Annonce
Midtfyns Posten

Lukker ned efter næsten 27 år: Jeg kan godt høre, at det her er upopulært - det bliver hårdt at sige farvel

Bente Knudsen har valgt at lukke bageriet - primært for at skåne sig selv efter mange års slid. Foto: René Johansen 
Siden 1900 har der været bageri i Ryslinge, men nu er det slut. Fredag 31. december havde Bente Knudsen sidste arbejdsdag i bageriet, der samtidig lukker.

Ryslinge: Efter tæt på 27 år i bageriet og bag disken hos Bentes Bageri er det slut for den 56-årige bagermester Bente Knudsen.

31. december havde hun sidste arbejdsdag, og det er samtidig et farvel til bageriet, som lukker.

- Kunderne har været meget kede af det, efter jeg fortalte det. Jeg kan godt høre på dem, at det her er upopulært, siger Bente Knudsen med et lille smil på læben.

Annonce

Det er næsten 122 år, der har været bageri her, og det er da træls, at det skal være mig, der lukker det ned, men sådan er det. Og ja, det bliver hårdt at sige farvel til det her.

Bente Knudsen, Bentes Bageri i Ryslinge

Det er arbejdsuger på op mod 110 timer, som har fået hende til at sige farvel. Helbredet kommer i første række, for de mange arbejdstimer sætter sine spor.

- Kunderne kan godt forstå det, men jeg er ked af, at jeg skuffer så mange. Det er nok ni ud af 10 kunder, der har nævnt noget om det. Jeg havde ikke lige regnet med, at det ville være så hårdt at sige farvel, lyder det fra en bevæget bagermester.

Fortryder du så lidt nu?

- Ja, det gør jeg et eller andet sted, og som sagt har jeg det ikke godt med det. Men nu er beslutningen taget, siger Bente Knudsen.

Tanken var tjener

Det lå ellers ikke i kortene, at hun skulle blive bager, da hun i begyndelsen af 1980'erne startede på fagskole.

- Det første halve år kunne vi prøve forskellige fag - bager, mejerist, tjener, smørrebrødsjomfru og slagter, inden vi valgte linje. Min plan var, at jeg skulle være tjener, husker Bente Knudsen.

Der er sket meget med brødet på hylderne gennem årene. Blandt andet er efterspørgslen efter brød med masser af fiber og kerner bare vokset og vokset. Der ryger dog også stadig ganske almindeligt franskbrød over disken. Foto: René Johansen

- Men det var egentlig meget sjovt at være bager, og så blev jeg det, forklarer Bente Knudsen, som kom i lære i bageriet i Ørbæk i 1983.

I 1995 startede hun op for sig selv med Bentes Bageri på hjørnet af Hestehavevej/Rødamsvej i Ryslinge. Her slutter hun med at have tre bagersvende samt unge mennesker til at hjælpe til i butikken.

- Foruden butikken har jeg leveret brød ud af huset - til to brugser og en kiosk i mange år. Kundegrundlaget er her, så det er ikke derfor, jeg stopper, bemærker Bente Knudsen, mens endnu en, altså kunde, beklager lukningen.

- Det har altid været godt brød her, så det kommer vi til at savne, understreger kunden, mens bagermesteren gør sig klar til at få taget det - sandsynligvis - sidste billede af hende i bagerbutikken.

Annonce

Brunsviger hittede

Gennem årene er Bentes Bageri især blevet kendt for sin brunsviger. Svampet bund og masser af snask, lyder roserne på de sociale medier i kølvandet på offentliggørelsen af, at det nu er slut med brunsviger og andet brød på stedet.

I de sidste dage af bageriets historie har det været kransekage, som har været i fokus op til nytåret.

- Vi har ikke haft så mange bestillinger i år, som vi plejer. Coronasituationen gør det også svært at vurdere, om man kan være mange sammen nytårsaften, og nogle vælger at være fire, og så er det blot lidt stænger og konfekt, der er behov for, siger Bente Knudsen.

Bente Knudsen offentliggjorde i november, at hun lukker Bentes Bageri. Det blev en af de mest læste historier på fyens.dk/Faaborg-Midtfyn i 2021. Foto: René Johansen

Hvad der skal ske med bageriet, butikken og lejligheden ovenpå, når de sidste rundstykker og kager er langet over disken, det er stadig uvist.

- Der har været lidt interesse før jul, men jeg har valgt at sige, at det venter vi med til efter nytår. For vi kunne ikke koncentrere os om det, når vi også havde travlt op til jul. Så jeg har aftalt med ejendomsmægleren, at vi taler sammen i starten af det nye år, fortæller Bente Knudsen og understreger, at det dermed stadig er muligt, hvis man ønsker at drive bageriet og butikken videre.

Hvad hun selv skal lave i fremtiden, det vides endnu ikke.

- Jeg skal have afsluttet det her. Der er stadig noget regnskab, der skal laves, og så skal jeg have ryddet op og lukket ned. Så den første måned har jeg rigeligt at tage mig til, siger den 56-årige bagermester og meget snart forhenværende bageri-indehaver.

Bente Knudsen har drevet bageriet i næsten 27 år, og det er stadig muligt at drive stedet videre, hvis man har mod på det. Foto: René Johansen

Hun bliver dermed den femte - og tilsyneladende - sidste bagermester i bageriet. Det har eksisteret siden 1900.

- Det er næsten 122 år, der har været bageri her, og det er da træls, at det skal være mig, der lukker det ned, men sådan er det. Og ja, det bliver hårdt at sige farvel til det her.

Annonce
Midtfyns Posten

Farvel til mundbind: Blandede følelser i sushi-restaurant

Annonce
Midtfyns Posten

Find magien med Årslev Biblioteks fantasyklub

Annonce
Midtfyns Posten

Fernisering i Galleri 14:07 på Ringe Station

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Musiklegeplads ved spillested: Landsby får længe ønsket legeplads

Midtfyns Posten

Musikalsk forestilling: Vi går aldrig hjem

Midtfyns Posten

Du kan indstille: Hvem skal være Årets Virksomhed og Årets Iværksætter?

Midtfyns Posten

Otte lørdags-workshops for børn og unge

Midtfyns Posten

Casper arbejder om natten og træner håndboldpiger om dagen: - Jeg får mere ud af det, end jeg giver

Midtfyns Posten

Ugens film: Superhelt og andre helte

Midtfyns Posten

Populære ture udbydes igen: Tag med på gåture ud i naturen - og ind i fortællingen

Midtfyns Posten

Foredrag udsættes

Midtfyns Posten

FællesspisningSkullerodsholm

Midtfyns Posten

Midvinterkoncert i Brahetrolleborg Kirke

Midtfyns Posten

Nogle gange slår det gnister: Peter løfter gerne pegefingeren for at sikre en smuk by

Midtfyns Posten

Marie fulgte sit hjerte og blev zoneterapeut: Gymnasielærer skifter spor og åbner egen klinik

Annonce