Annonce
Midtfyns Posten

Lokaldebat: S forherliger eget parti i klumme

René Jørgensen sidder i Faaborg-Midtfyns kommunalbestyrelse. Arkivfoto: Kim Rune
Annonce

Lokaldebat: Efter at have læst klummen i Midtfynsposten (14. oktober) af Steffen Jensen (S), sad jeg tilbage med en mærkelig smag i munden.

For sjældent har jeg læst en så selvforherligelse af et parti, som han beskriver i klummen.

Lad mig starte med udligningsreformen, en reform, Dansk Folkeparti ikke er med i, af den simple grund, at vi ikke ønskede, at der særskilt skulle afsættes 2,6 milliarder kroner til udlændinge (Udlændingeudligning). Vi ønskede også at lave et helt nyt udligningssystem fra bunden af, så vi kan få ensartet velfærden i hele landet.


At det skulle være den socialdemokratiske borgmester, der skulle have stukket retningen for kommunen, må være en omskrivning af virkeligheden.

René Jørgensen, DF


Men vi hilste de ekstra penge velkommen, for så havde vi jo mulighed for at fastholde vores serviceniveau. De penge var nok også kommet med den tidligere regering. Jeg fristes næsten til at sige, at så havde vi nok kunne løfte serviceniveauet noget mere. Den tidligere regering og Dansk Folkeparti fik i finansloven 2019 afsat 1,5 milliarder kroner til ældreområdet, et område som den socialdemokratiske regering på finansloven for 2020 kun har afsat en pulje på 125 millioner kroner på.

Steffen Jensen fremturer også med, at der i sidste valgperiode, med Venstre for bordenden, blev lukket børnehaver. Ja, men det var en nødvendighed på daværende tidspunkt, og det kaldes  rettidig omhu. At situationen i dag er anderledes, er kun glædeligt.

At det skulle være den socialdemokratiske borgmester, der skulle have stukket retningen for kommunen, må være en omskrivning af virkeligheden. For det er hele kommunalbestyrelsen, som har underskrevet 2021 budgetaftalen.

Et særligt sted, hvor Dansk Folkeparti har fået sat et aftryk i budgetaftalen, er, at der nu skal ansættes en veterankoordinator i kommunen. Vores ønske var dog en fuldtidsstilling, men det kunne vi desværre ikke komme igennem med denne gang. Vi og veteranerne må tage til takke med en halvtidsstilling, men kampen forsætter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Hjemmebagt fynsk brunsviger-blues

Midtfyns Posten

Julekoncert i Sdr. Nærå Kirke

Midtfyns Posten

Julevandring rundt i Ringe

Midtfyns Posten

10.000 julelys i Sdr. Nærå

Annonce