annonce
Midtfyns Posten

Klumme: Både Søren Ryge og dronningen har én - men jeg har ingen

Ane Johansen, lokalredaktør på Midtfyn. Foto: Michael Bager

Jeg har altid godt kunnet tænke mig at have en yndlingsblomst. En blomst, som min familie og mine venner kunne være sikker på, ville falde i god jord. Måske ovenikøbet en blomst, som sagde lidt om mig.

Forstå mig ret, der findes mange smukke blomster, og jeg er aldrig blevet ked af at have fået en buket - uanset om det var tilfældige markblomster eller en nydeligt bundet buket.

Men der er noget over mennesker, der er så selvbevidste, at de har en yndlingsblomst. Se bare Søren Ryge. Han har en gang i Politiken fortalt, at hans yndlingsblomst er en digitalis, også kaldet en fingerbøl. Den er to-årig, og han kalder den hurtigtvoksende blomst besværlig, men uundværlig.

Også Hendes Majestæt Dronningen har en yndlingsblomst. Det er naturligvis margueritten, som er Daisys favorit. Det giver god mening.

Ane Johansen, lokalredaktør på Midtfyn. Foto: Michael Bager

Jeg har derfor spekuleret over, hvilken blomst der kunne kandidere til titlen som min yndlingsblomst.

Jeg har altid godt kunnet lide solsikker. En blomst, der er nem at få til at gro. Den vender sig efter lyset, og man ved, der er gode ferieminder i vente, når man kører forbi de franske marker fyldt med de store, gule blomster.

Rosen er imidlertid en klassiker. Det er måske nok den mest romantiske blomst, der findes. I hvert fald den røde slags. Lad mig komme med et eksempel: Hvert år på mine forældres bryllupsdag den 5. maj giver min far fem røde roser til min mor - en hjertevarm, traditionsrig gestus, der om ganske få dage gentages for 31. gang. Rosen ligger altså også lunt i svinget.

Men det er nu også et smukt syn, når kirsebærtræerne på denne tid af året springer ud med tusindvis af lyserøde blomster. Der er ikke noget at sige til, at de blomstrende træer samler så mange instagram-optagede københavnere på Bispebjerg Kirkegaard, at kommunen har måttet indføre særlige corona-besøgsregler - nu for andet år i træk. Det har heldigvis endnu ikke vist sig at være nødvendigt i Nr. Broby, hvor kirsebærtræerne også pryder byrummet.


Flere af jer, læsere, nævnte i den forbindelse, at flere blomster i Ringe kunne være med til at booste byen. Det har vi lyttet til.

Ane Johansen, lokalredaktør


Skulle man nu anstrenge sig en smule og tænke ud af blomster-boksen, så har tørrede blomster i øjeblikket sin storhedstid. Evighedsblomsterne, som de tørrede buketter så fint kaldes, behøver hverken være grå eller kedelige, men kan fås i alverdens farver. Frøken Flora i Årslev, der er specialist i den slags langtidsholdbare blomster, har fået så stor succes, at hun nu rykker hele butikken til Odense, hvor hun i forvejen har en afdeling.

Der er altså mange smukke muligheder at vælge imellem, når det kommer til at vælge sin favoritblomst. Måske er jeg heldig at blive klogere i løbet af den kommende tid.

Sammen med Ringe Handelsstandsforening, MitMidtfyn og Byforum Ringe har vi på Midtfynsposten nemlig valgt at videreføre den succesfulde Boost din by-kampagne, som blev skudt i gang, da butikkerne fik lov at genåbne efter corona-nedlukningen.

Flere af jer, læsere, nævnte i den forbindelse, at flere blomster i Ringe kunne være med til at booste byen. Det har vi lyttet til.

I takt med at foråret kommer, håbet spirer, og genåbningen vokser, bliver blomster i diverse former og farver temaet for anden fase af Boost din by-kampagnen. Det kan du læse meget mere om i denne og de kommende aviser og på midtfynsposten.dk.

Og du må endelig ikke holde dig tilbage, hvis du har gode idéer til, hvordan vi i fællesskab kan få byen til at blomstre, bogstaveligt eller i overført betydning. Du er velkommen til at tage fat i mig eller en af mine kolleger, og så kan vi lade idéerne spire sammen.

Vi i Boost din by-teamet har selvfølgelig allerede sået et par frø til nogle tiltag, men jeg vil ikke afsløre det hele for dig endnu.

Jeg vil dog gerne love, at kampagnen ikke kommer til at gå ubemærket hen i bybilledet, hvor blandt andet Torvet i Ringe bliver fyldt med smukke, duftende blomster- og planteopsatser. Om det lige bliver din yndlingsblomst - hvis du er typen, der har sådan en - som vi sætter op, kan jeg imidlertid ikke garantere.

Men måske handler det i virkeligheden heller ikke så meget om, hvilken blomst der lige præcis er tale om. Måske handler det snarere om den tanke, som blomsten er givet med.

I hvert fald er tanken med det kommende blomsterhav i Ringe at give byen endnu et boost. Forhåbentlig har du lyst til at være med.

Grafik: Mikkel Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce