Annonce
Midtfyns Posten

Markus fra Ringe er vild med at være spejder

19-årige Markus Valentin Nielsen har i 10 år været spejder hos KFUM-spejderne i Ringe og fik derfor overrakt 10-års-stjernen. Foto: Anette Birkenfeldt
Markus Valentin Nielsen fra Ringe er betaget af spejderlivet og er for nylig blevet hædret.
Annonce

Ringe: Én gang spejder - altid spejder.

Det motto lever Markus Valentin Nielsen fra Ringe efter.

Den 19-årige gymnasieelev fik forleden en udmærkelse fra KFUM-spejderne i Ringe i form af 10-års-stjernen, som man får, når man har været spejder i 10 år.

- Jeg vil fortsætte med at være spejder, siger Markus Valentin Nielsen, der går i 3. g på Midtfyns Gymnasium.

Når man når hans alder, er det ikke usædvanligt at se flere, der mister lysten og tiden til at være spejder. Men det gælder ikke for Markus.

- Jeg gik på Brejning Efterskole, som er en friluftsefterskole ved Vejle. Så jeg fandt nye venner på min egen alder, og flere af dem var også spejdere, fortæller han.

Annonce

Betaget af spejderlivet

Han har fra lille purk været betaget af spejderlivet.

- Som lille så jeg Lille Per være spejder i Far til fire-filmen, og det ville jeg også være. Jeg havde en ven, som tog mig med til spejder første gang for 10 år siden, fortæller han om sit første møde med spejderverdenen.


Som lille så jeg Lille Per være spejder i Far til fire-filmen, og det ville jeg også være.

Markus Valentin Nielsen


Som spejder får man mærker på sin uniform, når man bestået forskellige prøver.

- I starten blev jeg grebet af at få udmærkelser og belønninger, som for eksempel et mærke for at kunne bruge en dolk rigtigt eller for at kunne finde vej med et kompas. I dag spiller mærkerne en mindre rolle, nu handler det mere om fællesskaber, siger Markus Valentin Nielsen.

Spejderlivet har givet ham mange oplevelser og venskaber.

- Det er fedt at mærke den særlige stemning og fællesskabsfølelse, man får, når man er på spejderlejr og på gruppetur, siger Markus Valentin Nielsen.

- Hver gang, jeg er på lejr, bliver jeg bekræftet i, hvor fedt det er at være spejder.

Annonce

Adventureløb

Han kan godt lide at være ude i naturen og være sammen med andre om at løse udfordringer.

Markus Valentin Nielsen har også fået nye opgaver i sin spejdertilværelse. Han er kommet med i Invictus-gruppen, der laver adventureløb for spejdere mellem 13 og 17 år i hele landet. De har for nylig afviklet et løb i Svendborg.

- Den slags vil jeg gerne fortsætte med. Det er også sjovt at få mere ansvar og være med til at givet noget videre til de yngre spejdere, siger Markus Valentin Nielsen.

Næste sommer er han færdig med gymnasiet.

- Jeg overvejer at læse statskundskab på universitetet eller tage et sabbatår. Men uanset hvad, så bliver jeg ved med at være spejder, lyder det med fast overbevisning fra Markus Valentin Nielsen.

Spejderleder Steffen Lundsgaard, der har været spejder i 25 år, overrækker 10-års-stjernen til Markus Valentin Nielsen, KFUM-spejderne i Ringe. Foto: Anette Birkenfeldt

Markus Valentin Nielsen får ros for sin måde at være på.

- Vi er stolte af Markus, for han er en fantastisk spejder. Han er meget engageret, venlig, rummelig, imødekommende og ordentlig, siger Anette Birkenfeldt, formand for KFUM-spejderne i Ringe.

Han fik overrakt 10-års-stjernen af spejderleder Steffen Lundsgaard, der har været spejder i 25 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce