Annonce
Midtfyns Posten

Klumme: Sommerferie på Midtfyn

Simon Jylov, sognepræst i Espe, Vantinge og Hillerslev sogne.
Annonce

I denne tid kan vi alle blot drømme os til sydens sol, da det næppe bliver aktuelt med mange fysiske rejser derned. Og det er måske meget godt?

For det kunne være, at mange mennesker pludselig fik øjnene op for, hvor smukt et land vi har, og hvor mange seværdigheder der er rundt om i landet. Vi kan både præstere smuk natur og kulturelle oplevelser. Tag nu bare Midtfyn, som selvfølgelig er dét skønneste sted i landet. Her har vi store skove, vi har bakkede landskaber, vi har gamle herregårde, fine museer, underholdning for børn og voksne i fritidscentre, og så har vi ikke langt til vandet, hvis vi trænger til en dukkert. Så i stedet for at flygte ud af landet, skulle vi måske særligt i år, give os til at udforske de muligheder, der er i det danske sommerland. Det er godt for vores økonomi og det er godt for klimaet!

Og nej, jeg er ikke blevet betalt af det lokale turistråd for at komme med de her synspunkter. Det er tværtimod blot vilkåret lige nu, og fremfor at se det som en ærgerlig situation, så kan man i stedet finde den positive ja-hat, og få en fantastisk sommerferie.

Mit Midtfyn

En stribe engagerede midtfynboer skiftes til at skrive klummen "Mit Midtfyn".

Denne uges skribent er 29-årige Simon Jylov, der er sognepræst i Espe, Vantinge og Hillerslev sogne.

Nuvel, ferie behøver ikke blot være turde på museer eller at ligge på stranden. Ferie kan også være at give ens sind en pause fra hverdagens stress og jag. Mange mennesker bruger ferie til at koble af, og det gør jeg i den grad også, men fremfor blot at nyde naturen, hvilket i den grad også er sundt, kan ferie også bruges andet steds. Man kunne f.eks gå i kirke! Sommerens gudstjenester er lyse og lette, og kirkerummet er altid et besøg værd, hvor man således kan kombinere både ro til sindet og en kulturel oplevelse.

Vi har nemlig på Midtfyn gudstjenester over hele sommeren. Man kunne derfor besøge sin lokale kirke, og opleve, hvorledes gudstjenesten og kirken er dér. Man kunne også springe på cyklen, hesten eller rulleskøjterne, og så besøge en af nabokirkerne. Selvom de midtfynske kirker ”ligner” hinanden, som de ligger der smukke og hvidkalket, så er der en meget stor variation mellem dem, og man kan således både opleve en variation i arkitektur, indretning, kalkmalerier, flotte malerier og ikke mindst nogle meget søde præster, hvis jeg selv skal sige det.

I en tid, hvor vi ikke har måtte samles, er det måske en god begyndelse, at man samles lidt i det små igen, og hvad er bedre, end samles i de store kirker, hvor der er god plads, og hvor man efter gudstjenesten kan få en god snak med de andre tilstedeværende.

Og så har kirken et sidste, men meget vigtigt fortrin i sommerens varme - de er kolde! Ikke som i ubehageligt kolde, men de tykke mure medvirker, at rummet altid vil være køligere, og det er måske meget rart på en varm dag. Så kan man altid efterfølgende tage på stranden, og få varmen igen.

Glædelig sommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Konfirmationer uge 33

Annonce