Annonce
Midtfyns Posten

Klumme: Mit Midtfyn er MitMidtfyn

Simon Jylov, sognepræst i Espe, Vantinge og Hillerslev sogne.

Lige præcis denne klumme er dedikeret til aktive folk fra Midtfyn, som har noget på hjertet. Jeg har gennemgående noget på hjertet, hvilket ikke mindst skyldes mit virke som præst, men også fordi jeg er et menneske med holdninger. En særlig holdning jeg dog godt vil promovere lidt, er min holdning til Midtfyn; for hold nu op, hvor har vi meget at byde på, og hvor er der mange gode og stærke kræfter i området.

Gode og stærke kræfter har det med at udvikle sig – særligt når de stikker hovederne sammen. Det har en gruppe mennesker gjort, og sammen har de dannet foreningen MitMidtfyn. Denne nye aktive forening, som man kan læse meget mere om på MitMidtfyn.dk, er ikke blot et stille biddrag i kampen for at promovere Midtfyn som et attraktivt og interessant sted at bo og leve, men vil arbejde for at være et samlende kraftcenter, hvor midtfynske interesser bliver varetaget. Vi har nemlig så meget at byde på, når det kommer til Midtfyn – vi skal bare lige vise resten af Danmark det, så man har lyst til at flytte hertil og lyst til at drive virksomhed her.

Midtfynsk idyl: En vibe flyver over det åbne land en sommerdag på naturstien mellem Ringe og Espe, mens en hest nyder solen. Arkivfoto: Hardy Hounsgaard

MitMidtfyn, som netop har afholdt stiftende generalforsamling, har som formål at være et koordinerende forum, der kan bidrage til at sikre udviklingen af Midtfyn, være talerør og styrke samarbejdet mellem de mange aktører på egnen, herunder handel, erhverv og kommune, samt at fremme forståelsen og samarbejdet mellem foreningens medlemmer, og ikke mindst at promovere Midtfyn eksempelvis via hjemmesiden www.mitmidtfyn.dk, bosætningsfremmende aktiviteter og ved deltagelse på events.

Lige præcis nu er der brug for en forening som denne. Mange har opdaget, at der er god mening i at flytte på landet. Mange har set, at provinsen kan mere end bare at være sommerhusområde. Mange ser lige nu, at skal man drive virksomhed, skabe sig en familie eller nyde sit otium, så skal man ud af de store byområder og derud, hvor der er plads.


Mange har opdaget, at der er god mening i at flytte på landet. Mange har set, at provinsen kan mere end bare at være sommerhusområde.

Simon Jylov


Midtfyn har det hele. De fleste vil kunne nikke genkendende til vores mange muligheder. Vi har byområdet, skønne landsbyer, marker og enge, skove og søer, vi har fællesskab og plads til visioner.

Det lyder som floskler det hele, og det er det indtil vi bruger det aktivt. En forening som MitMidtfyn vil netop kunne bruge alle disse goder i arbejdet for, at vi som private kan leve her, at virksomheder kan blomstre og udvikle sig og at seniorer fortsat føler en tryghed ved at blive.

Selv er jeg kommet i bestyrelsen, og jeg glæder mig til, sammen med resten af de aktive og dygtige mennesker, at kunne gøre en forskel for Midtfyn. Nu er der kun ét at gøre – meld dig ind!

Om klummen

Simon Jylov er 29 år og er sognepræst i Espe, Vantinge og Hillerslev sogne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Mød hovedarkitekten live: Få svar på dine spørgsmål om de store planer for Torvet i Ringe

Midtfyns Posten

Butikker bekymret for milliondyr plan for Torvet: Træer skjuler forretninger - og hvem skal feje alle bladene op?

Midtfyns Posten

Syng dig glad i Nazarethkirken

Annonce