Annonce
Midtfyns Posten

Kunderne finder vej til den fysiske butik via nettet: Webshoppen er Pernilles bedste udstillingsvindue

Pernille Mysling har ikke fortrudt, at hun for godt 10 år siden flyttede sin butik fra Odense til Ringe. Butik Kamille ligger centralt placeret i strøggaden Algade i Ringe. Foto: Hardy Hounsgaard
Pernille Mysling ændrede sin forretnings navn fra Smykketræet til Butik Kamille, da hun i 2019 fik en webshop. Hun bruger mere og mere tid på webshoppen, som er med til at trække kunder ind til hendes fysiske butik i Ringe.

Ringe: Selv om flere og flere køber varer på nettet, så behøver det ikke gå ud over den fysiske butik. Nærmest tværtimod.

Det er Pernille Mysling, indehaver af Butik Kamille i Ringe, et levende bevis på. Hun åbnede sin webshop i 2019, og i dag bruger hun næsten al sin tid på webshoppen. Men der er stadig liv i den fysiske butik i Algade, hvor tøj, tasker og smykker pryder hylderne.

- Det er ikke webshoppen, vi lever af. Den står for omkring 20 procent af omsætningen. Men webshoppen trækker mange nye kunder ind i den fysiske butik, fortæller Pernille Mysling.

Annonce

- Vi har fået flere kunder, der kommer fra Nyborg, Faaborg, Svendborg, Tommerup og det sydlige Odense. De siger, at de har set vores tøj på webshoppen. Hvis man er vild med et bestemt mærke, så googler man, hvem der har det, og på den måde har de fundet frem til os. Men mange vil gerne prøve tøjet, inden de køber det, derfor kommer de til vores fysiske butik i stedet for at købe det på nettet, siger Pernille Mysling.

Kunde fra Ebeltoft

Den 48-årige butiksindehaver har også fået kunder fra Jylland.

- En sød dame fra Ebeltoft kan godt lide tøj fra mærket Tim og Simonsen, og da hun så, at hun kunne få det hos os, kørte hun hele vejen fra Ebeltoft til Ringe. Hun har været her flere gange siden, fortæller Pernille Mysling, der har valgt at prioritere tid til webshoppen.

- Alle vores varer lægger jeg ind i webshoppen. Hver gang, jeg opretter en ny vare i systemet, kommer der automatisk et opslag på vores Facebook-side om, at vi har fået en ny vare, hvor jeg i tekst og billeder præsenterer varen. Vi har også en Instagram-konto, hvor vi lægger nye ting ud. Jeg gør noget ud af at lave de rigtige billeder, og det virker også godt, når vi laver opslag med personlige hilsener. Nogle gange er vi også selv modeller for tøjet, fortæller Pernille Mysling.

Britt Pedersen (t.v.) blev for tre måneder siden forfremmet til butikschef, da indehaver Pernille Mysling bruger de fleste af sine kræfter på at drive Butik Kamilles webshop. Foto: Hardy Hounsgaard

Eftersom hun tilbringer det meste af sin arbejdstid på det lille kontor, som hun har indrettet mellem fyldte hylder med tøj i det lille lagerrum bag butikslokalet, så er det hendes to ansatte, Britt Pedersen og Anne Houborg, man som regel møder i butikken. Britt Pedersen, der har været ansat i butikken i seks år, blev for tre måneder siden udnævnt til butikschef.

- Vi er alle tre i 40'erne, og den smag og stil, vi har, er kendetegnende for det tøj, vi sælger. Vi henvender os til kvinder fra midt i 20'erne og opefter, siger Pernille Mysling, der synes godt om at drive forretning i Ringe.

Mange vil gerne prøve tøjet, inden de køber det, derfor kommer de til vores fysiske butik i stedet for at købe det på nettet.

Pernille Mysling, indehaver af Butik Kamille

- Forleden var der en leverandør, der sagde, at der godt nok var mange tøjforretninger i Ringe. Men der er plads til os alle sammen. Vi har ikke de samme mærker som de andre butikker, siger hun.

Annonce

Overtog svigermors butik

Pernille Mysling har haft forretning siden 2005, hvor hun overtog sin svigermors forretning i Odense. Butikken hed Cat, og den videreførte hun under navnet Smykketræet.

Pernille Mysling har indrettet sig med et kontor under trange forhold i det lille lagerlokale bag Butik Kamille, hvor hun styrer webshoppen og lægger nye varer ud på hjemmesiden. Foto: Hardy Hounsgaard

- Jeg havde arbejdet der et års tid inden, men egentlig er jeg kontoruddannet og har arbejdet på et kontor, inden jeg begyndte i butikken. Men jeg er udlært i markedsføring og har lært at lave reklamer, og den viden bruger jeg, når jeg markedsfører mine varer i dag på Facebook og Instagram.

Pernille Mysling fotograferet i januar 2012. Et halvt år forinden havde hun flyttet sin butik Smykketræet fra Odense til Stationsvej i Ringe. Arkivfoto: Roland Petersen

Butikken Smykketræet flyttede hun i august 2011 fra Odense til Stationsvej i Ringe.

