Annonce
Midtfyns Posten

Klumme: Form dit eget boliglån og få mere økonomisk frihed

Anita Fald Hansen, filialdirektør i Danske Bank i Ringe.
Annonce

Livet ændrer sig konstant for os alle sammen. Lige nu befinder vi os i en uforudsigelig pandemi, der har ændret hverdagen for langt de fleste af os. Dertil kommer vi alle løbende til at træffe en række større livsbeslutninger, som oftest har stor betydning for vores privatøkonomi.

Det kan være, at vi ønsker at spare op til en ny bil eller en større renovering af boligen. Eller vi kan blive ramt af fundamentale forandringer i livet såsom længerevarende sygdom eller afskedigelse.

Vores indtægter er normalt svært at gøre det store ved, i hvert fald på den korte bane, og derfor er det mest oplagt at se på muligheden for at justere vores udgifter, når vi har brug for lidt ekstra penge i en periode.

Eftersom boliglånet normalt er den største udgiftspost i vores husholdningsbudget, er der noget at komme efter på dét punkt. Men kan man justere på udgiften til realkreditlånet, uden at skulle omlægge lån og/eller optage nye lån?

Svaret er ja, det er faktisk nu muligt at få realkreditlån, som kan justeres hvert kvartal. Inden for nogle aftalte rammer med banken kan du både justere på ydelsen, og du kan til- og fravælge afdragsfrihed. Dermed kan du forme din boliggæld, så den passer til dit behov og dine ønsker for den kommende tid.

For at få lånet skal man dog have en god økonomi og må maksimalt have lånt, hvad der svarer til 75 procent af boligens værdi. Her i Faaborg-Midtfyn Kommune kan mange heldigvis leve op til dette, da parcelhusejerne i kommunen i dag gennemsnitligt har lånt 56,8 procent af boligens værdi ifølge tal fra Realkredit Danmark.

Desuden er det nu muligt at kombinere 30 års afdragsfrihed med en fast rente på realkreditlånet, såfremt man maksimalt har lånt, hvad der svarer til 60 procent af ens boligs værdi.


For at få lånet skal man dog have en god økonomi og må maksimalt have lånt, hvad der svarer til 75 procent af boligens værdi.

Anita Fald Hansen, filialdirektør Danske Bank, Ringe


Det fastforrentede lån er gennem de seneste år blevet danskernes favorit, og nu har de boligejere, der sværger til den mest sikre låntype, altså også mulighed for op til 30 års afdragsfrihed.

Det kan give god mening for mange. For eksempel når man skal på pension og ønsker et lidt større økonomisk råderum – eller man gerne vil have mulighed for at blive boende i sin bolig.

Helt grundlæggende kan man altså sige, at efterhånden er der sket så stor udvikling i realkreditsektoren, at der nu findes en række forskellige låntyper, hvoraf nogle kan give en større økonomisk fleksibilitet i hverdagen.

Anitas pengetips

En stribe engagerede midtfynboer skiftes til at skrive klumme i Midtfynsposten.

Denne uges skribent er den 42-årige filialdirektør i Danske Bank i Ringe, Anita Fald Hansen, der er født og opvokset på Midtfyn og bor i Ringe. Hun er gift med Jannik og har børnene Iben på 16 år og Gustav på 10 år. Anita Fald Hansen har været i Danske Bank i 21 år - de sidste 12 år i lederstillinger. I sin fritid træner hun friske U11-drenge i håndbold i Risøhøj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Halloween i Ryslinge

Midtfyns Posten

Allehelgen i Nazarethkirken

Midtfyns Posten

Morgensang i Nr. Lyndelse Kirke

Annonce