Annonce
Midtfyns Posten

Klumme: Gode penge-råd til ferien

Det er vigtigt at have styr på finanserne, før man tager på ferie, mener Anita Fald Hansen, der er filialdirektør i Danske Bank i Ringe. PR-foto
Sommerferien nærmer sig - og for mange betyder det rejser til sydens sol og andre skønne feriedestinationer. Udover pas, solcreme og badetøj er det også vigtigt at have styr på ferievaluta og forsikringer.
Annonce

Det kan sætte en brat stopper for en god ferie, hvis du pludselig står med et kreditkort, der ikke virker. Derfor er det altid en god idé at have flere kort med på rejsen. Men ofte hænger det også sammen med, at kortets beløbsgrænser er overskredet. Så derfor er det en god idé at tjekke op på dem før afrejse.

For eksempel kan du højst bruge 25.000 kroner i løbet af 30 dage og højst hæve 2000 kroner pr. dag på dit Visa/Dankort, når du er i udlandet. Og det gælder også, selvom du har flere penge stående på kontoen. Beløbsgrænserne på MasterCard er de samme i Danmark som i udlandet, men der kan være lokale begrænsninger.

På Mastercard Direct, Basis, Guld og Platin kan du bruge det beløb, du har aftalt med banken. Du kan se maksimumbeløbet i netbanken og i kortbestemmelserne. Beløbsgrænserne for at hæve kontanter er imidlertid forskellige, alt efter hvilken type Mastercard, du har.

Det kan sætte en brat stopper for en god ferie, hvis du pludselig står med et kreditkort, der ikke virker. Derfor er det altid en god idé at have flere kort med på rejsen.

Anita Fald Hansen, filialdirektør i Danske Bank i Ringe

Annonce

Brug kort - og betal i lokal valuta

Et andet godt råd er at betale med kort frem for kontanter, når du rejser. Det er nemlig typisk billigst, fordi korttransaktioner bliver afregnet til en lavere kurs end kontanter. Der kan dog være afvigelser, alt efter hvilken valuta der er tale om.

Samtidig er det vigtigt at afregne i den lokale valuta. Ofte vil du af butikken eller restauranten blive spurgt, om du vil betale i danske kroner eller lokal valuta, og her skal du altid vælge lokal valuta, for ellers vil butikken typisk omregne til en valutakurs, som er højere end den, der gælder på kortet.

Skulle det ske, at du mister dit kort, er det en god idé at have mobilbanken på din telefon. Her kan du nemlig lynhurtigt selv spærre dit kort. Du kan også nøjes med at spærre det midlertidigt, hvis du ikke er helt sikker på, at det er væk, og dermed kan du hurtigt genåbne det, hvis det dukker op igen. Har du ikke mobilbanken ved hånden, kan du altid ringe direkte til banken.

Annonce

Styr på rejseforsikringen

Derudover er det vigtigt at være ordentlig forsikret. Når du rejser i EU-landene eller Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz, skal du sørge for at have dit blå EU-sygesikringskort med, fordi det sikrer adgang til behandling på lige fod med landets egne borgere. Mange af de blå sygesikringskort udløber i år - og et nyt bestilles på borger.dk.

Samtidig anbefaler vi altid, at du tjekker op på dine rejseforsikringer inden afrejse. Måske er du allerede fint dækket via husstandens forsikring eller via dit Mastercard, men afhængigt af rejsemål, kan der være brug for at tilkøbe ekstra forsikringer. Desuden skal du være opmærksom på, at forsikringerne på kort sjældent dækker hjemmeboende børn, der rejser uden deres forældre.

Rigtig god ferie!

Om klummen

En stribe engagerede midtfynboere skiftes til at skrive klumme i Midtfynsposten.

Denne uges skribent er den 41-årige filialdirektør i Danske Bank i Ringe, Anita Fald Hansen, der er født og opvokset på Midtfyn og bor i Ringe. Hun er gift med Jannik og har børnene Iben på 15 år og Gustav på 9 år. Anita Fald Hansen har været i Danske Bank i 20 år - de sidste 11 år i lederstillinger. I sin fritid træner hun friske U10 drenge i håndbold i Risøhøj.

Ferieråd

Det er oftest billigere at betale med kort end at tage valuta med på rejsen, fordi du får en bedre kurs og sparer vekselgebyret.

Vælg altid at betale i lokal valuta, ellers vil butikken typisk omregne til en valutakurs, der er højere end den, der gælder på kortet.

Det er altid en god idé at medbringe mere end ét betalingskort på rejsen - også i tilfælde af, at kortet bliver stjålet eller går i stykker.

Du kan nemt selv spærre dit kort i mobilbanken, hvis det er væk. Og du kan gøre det midlertidigt, hvis kortet dukker op igen.

Tjek dine forsikringer inden afrejse - måske har du brug for at tilkøbe ekstra forsikringer på dit kort.

Kilde: danskebank.dk/ferie

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

SF har valgt ny bestyrelse

Midtfyns Posten

Affaldsindsamling i Gislev

Annonce