Annonce
Midtfyns Posten

Klumme: Iiih, hvor er det dejligt, det smitter

Piger fra teaterskolen Spektaklet var iklædt farverige kjoler, da de på stylter uddelte håndsprit, juice og müslibarer til folk i Ringes gader fredag den 12. marts som en del af Boost din by-kampagnen. Foto: Aida Jahic

Måske har du hørt det? Midtfyn er lige nu hårdt ramt af et stort smitteudbrud. Mange, mange mennesker har været udsat for smitte, og den har på rekordtid spredt sig i adskillige grene. Jeg må blankt erkende, at jeg selv er blevet ramt. Og du er muligvis også blevet smittet.

Heldigvis er det ikke kun corona, der smitter for tiden. Det har vi på Midtfyn været vidner til den seneste måneds tid. Smil smitter. Sammenhold smitter. Og håb smitter.

Ane Johansen, lokalredaktør, Midtfyn. Arkivfoto: Michael Bager

Det er netop sådan en smitte, der har ramt Midtfyn. En smitte, som hverken giver feber eller ondt i halsen. Men derimod en smitte, som giver hjertevarme.


Jeg er imponeret, glad og ikke mindst taknemmelig over alle de gode kræfter, som har været med til at løfte kampagnen.

Ane Johansen, lokalredaktør


Siden butikkerne fik lov at genåbne den 1. marts, har Midtfynsposten og Ringe Handelsstandsforening arbejdet sammen om kampagnen, vi kalder Boost din by. Tanken er at hjælpe butikslivet godt i gang efter en hård nedlukning og samtidig skabe smil og styrke fællesskabet på Midtfyn i en tid, hvor vi ellers ikke kan samles så mange.

Fra starten var vi klar over, at kampagnens succes afhang af, at I derude på Midtfyn var med på at give Ringe et boost.

Og hold nu fast, hvor er jeg blæst fuldstændig bag over, hvor mange der har haft lyst til at lege med. Jeg er imponeret, glad og ikke mindst taknemmelig over alle de gode kræfter, som har været med til at løfte kampagnen. Og mens jeg skriver disse linjer, kan jeg dårligt lade være med at trække en smule på mundvigene.

Jeg bliver nemlig ved med at vende tilbage til alle de smil, som er fløjet rundt i byen, da frivillige fra foreningen MitMidtfyn delte påskeliljer og kærnemælkshorn ud til handlende i byen og pendlere på stationen. Eller da Musik i Stationen og dansere og teaterfolk fra Spektaklet ad flere omgange skabte liv på Torvet og i bymidten.

Jeg tænker også på den festlige stemning, der var, da Midtfyns Festival var med til at holde digital forfest med live-musik på fyens.dk. Og det gode humør, som spredte sig på tværs af skærme på hele Midtfyn, da vi holdt online onsdagsbingo med Gluds Café.

Jeg kunne snildt fortsætte med min opremsning af alt det gode, der er kommet ud af Boost din by, men så ville denne klumme blive meget lang.

Lad mig i stedet hoppe direkte til pointen: Boost din by er en kampagne, som løbende har spredt sig som ringe i vandet - lidt ligesom den stejle røde kurve, som er blevet vist på utallige pressemøder fra Statsministeriet det seneste år.

Forskellen er blot, at mens vi helst vil undgå den røde corona-kurve, hilser vi den opadgående kurve for antallet af smil og graden af midtfynsk sammenhold velkommen.

Butikschef Thomas Feder fra Din Tøjmand lyste op i et stort smil, da han fik overrakt påskeliljer af Helene Jakobsen fra foreningen MitMidtfyn ved genåbningen af butikslivet den 1. marts. Foto: Ane Johansen

I søndags blev Boost din by-konkurrencen, hvor man har kunnet få lodsedler, når man handler i byens butikker, rundet af i en live-sending på fyens.dk, hvor seks gavekort på 5.000 kroner til butikkerne i Ringe blev delt ud. Selvom konkurrencen nu er slut, er der ingen grund til at stoppe med at booste byen.

På redaktionen vil vi fortsat holde øje med de gode historier fra byen og butikslivet. Og forhåbentlig vil du, kære læser, også fortsætte med at handle lokalt og støtte byen og fællesskabet.

For mens vi venter på vacciner og fortsat forsøger at undgå coronasmitte, tænker jeg, det må være passende i stedet at lade smilene smitte.

Grafik: Mikkel Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Litteraturkreds om sorg

Annonce