Annonce
Midtfyns Posten

Levende lys fylder kirkegården ved Nazarethkirken påskelørdag

Lysene brænder på kirkegården ved Nazarethkirken til påskemorgen. Foto: Ryslinge Valgmenighed
Man kan mindes en, man savner, ved lystænding på kirkegården.

Ryslinge: Lørdag den 3. april lyser det op på kirkegården ved Nazarethkirken. Lysene kommer til at brænde natten igennem som er symbol på, at der er lys i mørket.

Påsken er kirkernes største højtid, og det fik kirkerne ikke mulighed for at kunne fejre i 2020 på grund af coronanedlukningen. Det gav ideer til nye måder at markere den på i Ryslinge Valgmenighed. Her blev lystænding på kirkegården en ny, populær begivenhed. Folk fra nær og fjern fik mulighed for at tænde lys på gravene, der kunne brænde til påskemorgen, hvor vi fejrer opstandelsen. Nu gentager de succesen, og i år med åben kirke hele påsken.

For mange havde det betydning at markere påsken og samtidig mindes en, de holder af og savner ved at tænde et lys, fortæller valgmenighedspræst Malene Rask Aastrup.


Når man har mistet selv, forstår man behovet for at vise den døde omsorg.

Malene Rask Aastrup, valgmenighedspræst


- Når man har mistet selv, forstår man behovet for at vise den døde omsorg. Og så er det jo fint, at der er flere symbolikker i lystændingen: Vi fejrer opstandelsen, mindes én, vi har kær og markerer, at vi tror på lys i coronamørket, siger Malene Rask Aastrup.

Annonce

Præsten kan tænde lys

Selvom man ikke selv kan komme, kan man godt få tændt lys ved at sende besked til præsten. Så sørger hun for at tænde lys og forventer, at mange vil bruge den mulighed.

- Det bliver så smukt. Jeg håber, at mange vil gå en tur på kirkegården om aftenen og se det, siger Malene Rask Aastrup.

Du kan møde op på kirkegården ved Nazarethkirken lørdag den 3. april kl. 17 og være med til at tænde lys. Du kan være med, uanset om du har gravsted på kirkegården eller et andet sted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Litteraturkreds om sorg

Annonce