Annonce
Midtfyns Posten

Luka fra Nr. Lyndelse er nomineret til årets kammerat

Luka Bay Hammer fra Nr. Lyndelse Badminton Klub er nomineret til Kammeratskabsprisen ved Sportslørdag. Foto: Fynske Bank
15-årige Luka Bay Hammer får træningen til at være sjov og skaffer hjælpetrænere til sin klub, Nr. Lyndelse Badminton Klub. Derfor er han nomineret til Kammeratskabsprisen ved Sportslørdag i Odense Idrætshal.
Annonce

Nr. Lyndelse: Luka Bay Hammer tilbringer det meste af sin fritid i badmintonhallen i Nr. Lyndelse. Han er dygtig til sin sport, men hans indsats som hjælpetræner og hans væremåde over for store og små i klubben gør ham til en suverænt god kammerat. Derfor er han blevet nomineret til "Fynske Bank Kammeratskabsprisen".

15-årige Luka Bay Hammer fra Nr. Lyndelse Badminton Klub er en ildsjæl og er oftest den første i hallen og den sidste, der forlader træningen. Den unge badmintonspiller står nemlig altid klar med en peptalk, et klap på skulderen eller gode råd til weekendens stævne.

- Nomineringen var først og fremmest et kæmpe skulderklap og en stor ros at få. Det betyder meget for mig, at det ikke er ligegyldigt med alle de timer, jeg bruger i klubben. Jeg kan godt lide at motivere mine holdkammerater, og det er vigtigt for mig, at vi ikke er så selvkritiske. Jeg har selv fået meget opbakning, og det tror jeg, er vigtigt, hvis man skal udvikle sig som badmintonspiller, men også som menneske, siger Luka Bay Hammer i en pressemeddelelse.

Udover sin egen træning er han også hjælpetræner for to andre hold i badmintonklubben, nemlig U9 og U13. Her oplever de, at Luka Bay Hammer tager ansvar og strukturerer træningen på en sjov og inspirerende måde for de yngste spillere. Det har medført, at Nr. Lyndelse Badmintonklub har måttet udvide korpset af hjælpetrænere, da flere har meldt sig til at hjælpe, fordi Luka Bay Hammer får det til at se sjovt ud at være træner for de yngre badmintonspillere.

Kammeratskabsprisen

Fynske Bank Kammeratskabsprisen uddeles ved Sportslørdag i Odense Idrætshal

De syv nominerede er alle blevet indstillet af holdkammerater, trænere, bestyrelser eller lignende. Herefter er det op til en jury at kåre en vinder.

Juryen består af håndboldtræner Jan Pytlick, OB-spillerne Jens Jakob Dyhr Thomasen og Julius Eskesen samt Petter Blondeau, direktør i Fynske Bank.

De nominerede er:

Benjamin Madsen, 16 år, Team Odense Taekwondo Klub

Casper Dupont, 13 år, Dalum IF

Luka Bay Hammer, 15 år, Nr. Lyndelse Badmintonklub

Naja Bonnemose, 15 år, DHG Sports Acrobatik

Nicholas Bjørn-Eriksen, 14 år, Skårup IF

Ninweta Surisho, 13 år, Middelfart Håndboldklub

Mathilde Kristensen, 15 år, Søndersø Gymnastikforening

Annonce

Hyggeligt at være træner

Når børnene begynder at spille stævner i weekenden, står Luka Bay Hammer også klar på sidelinjen, hvor han hepper, trøster, coacher eller giver en high-five til dem, der har brug for det.

Han stiller også altid op til eneundervisning med de mindste inden sin egen træning, hvis de har brug for at øve en bestemt ting eller lægge greb på deres ketcher.

- Det er super hyggeligt at være hjælpetræner, og jeg er alligevel i hallen, fordi jeg elsker at være der. Jeg kan gode lide at hjælpe de mindre og lære fra mig. Samtidig tænker jeg også over, at der var nogle, som var hjælpetræner for mig, da jeg var yngre, så jeg synes også, at jeg skylder at give noget tilbage til klubben og til de nye, som gerne vil spille badminton, siger Luka Bay Hammer.

Den store indsats er blevet bemærket i den fynske badmintonklub, og det har fået en forælder i klubben til at nominere 15-årige Luka Bay Hammer til "Fynske Bank Kammeratskabsprisen", som uddeles 18. januar til Sportslørdag i Odense Idrætshal. Her skal han på scenen med de seks øvrige nominerede, og her bliver det afgjort, hvem der får titlen og 25.000 kr. til sit hold.

Den sympatiske badmintonspiller har allerede besluttet, hvad han vil bruge pengene på, hvis han vinder.

- Vi har tidligere været på klubture, og sidste år havde vi faktisk besøg af en klub fra Sjælland, som spillede stævne og overnattede hos os. Vi har talt om at tage over til dem og et af deres stævner, hvor vi kan lære nye at kende og få spillet en masse badminton. En klubtur er altid godt for sammenholdet, og det er fedt at være af sted på egen hånd med et par trænere, så der er tid til at snakke med alle, siger Luka Bay Hammer.

En træning med forbilledet Viktor Axelsen eller en anden landsholdsspiller står også på ønskesedlen for badmintonspilleren fra Nr. Lyndelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Caféquiz på Gluds Café

Midtfyns Posten

SF har valgt ny bestyrelse

Annonce