Annonce
Midtfyns Posten

Klumme: Julen bragte velsignede bud

Louise Hofstedt Nielsen, Ferritslev, klummeskribent. Privatfoto

I skrivende stund er julen endnu foran os, men når avisen udkommer er julen næsten lagt bag os, og jeg tillader mig derfor at tænke forud for mine egne tanker.

Jeg sidder nemlig ofte mellem jul og nytår og tænker “Hvor er julen bare dejlig”. Der er tid til hygge, tid til familien, lange dage i nattøj og masser af lækker mad. Men december er desværre også ofte fyldt med stress og jag. For selv den mest rutinerede julenisse kan blive træt, hvis vi skal opfylde alle krav om den perfekte jul. Og jeg har valgt, at jeg ikke vil være træt, hverken før eller efter jul, selvom jeg må indrømme, at det sjældent kan undgås helt.

For hvordan skal julen anno 2021 egentlig fejres? Hvordan ser den perfekte jul ud?

Annonce

Julen er forskellig fra hjem til hjem, og det er vigtigt at understrege, at hvad der er vigtigt for mig, er ikke nødvendigvis vigtigt for naboen. Der bliver skrevet og snakket om julen allerede før vi har smidt badetøjet og har skiftet solcreme ud med hue og handsker. Jo hurtigere vi kan fortælle vores omgivelser, at nu er alle julegaver købt, jo sejere er vi, og de skal helst være købt på Black Friday, så vi får mest muligt for pengene. Men jeg vil ikke være sej eller have mest muligt for pengene. Jeg vil finde den helt rigtige julegave, for glæden ved at give er for mig lige så stor som den gave det er at modtage.

Jeg elsker hjemmelavede gaver kreeret med kærlighed, men jeg elsker gaver fra en butik, som uden tvivl også er valgt med kærlighed.

Louise Hofstedt Nielsen

Gaverne skal være bæredygtige eller fundet i genbrugsbutikken, for vi vil jo ikke fremstå alt for materialistiske. Men ingen skal fortælle mig, at begge dele ikke kan betyde lige meget. Jeg indrømmer gerne, at jeg elsker at få gaver. Jeg elsker hjemmelavede gaver kreeret med kærlighed, men jeg elsker gaver fra en butik, som uden tvivl også er valgt med kærlighed. For det er noget så klicheagtigt som tanken bag, der tæller.

Familien Hofstedt Nielsens juletræ er pyntet med nyt og gammelt, hjemmelavet og færdigkøbt. Foto: Louise Hofstedt Nielsen

Konfekten og småkagerne skal være lavet sammen med børnene, mens Chris Reas “Driving home for Christmas” lyder i højtalerne, mens vi alle er udstyret med fjollede nissehuer. Indrømmet...det er super hyggeligt, når tiden er til det, men jeg har helt ro i maven, når årets konfekt består af Karen Volfs vaniljekranse og Matadorslik.

Juletræet, måske endda i plastik, skal stå knivskarpt pyntet efter tidens trend, som i coronaens tegn kunne være en julemand med mundbind fra Mark & Waldorf. Du skal helst i samlet flok med den overglade lillebror, den dovne teenager og den optimistiske mand selv have fældet det. Hvis I spørger mig, så skal juletræet afspejle jeres familie. Her er juletræet hentet, klar til at blive pyntet med nyt og gammelt, hjemmelavet og færdigkøbt. Et juletræ med historie og i mange farver.

Julemaden skal være økologisk og være nusset på maven, og du skal have tid til både et juleløb og et nytårsløb for at brænde de alt for mange kalorier af, alt imens du presser mere eller mindre selvvalgt hygge ind med familien. Og lige om hjørnet venter den obligatoriske slankekur i januar.

Her har vi den helt rigtige jul. Eller har vi.

Jeg ELSKER julen, og alt hvad der hører til. Jeg elsker at tage i teateret til årets juleforestilling. Pladderromantiske slutninger på de utallige julefilm. Når julekalenderen toner frem og mine store unger indfinder sig i sofaen. Roen når juleferien melder sig. Timen lige inden gæsterne kommer til juleaften. Når duften af juleand spreder sig i huset. Kirkens varme. Fornemmelsen når den helt rigtige gave pakkes op. Samværet med min familie.

Julen handler ikke om det flotteste juletræ eller de dyreste gaver. Julen handler om dig og mig og hver vores familie og traditioner. Så jeg glæder mig allerede til næste år, og siger igen i år “næste år vil jeg være bedre forberedt”.

Om klummen

43-årige Louise Hofstedt Nielsen bor i Ferritslev sammen med sin mand Thomas og deres to drenge, August på 14 og Oscar på 11.

Arbejder i Odense som kommunikationskonsulent.

Har boet i Ferritslev siden 2004 og har igennem mange år har været instruktør for gymnastikholdet Fræs for rollinger i Rolfsted Idrætsforening.

Bidrager i foreningen med konsulentbistand inden for tekst, grafisk arbejde, sociale medier etc. og er redaktør på foreningens blad, RIF-bladet.

Annonce
Midtfyns Posten

Farvel til mundbind: Blandede følelser i sushi-restaurant

Annonce
Midtfyns Posten

Find magien med Årslev Biblioteks fantasyklub

Annonce
Midtfyns Posten

Fernisering i Galleri 14:07 på Ringe Station

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Musiklegeplads ved spillested: Landsby får længe ønsket legeplads

Midtfyns Posten

Musikalsk forestilling: Vi går aldrig hjem

Midtfyns Posten

Du kan indstille: Hvem skal være Årets Virksomhed og Årets Iværksætter?

Midtfyns Posten

Otte lørdags-workshops for børn og unge

Midtfyns Posten

Casper arbejder om natten og træner håndboldpiger om dagen: - Jeg får mere ud af det, end jeg giver

Midtfyns Posten

Ugens film: Superhelt og andre helte

Midtfyns Posten

Populære ture udbydes igen: Tag med på gåture ud i naturen - og ind i fortællingen

Midtfyns Posten

Foredrag udsættes

Midtfyns Posten

FællesspisningSkullerodsholm

Midtfyns Posten

Midvinterkoncert i Brahetrolleborg Kirke

Midtfyns Posten

Nogle gange slår det gnister: Peter løfter gerne pegefingeren for at sikre en smuk by

Midtfyns Posten

Marie fulgte sit hjerte og blev zoneterapeut: Gymnasielærer skifter spor og åbner egen klinik

Annonce