Annonce
Midtfyns Posten

Klumme: Mangel på frivillighed truer foreningslivet

Anne Bejlegård List, formand for foreningen Polymeren, Årslev. Foto: Blistphoto

Med en kommune i rivende udvikling og med en by (Årslev), der vokser og vokser, og hvor de mange nye tilflyttere er unge mennesker med børn – der har vi brug for mange flere frivillige kræfter.

Det har været tydeligt, at der i de sidste mange måneder har været gentagende opslag på Facebook, hjemmesider og lignende, hvori der er blevet eftersøgt frivillige kræfter til at gå ind i bestyrelsesarbejde, blive træner i gymnastikforeninger, håndboldklubber, fodboldklubber og lignende.

Der indkaldes til ekstraordinære generalforsamlinger, fordi ingen melder sig til bestyrelsesarbejde, og diverse hold nedlægges, fordi der ikke er trænere at finde. Opgaven er ikke let. Det er ikke let at finde frivillige, der vil påtage sig opgaven.

Annonce

Og hvad vil det betyde for udviklingen af byen?

Mit perspektiv er, at det vil få en betydning. Det, vi normalt har kunnet tilbyde som by, og som man har været stolt af, kan komme til at hænge i en tynd tråd. For når der ikke kan findes frivillige, hvordan kan man så få sendt sine børn afsted til diverse sportsgrene? Og ja, på den bekostning vil det sociale aspekt også blive ramt.

Det har så stor en værdi, at der er mulighed for at sende sine børn afsted til sunde aktiviteter i fællesskab med andre. Som voksen kan man heller ikke selv komme afsted og få den tiltrængte frakobling og samvær med andre. Så frivillighed er vigtig og bør bestemt tales op.

Så glad bliver man af at være frivillig. Anne Bejlegård i selskab med deltagere på et af hendes mange hold på Polymeren i Årslev. Privatfoto

Det lyder måske en smule frelst. Men jeg mener klart, at det er det, der er med til at gøre, jeg elsker at bo i Årslev. At jeg kan sende mine børn afsted til sunde aktiviteter, og jeg selv kan komme afsted og nyde en times træning og samtidigt få stillet mit sociale behov. Det er betydningsfuldt.

De frivillige kræfter er den usynlige lim i alle vores foreninger. Dem der er med til at binde alt sammen.

Ofte kræver det ikke et kæmpe arbejde at være frivillig, for er man nok, kan man deles om de opgaver, der er. Og den gave, man får igen som frivillig, er virkelig stor.

Hvorfor er jeg frivillig? Og hvorfor synes jeg, alle andre skal være det?

Jeg har valgt selv at være frivillig. Rent faktisk kan jeg slet ikke lade være. Jeg sidder med i bestyrelsen for foreningen Polymeren, hvor jeg har tjansen som formand. Jeg er instruktør i funktionel træning på Polymeren, og ud over det er jeg træner for U15-pigerne i Aarslev Boldklub, hvor jeg træner dem i fysisk træning.

At man gang på gang møder glade og taknemmelige børn og voksne, er i sig selv en gave. Det, at jeg er med til at skabe en fedt lokalmiljø med masser af muligheder, beriger mig rigtig meget.

Anne Bejlegård List

At man gang på gang møder glade og taknemmelige børn og voksne, er i sig selv en gave. Det, at jeg er med til at skabe en fedt lokalmiljø med masser af muligheder, beriger mig rigtig meget. Jeg var faktisk ikke ret gammel, da jeg første gang var frivillig. For mig har det altid været meget naturligt.

Måske fordi jeg er vokset op i en familie med en far, der i mange år lavede en masse frivilligt arbejde, og med en mor der i dag også gør det. Vi taler tit om, hvor fedt det er. Dels det at vi selv bidrager til noget godt, men sandelig også det vi får igen. Det sociale aspekt er værd at tage med, og det netværk, man bygger op, er unikt.

Jeg vil ønske, at mange flere vil få lyst til at bidrage – og byde ind med det, de kan. Som skrevet tidligere er det så lidt, der skal til. I fællesskab kan vi løfte meget, og løfte vores by og de tilbud der er. Hvis det ikke kun hænger på få hænder – de evige tordenskjoldssoldater – så vil vi sammen sikre, at vi fortsat kan tilbyde et aktivt fritidsliv. Det ville være synd, hvis frivilligheden helt forsvandt, for hvad skulle vores børn og vi selv så gå til?

Om klummen

Anne Bejlegård List er 42 år og bor i Årslev.

Formand for foreningen Polymeren, Årslev.

Er gift med Morten, der arbejder som fotograf og ejer firmaet Blistphoto på Polymeren i Årslev, mor til Alberte på 14 år og Bertram på 10 år, begge aktive fodboldspillere i Aarslev Boldklub.

Uddannet sygeplejerske i 2003. Arbejder som leder af Sikkert Patientflow på OUH i Svendborg.

I fritiden dyrker hun en del sport i form af funktionel træning, jumping fitness, gåture og andet sjov. Er instruktør på Polymerens træningshold og ud over det træner for U15-fodboldpiger i fysisk træning og medinitiativtager til ”Sunde mænd i Årslev”.

Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

Syng Dansk-aften i Sdr. Nærå Kirke

Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

Fernisering "Naturens Resonans" i Galleri 14:07 på Ringe Station

Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Uhyggelige bøger til efterårsmørket

Midtfyns Posten

Hvem skal have årets handicappris?

Midtfyns Posten

Drikkevand på dagsordenen: Politikerne debatterer natur og miljø på offentligt valgmøde

Midtfyns Posten

Ny butik vil sælge tøj fra 30'erne: - Mit hjerte banker for vintage

Midtfyns Posten

De svinger leen for naturen: Sommerfuglene, insekterne og orkideerne er vilde med det her

Midtfyns Posten

Uhyggelig og skræmmende halloween på landejendom ved Ringe: Forest of Fear

Midtfyns Posten

Se de uhyggelige græskar: De har vundet billetter til Horrifics halloween-event

Midtfyns Posten

Countryaften i Ferritslev

Midtfyns Posten

Cirkus Fyr og Flamme på Ringe Station

Midtfyns Posten

Ugens film i Ringe Bio: Pinocchio og Kandis for livet

Midtfyns Posten

Bogklub i Ryslinge

Midtfyns Posten

Ordblinde Mads hiver sølvmedalje med hjem fra svendeprøven: Tømrerfirma har allerede ansat ham

Midtfyns Posten

Julefrokost for ældre og handicappede

Midtfyns Posten

Klumme: Efterårets smukke melankoli

Midtfyns Posten

Bog & Bio: Pagten

Midtfyns Posten

Annette praler gerne af Midtfyn: - Vi skal prale meget mere

Midtfyns Posten

Svenske skønheder kommer til Helios i Faaborg: Cabaret med svenske sange og viser

Midtfyns Posten

"Lille Amalienborg" skabte debat i Ringe: 115 år med bank i Ringe

Midtfyns Posten

Memory Lane - støttekoncert på Café Fabers

Midtfyns Posten

Anny og Ole har været gift i 60 år: Diamantbryllup

Midtfyns Posten

Mydtskov/Nordal Duo spiller Ellington og Strayhorn

Annonce