- Der var noget højere husleje i Odense, og da børnene var små, var det rart at være tættere på hjemmet, siger Pernille Mysling, der dengang boede i Volstrup ved Rudme syd for Ringe.

I dag bor hun og familien, der også tæller manden Christer Mysling samt børnene Nikolaj på 18 og Camilla på 15, på Engvangen i det vestlige Ringe.

Butik Kamille ligger i Algade 29 i Ringe og sælger i dag mest tøj. Derfor skiftede butikken navn fra Smykketræet til Butik Kamille for nogle år siden. Foto: Hardy Hounsgaard

Efter tre år på Stationsvej 7 i de lokaler, der nu huser Frisør R, flyttede Pernille Mysling sin butik til Algade 29. Flytningen til byens hovedstrøg har haft den ønskede effekt.

- Det har givet flere kunder. Der var mange, der først opdagede min butik, efter at jeg var flyttet til Algade.

Annonce

Smykketræet blev til Kamille

I starten var det primært smykker, hun solgte, men i takt med, at der kom mere og mere tøj på hylderne, var et navneskifte indlysende.

- Tøjet fylder mere. I dag er der kun to smykkemærker tilbage i forretningen, siger Pernille Mysling.

Pernille Mysling er oprindelig kontoruddannet, men siden 2005 har hun haft sin egen butik, der først hed Smykketræet. Men siden 2018 har den heddet Butik Kamille. Foto: Hardy Hounsgaard

Derfor blev Smykketræet til Butik Kamille i 2018.

- Navnet er en sammentrækning af min datters navn, Camilla, og mit fornavn, og så valgte jeg en lidt anden stavemåde, siger Pernille Mysling.

Datteren giver af og til en hjælpende hånd i både butik og webshop.

- Hun var model for sit konfirmationstøj, da hun blev konfirmeret, og når hun bliver lidt ældre, kan det godt tænkes, at hun vil blive mere involveret, fortæller Pernille Mysling.

Hendes mand Christer Mysling, der er direktør i bremsekalibre-virksomheden Budweg Caliper i Hjallese, hjælper også til.

- Han er økonomiuddannet og hjælper til med regnskab, moms og alle de love og regler, man skal sætte sig ind i som selvstændig, fortæller Pernille Mysling.

Butik Kamilles indehaver Pernille Mysling (t.v.) og butikschef Britt Pedersen får flere kunder, der har opdaget forretningen via webshoppen - og kommer hen til den fysiske butik i for at prøve tøjet, inden de køber det. Foto: Hardy Hounsgaard

Hun har ikke fortrudt, at hun valgte at blive selvstændig med sin egen butik.

- Nethandlen er kommet for at blive, og julehandlen bliver aldrig, som den var før nethandlen. Men webshoppen bliver aldrig på bekostning af den fysiske butik, som er vigtig for os, understreger hun.

Butik Kamille

Pernille Mysling er indehaver af Butik Kamille, der ligger i Algade i Ringe.

Hun er født den 7. februar 1973 og er kontoruddannet.

Siden 2005 har hun haft sin egen butik. Først under navnet Smykketræet, der i august 2011 flyttede fra Odense til Stationsvej i Ringe. I oktober 2014 flyttede butikken til den nuværende placering i Algade 29, hvor der tidligere lå en undertøjsforretning.

I 2018 ændrede hun navnet til Butik Kamille, og siden 2019 har hun også haft en webshop.

Pernille Mysling har siden 1999 været gift med Christer Mysling, som er administrerende direktør i Budweg Caliper i Hjallese. De har to børn, Nikolaj på 18 og Camilla på 15 år.

Annonce
Midtfyns Posten

Ugens film: Superhelt og andre helte

Annonce
Midtfyns Posten

Populære ture udbydes igen: Tag med på gåture ud i naturen - og ind i fortællingen

Annonce
Midtfyns Posten

Foredrag udsættes

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

FællesspisningSkullerodsholm

Midtfyns Posten

Midvinterkoncert i Brahetrolleborg Kirke

Midtfyns Posten

Nogle gange slår det gnister: Peter løfter gerne pegefingeren for at sikre en smuk by

Midtfyns Posten

Marie fulgte sit hjerte og blev zoneterapeut: Gymnasielærer skifter spor og åbner egen klinik

Midtfyns Posten

Rosa - uden filter

Midtfyns Posten

Midtfyns Familie- og Havebrug inviterer til generalforsamling

Midtfyns Posten

Det er gået stærkt med tilmelding: Fjernvarmen kommer til Nr. Lyndelse og Nr. Søby

Midtfyns Posten

Onsdagshygge i Åløkkeparken

Midtfyns Posten

Kyndelmisse fællesspisning på Ringe Station

Midtfyns Posten

Oplev Vor Frues Kantori i Vester Hæsinge

Midtfyns Posten

Nedlægger sig selv efter fire år i dvale: Nu står formand med 50.000 kroner i overskud

Midtfyns Posten

Cafeteria-mutter fortæller til fyraftenssang

Annonce