Annonce
Midtfyns Posten

Kunsten at lytte til Fyn: Gåtur med fokus på at lytte

Robert Cole Rizzi vil skabe en sanseoplevelse for deltagerne i gåturen, hvor der er fokus på at lytte. PR-foto
Man kan komme på en gåtur med fokus på at lytte i det fynske landskab, hvor man bliver guidet af lydkunstner Robert Cole Rizzi.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Har du nogensinde stoppet op og aktivt lyttet til verden omkring dig, sådan virkelig lyttet?

Sådan spørger Faaborg-Midtfyn bibliotekerne i en pressemeddelelse, hvor der inviteres til en gåtur med fokus på at lytte til lydene omkring dig.

På gåturen "Kunsten at lytte - til Fyn" får man mulighed for at lytte, guidet af lydkunstner, komponist og underviser Robert Cole Rizzi. Han vil tage dig med på gåtur, hvor hovedformålet ganske enkelt er at lytte til lydene omkring dig – nære som fjerne, naturens og de menneskeskabte, de kraftige og de svage, de afbrudte og de kontinuerlige.

Gåturen er inspireret af ”soundwalks” - et begreb, der dækker over enhver ekskursion, hvis formål er at lytte.

Deltagerne starter på biblioteket, hvor man vil blive introduceret til begrebet og får lidt fakta om lyd og hørelsen. Derefter går man ud og lytter til omgivelserne i stilhed.

Som afslutning er der en dialog om oplevelsen, der forhåbentlig har skabt en opmærksomhed på de lyde, der til daglig omgiver os, og hvor meget vi egentlig sorterer fra uden at vide det.

Annonce

Lyt opmærksomt og bevidst

Begrebet ”soundwalks” blev brugt af canadiske lydkunstnere i 1970’erne. Her definerede man en ”soundwalk” som en udflugt, hvis hovedformål er at lytte opmærksomt og bevidst til enhver lyd i det omgivende miljø.

"Kunsten at lytte - til Fyn" er rettet mod alle med mod på at lade sig udfordre og give plads til eftertænksomhed og fordybelse. Det at være stille sammen med andre kan være ganske grænseoverskridende for mange mennesker, men med vejledning kan det også være en næsten meditativ oplevelse, der helt sikkert også vil åbne din bevidsthed for hvor meget lyd, vi egentlig omgiver os med til dagligt.


Det at være stille sammen med andre kan være ganske grænseoverskridende for mange mennesker.

Fra artiklen


"Kunsten at lytte - til Fyn" er et samarbejde mellem Odense Musikbibliotek, Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne og lydkunstner, komponist og underviser Robert Cole Rizzi. Projektet er støttet af Kulturregion Fyn.

Arrangementet holdes to steder i kommunen:

Mandag den 12. oktober kl. 10 med afgang fra Faaborg Bibliotek.

Mandag den 12. oktober kl. 14 med afgang fra Ringe Bibliotek.

Pris: 20 kr. med tilmelding via bibliotekets hjemmeside: www.fmbib.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Halloween i Ryslinge

Midtfyns Posten

Allehelgen i Nazarethkirken

Annonce