Annonce
Midtfyns Posten

Lars er ny pianist i Foderstofrevyen: Blev overtalt af gammel klassekammerat

70-årige Lars Kristian Hansen (til højre) blev overtalt til at være med i Foderstofrevyen af sin gamle klassekammerat fra Ejby Skole Carsten Pedersen (til venstre), der har været bassist i revyen siden 2017. Foto: Nanna Lørup Buch
Årets Foderstofrevy bliver med en ny mand bag tangenterne. 70-årige Lars Kristian Hansen blev overtalt af sin gamle klassekammerat til at være med i revyen et par måneder før premieren - det har ikke været uden udfordringer at komme så sent ind i forløbet, oplyser han.
Annonce

Ryslinge: Det var slet ikke meningen, at 70-årige Lars Kristian Hansen skulle spille revy længere - det lagde han på hylden for over 20 år siden. Men da hans gamle klassekammerat fra Ejby Skole Carsten Pedersen, der er bassist i Foderstofrevyen, kom "kravlende på knæ" og forklarede ham, at de ikke kunne finde en ny pianist, så kunne Lars Kristian Hansen alligevel ikke nænne at sige nej til endnu engang at dufte revy-savsmuldet.

- Det er ikke noget, jeg gør så tit, og jeg har ikke gjort det i mange år - det var jeg ellers holdt op med, siger Lars Kristian Hansen, der bor i Højby, og til dagligt arbejder i Odense som organist i Vor Frue Kirke, hvor han har været i 35 år. Han har også tidligere været pianist i Ringe Kirke fra 1978-84. Han har to børn og et barnebarn.

Holdet bag Foderstofrevyen har forberedt årets revy siden efteråret 2018, og melder helt klar til premieren 22. marts - men det er kun et par måneder siden, rollen som pianist blev besat.

- Den tidligere pianist, Lisbeth Sylvest, meddelte holdet inden sæsonstart, at hun ville holde en pause, og så gik jagten ind efter en ny. Min gamle klassekammerat, der er bassist i Foderstofrevyen og har været med i revyen siden 2017, spurgte mig, om jeg ville være med for et par måneder siden, siger han og tilføjer:

- Jeg var med til en af de første prøver i slutningen af januar - de andre startede forberedelserne allerede i efteråret.

Jeg starter altid med at fortryde det, og når jeg så kommer herud, er det jo mægtigt sjovt alligevel.

Lars Kristian Hansen.

Annonce

Kom sent med på holdet

Det er ikke helt let, når man ikke er med fra starten, mener Lars Kristian Hansen.

- Det er en udfordring at komme ind så sent i forløbet. Jeg troede, at man bare fik udleveret noget materiale, men jeg skulle selv tilpasse meget af det, fordi nodematerialet ikke passede med deres tekster. Jeg var derfor nødt til at tilpasse en meget til teksterne, finde tonearter og tilpasse længderne, siger han og tilføjer grinende:

- Det vidste jeg heldigvis ikke, da jeg sagde ja til at være med.

Selvom Lars Kristian Hansen har måtte arbejde mere, end han regnede med, for at få det hele klar til premieren, så er han alligevel glad for, han er med på holdet.

- Det er mægtigt sjovt. Jeg starter altid med at fortryde det, og når jeg så kommer herud, er det jo mægtigt sjovt alligevel, siger han.

Annonce

Det hele er krittehvidt

Hans Bruun, der er instruktør for Foderstofrevyen, er meget glad for, at Lars Kristian Hansen sagde ja til at være med.

- Vi har haft rigtig svært ved at finde en ny pianist, siger han.

Årets forestilling er en bred revy, der berører både danske og udenlandske temaer, tør instruktøren godt løfte sløret for.

- Der bliver også et par mere "crazy"(vanvittine, red.) ting - vi kunne ikke selv have fundet på noget mere crazy, end det der sker i samfundet, siger Hans Bruun, og uddyber:

- Forestillingen hedder Krittehvidt. Hvis man bare er højt nok på strå, så kan man få alt til at blive hvidt. Det hele er jo hvidt: politikerne, bankfolk - alt bliver malet hvidt. Sorte penge eksisterer ikke mere, det hele er hvidt.

Årets Foderstofrevy har premiere 22. marts.

Foderstofrevyen

Fredag 22. marts: Spisning klokken 18.30, revy klokken 19.30.

Lørdag 23. marts: Spisning klokken 18, revy klokken 19.30.

Fredag 5. april: Spisning klokken 18.30, revy klokken 19.30.

Lørdag 6. april: Spisning klokken 18, revy klokken 19.30.

Bestil billetter til Foderstofrevyen 2019 på revyens hjemmeside: www.foderstofrevyen.dk, eller på revyens billettelefon: 30 74 10 06.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

En god kammerat: 14-årige Cecilie fra Risøhøj Håndbold er nomineret til kammeratskabspris og kan vinde 25.000 kr. til sit hold

Annonce