Annonce
Midtfyns Posten

Lysfest gik i vasken: Private borgere trådte til og organiserede den selv

1. søndag i advent var der lysfest i Årslev, arrangeret af borgerne selv. Privatfoto
Annonce

Årslev: Ingen december måneden uden juletræstænding rundt om i landet, heller ikke i Årslev - selvom det 10 dage før planlagt dato så lidt sort ud.

Der har i flere år været tradition for en lysfest i Årslev. Dette arrangement har Sparekassen Fyn, Erhvervsforeningen, Rema 1000 og SuperBrugsen været sammen om at planlægge, men i år kunne de ikke få logistikken til at gå op i en højere enhed og måtte desværre vælge at aflyse arrangementet tæt på den planlagt dato.

- Da vi hørte om den sørgelige nyhed, besluttede vi os for at se om, vi kunne redde arrangementet - hovedtanken var, at hvis vi bare kunne få lys i træet og synge et par sange sammen, så havde vi da nået det vigtigste, siger Mette Rosenkrans Andersen, der tog opgaven på sig sammen med Sussi Mortensen.

Det skulle dog vise sig at blive meget mere end bare lys i træet og et par sange.

- Der blev lavet et opslag på den lokale Facebook-side, og meget hurtigt væltede det ind med hjælpsomme hænder, der ligesom os ønskede, at lysfesten skulle blive til noget, siger Mette Rosenkrans Andersen og tilføjer.

- Det blev 10 intense dage, hvor mange tråde skulle gå op i en højere enhed. Vi havde aldrig klaret det uden al den hjælp, som både de lokale erhvervsdrivende og private personer har bidraget med. Uden dem, havde der ikke været lysfest i år - og hvor bliver man glad og varm indeni, når mennesker står sammen og løfter i flok, det er det, december handler om - at glæde andre - og det må man sige, at vi i Årslev har gjort.

Da vi hørte om den sørgelige nyhed, besluttede vi os for at se om, vi kunne redde arrangementet - hovedtanken var, at hvis vi bare kunne få lys i træet og synge et par sange sammen, så havde vi da nået det vigtigste.

Mette Rosenkrans Andersen
Rigtig mange trodsede regnen og mødte op for at se lysene blive tændt på byens træ. Privatfoto

Søndag den 2. december klokken 16 var alt klar til, at byens borgere kunne mødes og hygge sig sammen Polymeren til lysfest i Årslev,

- Rigtig mange trodsede regnen og mødte op for at se lysene blive tændt på byens træ. Der blev sunget julesange med musik fra Årslev Musikskole, og tænkt sig lille Årslev kan prale af at have deres egen julemand boede, der kom og ønskede alle børn en glædelig jul og delte godteposer ud fra den lokale Spar købmand, imens forældrene kunne nyde kaffe og småkager fra Rema 1000. Ydermere kan vi bryste os af at have den fantastiske ballonklovnen Solajma boede i byen, som hele eftermiddagen tryllede sjove ballondyr frem til børnene, siger Mette Rosenkrans Andersen og tilføjer.

- Alt i alt en skøn eftermiddag, som vi tror bliver husket i mange år. Nu står træet og stråler foran Polymeren, julen nærmer sig med hastige skridt og næste år arrangeres julefesten af de sædvanlige arrangører.

Der blev sunget julesange med musik fra Årslev Musikskole. Privatfoto
Julemanden kom og ønskede alle børn en glædelig jul og delte godteposer ud fra den lokale Spar købmand, imens forældrene kunne nyde kaffe og småkager fra Rema 1000. Privatfoto
Den lokale ballonklovn Solajma tryllede sjove ballondyr frem til børnene hele eftermiddagen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Åben datastue i Husmandsstedet

Midtfyns Posten

Søndagsåbent på Egeskov Mølle

Annonce