Annonce
Midtfyns Posten

Marcus' corona-dagbog: Uge 12

Marcus går på Midtfyns Gymnasium og har sammen med resten af sine klassekammerater fået til opgave at lave dagbog, mens de går hjemme på grund af coronavirus. Midtfynsposten har fået lov til at dele hans dagbog. Privatfoto
19-årige Marcus Westerboe Illum går til daglig på Midtfyns Gymnasium. Nu går han hjemme, fordi skolen er lukket, men imens coronakrisen står på, har han og klassekammeraterne fået til opgave at skrive dagbog. Midtfynsposten har fået lov til at dele Marcus' dagbog.
Annonce
Annonce

Mandag 16. marts

Det er nu fem dage siden, Mette Frederiksen holdt det pressemøde, som skabte panik landet over. Weekenden er ovre, og jeg må ærligt indrømme, at jeg allerede savner den normale hverdag. En weekend, jeg normalt ville have brugt sammen med venner og familie, er blevet til en masse Netflix og kedsomhed.

I dag mødte jeg ind til virtuel undervisning klokken 08.10. Undervisningen er anderledes, men nyt og spændende. Vi startede med at læse nogle tekster og besvare nogle spørgsmål i idræt. Derefter havde vi engelsk, hvor vi diskuterede og delte gode citater om essayet ”Pool”. Så havde vi dansk. Her arbejde vi med formidling og populærvidenskabelige artikler. Undervisningen sluttede klokken 13.35. Resten af dagen tilbragte jeg i fællesskab med familien. På grund af det gode vejr spillede vi blandt andet fodbold sammen. Derefter spillede vi Danmarksspillet, som jeg i øvrigt vandt i. Jeg gik tidligt i seng, så jeg var frisk og udhvilet til en ny skoledag.

Marcus Westerboe Illum

Marcus Westerboe Illum er 19 år og går til daglig på Midtfyns Gymnasium. Han bor med sin familie i Langå ved Hesselager. Her bor han sammen med sin mor, hendes nye mand og sin lillebror.

I fritiden kan Marcus godt lide at være sammen med sine venner og spille playstation og tage i byen og spille fodbold.

Marcus' livret er sushi.

Hans favoritgøremål i disse coronatider er at spille brætspil og kort med familien. Ellers at snakke med vennerne.

Han drømmer om at blive arkitekt.

Annonce

Tirsdag 17. marts

Det er nu seks dage siden Mette Frederiksen afholdt sit pressemøde. I dag har jeg igen haft virtuel undervisning. Vi lagde ud med biologi efterfulgt af engelsk og derefter psykologi. Efter skole snakkede jeg med vennerne virtuelt, mens vi spillede PlayStation. Senere på aftenen holdt Mette Frederiksen endnu et pressemøde, hvor hun blandt andet sagde, at man ikke længere burde samles i grupper på mere end ti, og at restauranter og træningscentre bliver lukket.

Efter statsministerens talte kongehuset for første gang siden anden verdenskrig til nationen - med undtagelse af nytårstalen. Jeg synes, det er bekymrende, at det er blevet til et så gigantisk problem. Jeg tror bestemt ikke, at nogen havde regnet med, at det ville blive så ekstremt første gang, man hørte om virussen. Efter talen lavede jeg lektier og så Netflix til, jeg skulle i seng.

Annonce

Onsdag 18. marts

Det er nu syv dage siden pressemødet. Jeg har endnu engang haft virtuel undervisning. Jeg synes personligt, de sidste par dage har fungeret meget godt. I dag fik jeg ovenikøbet afprøvet virtuel fremlæggelse i tysk. Jeg kan allerede mærke, at jeg er begyndt at vænne mig til den nye hverdag, men jeg savner dog at være sammen med venner og familie.

Jeg holder dog stadig virtuel kontakt til dem. I dag har vi blandt andet spillet virtuelt tegn og gæt med vennerne. Herhjemme forsøger vi at være sociale og aktive sammen, så vi ikke lukker os inde hver for sig. I dag har vi for eksempel spillet fodbold og kort sammen. Jeg håber, at virussen bliver bekæmpet så hurtigt som muligt, så jeg kan vende tilbage til en normal hverdag igen.

Slutningen af dagen endte med endnu mere Netflix, indtil jeg faldt i søvn.

Annonce

Torsdag 19. marts

Det er nu otte dage siden pressemødet. Jeg startede som altid dagen ud med virtuel undervisning, hvor vi blandt andet begyndte at skrive på vores dansk stile, som vi har for til den 24/03. Efter skole snakkede jeg med mine venner over computeren og lavede min biologi-aflevering færdig. I dag var det min tur til at lave mad, og jeg havde besluttet mig for at lave pandekager. Efter vi havde spist aftensmad, spillede familien og jeg et brætspil. Denne gang var jeg dog ikke så heldig som sidst, men kom stadig på en andenplads. Som altid sluttede aftenen med Netflix, indtil øjnene blev trætte.

Annonce

Fredag 20. marts

Nu er det ni dage siden pressemødet, og jeg begynder virkelig, at savne skolen og at være social med mine venner. Men jeg forsøger at holde humøret oppe.

I dag startede dagen som altid ud med virtuel undervisning, som stadig fungere udmærket. Jeg har i nogle dage, snart uger, haft en lidt slem hoste, så mine forældre har valgt at flygte fra bopælen og flytte ud i vores sommerhus i Lalandia. På den måde kan de vende tilbage til arbejde på mandag og af samme grund blev aftensmaden nemt klaret med nogle frysepizzaer.

Før aftensmaden kørte min lillebror og jeg i Meny for at handle lidt ind. På grund af min hoste valgte vi at sende min lillebror, som var symptomfri, ind i butikken med mig på facetime.

Resten af aftenen snakkede jeg med nogle venner over computeren og så Youtube.

Annonce

Lørdag 21. marts

Det er nu 10 dage siden pressemødet. I dag er det lørdag, og med mine forældre i sommerhus er der kun, min lillebror, min hund, Futte, og jeg tilbage.

For at være lidt sammen og for at bevæge os gik vi ud i det smukke vejr og spillede fodbold i nogle timer. Jeg bor et godt stykke ude på landet, så der er i forvejen ikke mange mennesker, men hovedvejen, som vi ligger tæt op ad, virkede en del mindre trafikeret end normalt.

På en normal lørdag havde jeg nok været 3 eller 4 øl hen på aftenen omkring nu, men det er uheldigvis ikke tilfældet. I stedet sider jeg på mit værelse med en halvanden liter Mountain Dew, en pose chips og en god serie, hvilket jo egentligt også lyder meget dejligt, men det kan godt blive kedeligt i længden.

Annonce

Søndag 22. marts

Det er nu 11 dage siden pressemødet. I dag har jeg virkelig kunnet mærke kedsomheden ramme mig.

Jeg føler ikke rigtigt, at jeg går glip af noget, da jeg ved, at de fleste nok har det på samme måde, men jeg ville ønske, at det var lidt nemmere at finde på noget at lave.

I dag har jeg ikke rigtigt lavet andet end at gå ture med min hund og se Netflix. Jeg har heldigvis fundet en god serie, som jeg kan se. Jeg har måske alt i alt brugt 6 eller 7 timer på at se Netflix i dag. Der er jo ikke så meget andet at give sig til, udover at gøre rent og lave lektier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Konfirmationer uge 33

Annonce