Annonce
Midtfyns Posten

Mange unge piger kan lære af denne bog

Bibliotekar Anne Munk Skytt mener, at mange unge piger kan identificere sig med hovedpersonen i "En dygtig havfrue".
Annonce

"En dygtig havfrue" af Sanne Munk Jensen.

Under vandet er der ro. Over det hersker kaos og usikkerhed. En hjerteskærende fortælling om en pige, som bare gerne vil passe ind, men hun har ingen ide om hvordan.

Stephanie er 13 år gammel og barn af en grim skilsmisse. Hun går til havfruesvømning og er så uendelig fortabt i en verden, hun ikke kan finde ud af at navigere rundt i. Mor og far skændes, og hun er bolden, de kaster frem og tilbage. Og det der med veninder, hvordan er det lige man gør det?

Sanne Munk Jensen har i denne bog givet stemme til en pige, som virkelig ikke passer ind, men heller ikke kan finde ud af, hvorfor hun ikke passer ind. Hun gør jo alt, som hun tror, andre forventer af hende. Hun kæmper for at blive den dygtigste havfrue, så hendes træner, Tarek, får øjnene op for hende. Derudover lever hun efter devisen, at man ikke kan få noget uden at have gjort noget. Det er en mentalitet, hun også tillægger venskaber.

Der var scener i bogen, som fik mig til at krumme tæer, og andre, der fik mig til at holde vejret. Det er utroligt, hvor langt ud Stephanie når, inden hun indser, hvor meget hun har taget fejl. Jeg havde lyst til at ruske i hende og bede hende åbne øjnene, men samtidigt havde jeg også lyst til at give hende et kram og fortælle hende, at det hele nok skal gå. Da hun endelig sagde fra over for sine forældre, klappede jeg i mine hænder og jublede.

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvor mange unge piger derude, der har det lidt på samme måde som Stephanie. Det her er bogen for dem, som kan minde dem om, at man godt må række hånden ud og bede om hjælp. Det er ikke et nederlag, men derimod første skridt i den rigtige retning.

’En dygtig havfrue’ er en utrolig nærværende og aktuel roman, som jeg tror mange tweens og teenagere (og deres voksne) ville have godt af at læse.

Bogen er tilgængelig på eReolen.dk som både e-bog og lydbog

Anne Munk Skytt, bibliotekar.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Caféquiz på Gluds Café

Midtfyns Posten

SF har valgt ny bestyrelse

Annonce