Annonce
Midtfyns Posten

Kristoffer måtte vælge OL fra

Kristoffer Frahm Desmaroth fra Midtfyns Gymnasium ses her yderst til højre. Selv om han gik videre til finalerunderne ved Kemi-OL, har han valgt at takke nej til deltagelsen. Privatfoto
Kristoffer Frahm Desmaroth fra 3.x på Midtfyns Gymnasium blev udvalgt til de sidste finalerunder i Dansk Kemi-OL, men han valgte at sige nej tak, for han kan ikke nå det hele.
Annonce

Ringe: Selvom man er udtaget til finalen, kan man godt sige nej tak til finaledeltagelsen.

Det gjorde Kristoffer Frahm Desmaroth fra 3.x på Midtfyns Gymnasium, da han for nylig blev udvalgt til finalen i Dansk Kemi-OL.

Den første runde af Dansk Kemi-OL begyndte i november, hvorfra kun 60 elever fra hele landet gik videre til anden runde.

Anden runde blev afviklet på henholdsvis Gefion Gymnasium, hvor eleverne blev udfordret med teoretiske prøver, og dagen efter på Københavns Universitet, hvor eleverne var i laboratoriet på Kemisk Institut. Her skulle eleverne fra forskellige danske gymnasier arbejde med en praktiske prøve omkring titrering og uorganisk identifikation.

Kun 14 elever blev udtaget til de sidste tre afsluttende finalerunder, og Kristoffer Frahm Desmaroth var en af de 14.

Dansk Kemi-OL begyndte i november, og kun 14 elever gik videre til de afsluttende finalerunder. Privatfoto
Annonce

Aktiv elev

Kristoffer Frahm Desmaroth er en aktiv elev, der ud over at være en arbejdsom og ambitiøs elev på Midtfyns Gymnasium, også fungerer som lektiehjælper på gymnasiet og desuden er elite-svømmer i Ringe Svømmeklub.

Oven i det venter nu den såkaldte SRP-opgave (Studieretningsprojekt), som er den største skriftlige opgave, elever på en gymnasial stx-uddannelse skal skrive. Opgaven tæller sammen med det mundtlige forsvar, der er i forbindelse hermed, dobbelt på studentereksamensbeviset, og det er derfor en opgave, der kræver både meget tid og fokus.

Kristoffer Frahm Desmaroth traf derfor den svære beslutning at trække sig fra OL-konkurrencen for i stedet at kunne koncentrere sig om sin studentereksamen. Så selvom han er en af de bedste, så må han stadig prioritere.

Midtfyns Gymnasium mener, at Kristoffers beslutning vidner om en ambitiøs og moden tilgang til sin uddannelse og synes det er flot, at han har kunnet træffe et svært valg, han har det godt med, selvom det selvfølgelig er ærgerligt, at han ikke kan være med hele vejen. Men med de evner skal der nok vente mange flere muligheder i fremtiden, skriver Midtfyns Gymnasium i en pressemeddelelse.

Eleverne har analyseret og taget prøver i forbindelse med Kemi-OL. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Konfirmationer uge 33

Annonce