Annonce
Midtfyns Posten

Leif Møllgaard skaber oplevelser i Ryslinge: Musikentreprenør og møbelhandler

Leif Møllgaard ser sig selv som en entreprenør, der er glad for at skabe oplevelser og sætte ting i gang. Foto: Hardy Hounsgaard
Leif Møllgaards familie stammer fra Ryslinge, og den 70-årige musikbooker og møbelhandler arrangerer i den kommende tid koncerter med The Rocking Ghosts og Troels Trier i Ryslinge Forsamlingshus.
Annonce

Ryslinge: Der er en smittende begejstring i stemmen, når Leif Møllgaard taler om sin store passion for at arrangere musik- og underholdningsoplevelser.

- Jeg er en entreprenør. Jeg kan lide at skabe noget og sætte noget i gang, gerne i samarbejde med andre, siger Leif Møllgaard.

Den 70-årige impressario stiftede for fem år siden sit eget bureau, musicbooking.dk. Det skete efter opfordring fra det legendariske Odense-band Spacemakers, der med advokat Jørn Bonnesen i spidsen stadig optræder med 60'er-pigtrådsmusik og nye numre. Bandet har for nylig udgivet en cd.

- Men jeg gør det ikke for pengenes skyld. Men man bliver rig på oplevelser og møder nye mennesker, siger Leif Møllgaard om sit impressario-firma.

Derfor har han stadigvæk sit arbejde som sælger af møbler i firmaet Inside Designhouse, der sælger møbler direkte fra fabrik til virksomheder.

- Jeg har solgt møbler i 35 år, og det er møblerne, jeg tjener pengene på, ikke på musikken, smiler Leif Møllgaard.

Leif Møllgaard

Leif Møllgaard er 70 år og har de seneste fem år været impressario og eventmanager i sit eget firma, musicbooking.dk.

Sideløbende sælger han møbler, som han har gjort i 35 år.

Hans familie stammer fra Ryslinge, og han er vokset op i Ørbæk. I dag bor han i Odense med sin samlever gennem de seneste 16 år, Lone Nielsen.

Han har to børn, Trine Mølvang, 46, der arbejder med marketing, og Jesper Møllgaard, 40, der bor i London, hvor han har sit eget møbelfirma.

Annonce

Troels Trier i Ryslinge

I den kommende tid står han for flere arrangementer i Ryslinge Forsamlingshus. 29. februar spiller The Rocking Ghosts op til 60'er-bal, og 15. marts optræder multikunstneren Troels Trier med jubilæumsshowet "Fra Røde Mor til Grøn Far".

Troels Trier, der 17. januar fylder 80, bor på et økolandbrug i Ladby ved Kerteminde, hvor han også har et atelier.

- Jeg kendte ikke Troels i forvejen, men for cirka halvandet år siden tog jeg fat i ham og spurgte, om ikke det var tid for ham at komme ud og spille igen.

Det sagde Troels Trier ja til, og det har ingen af de herrer haft grund til at fortryde.

- Vi har været rundt i hele landet og optræde. Vi har haft en lille kunstsamling af hans værker med, og i gennemsnit har vi solgt for 14.000 kroner af hans kunst ved hver koncert. Ved en koncert i Hvide Sande solgte vi for 27.000 kroner, siger Leif Møllgaard.

Annonce

Tab på Bumles Venner

Den driftige impressario er glad for aftalen med Ryslinge Forsamlingshus.

- Ryslinge Forsamlingshus har altid haft et godt ry, og der er ingen risiko for forsamlingshuset. Det er mig, der står med den økonomiske risiko, fortæller Leif Møllgaard,

- Jeg søger andre foreninger at samarbejde med. Det kan være sportsklubber eller andre, der vil være med til at arrangere noget, siger han.

Han har gennem sine fem år som impressario fået nogle økonomiske rap over fingrene, når der blev solgt for få billetter.

- Jeg lavede engang en aftale med Bumles Venner, der er et kopiband med musik fra Bamses Venner, om fire koncerter, og dem tabte jeg omkring 30.000 kroner på. Men så man vaske tavlen ren og komme videre. Og jeg skylder ikke nogen spillesteder penge, understreger Leif Møllgaard.

Troels Trier og Leif Møllgaard nyder samarbejdet. Multikunstneren Troels Trier optræder i Ryslinge Forsamlingshus søndag 15. marts klokken 12. PR-foto
Annonce

Rødder i Ryslinge

Hans familie har stærke rødder i Ryslinge.

- Min farfar boede i Ryslinge og var i mange år graver ved kirken. Han blev alene med seks børn, da min farmor døde ved fødslen af tvillinger, som også døde. Min far er født i Ryslinge og har i 47 år været arbejdsmand på Fabers Fabrikker, hvor han mødte sin kone - altså min mor, og de blev gift, fortæller Leif Møllgaard.

- Selv er jeg også udlært smed fra Fabers Fabrikker, hvor jeg kom i lære i 1970.

Som smed har han dog ikke arbejdet så meget. Han kastede sin kærlighed på salget af møbler.

- Min svigerfar var direktør i en møbelforretning, men jeg har også arbejdet på Wittenborgs Automatfabrik i Odense i fem år, inden jeg begyndte at sælge møbler.

- Jeg har blandt andet leveret møbler til Fabers Fabrikker og til Midtfyns Fritidscenter, fortæller han.

Selv er han vokset op i Ørbæk, hvor hans forældre boede, men han har stor veneration for Midtfyn.

- Vi er kommet en del på Ryslinge Kro, og jeg har gået på Ringe Efterskole. Det år lærte jeg lige så meget som de første syv år i folkeskolen, siger Leif Møllgaard.

Livets skole er han ikke færdig med. Han glæder sig til de nye oplevelser og arrangementer, som han sætter i søen i 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce