Annonce
Midtfyns Posten

Klumme: Undgå negative renter - investér dine penge

Anita Fald Hansen, filialdirektør Danske Bank, Ringe.
Annonce

Har du mange penge stående på din bankkonto, skal du med stor sandsynlighed snart til at betale for det – hvis du ikke allerede gør det. Jeg medgiver, at det kan virke som ’omvendtland’, at man ikke længere får en rente, når man har penge stående i banken, men i stedet skal betale en rente.

Ikke desto mindre er det altså blevet virkelighed. Det generelle renteniveau har været lavt så længe – og ser ud til at fortsætte længe endnu – at så godt som alle landets banker har indført negative renter på indlån, der overstiger en vis grænse, typisk 250.000 kroner.

Har man derfor 300.000 kroner stående på kontoen, vil man skulle betale typisk 0,60 procent i rente af dén del, der overstiger 250.000 kroner, altså de resterende 50.000 kroner. Det vil dermed koste 300 kroner om året svarende til 25 kroner om måneden.

Nu er det jo ikke, fordi 25 kroner vælter ens budget – slet ikke, hvis man har råd til at have 300.000 kroner stående på sin bankkonto. Men hvis man alligevel gerne vil have noget ud af sine penge, findes der gode alternativer.

Først og fremmest er det altid fornuftigt at have lidt penge stående til uforudsete udgifter. Men har man mange penge stående, som man ikke lige ved, hvad man skal bruge til, bør man få dem i spil på den ene eller anden måde.


Har man mange penge stående, som man ikke lige ved, hvad man skal bruge til, bør man få dem i spil på den ene eller anden måde.

Anita Fald Hansen


Man kan for eksempel bruge dem til at indfri eventuel gæld, eller man kan foretage energiforbedringer i sin bolig. Eksempelvis kan nye lavenergivinduer give både større glæde i hverdagen, en lavere varmeregning og gøre din bolig mere værd.

Alternativt kan du investere i fast ejendom såsom et sommerhus. Eller du kan glæde dine nærmeste med en pengegave til dine børn eller børnebørn. Her skal du være opmærksom på, at der skal betales gaveafgift, hvis du giver mere end 67.100 kroner pr. person (2020-sats).

Du kan også vælge at investere nogle af dine penge i aktier. Trods fortsat usikkerhed om coronavirussen og den økonomiske vækst ser vi i Danske Bank gode forudsætninger for, at det kommende år kan blive et godt år for aktier.

Det kan være svært at finde de positive briller frem, når hverdagen i øjeblikket byder på restriktioner og nedlukning af store dele af samfundet, men det er forventningen hos os i Danske Bank, at et økonomisk opsving vil tage fart i løbet af 2021, kraftigt understøttet af coronavacciner.

På den baggrund forventer vi et markant løft i virksomhedernes indtjening det kommende år. Samtidig har vi set, at mange virksomheder har været gode til at reducere deres omkostninger under coronakrisen. Det bør medvirke til et godt aktieår.

Hvis du er i tvivl om, hvad du skal gøre, men du gerne vil have din opsparing til at arbejde for dig – og på den ene eller anden måde forsøde din tilværelse – så tal med en rådgiver om, hvad der er den bedste løsning for dig.

Om klummen

Anita Fald Hansen er 43 år og filialdirektør i Danske Bank i Ringe. Hun er født og opvokset på Midtfyn og bor i Ringe.

Hun er gift med Jannik og har børnene Iben på 16 år og Gustav på 11 år.

Anita Fald Hansen har været i Danske Bank i 21 år - de sidste 12 år i lederstillinger. I sin fritid træner hun U11-drenge i håndbold i Risøhøj.

Hvis man har mange penge på kontoen og vil undgå negative renter, kan man vælge at investere i eksempelvis aktier eller købe sommerhus. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Se videoen: Her er, hvad de allerførste kunder gik efter - Lille Viggo skulle have nye sko

Midtfyns Posten

Se video og alle billederne: Velkommen tilbage! - Butiksdrivende blev overrasket med påskeliljer

Midtfyns Posten

Natkirke i Nazarethkirken

Midtfyns Posten

Boost din by: Brugsen hjælper butikkerne i Ringe med stort beløb

Midtfyns Posten

Vind præmier for 30.000 kroner: Avis og butikker går sammen om at booste byen

Annonce