Annonce
Midtfyns Posten

Mavepuster da 150 arbejdspladser forsvandt: Nu er der rift om bæredygtige boliger på den tidligere rådhusgrund

De nye lejeboliger på den tidligere rådhusgrund i Ryslinge er populære. De første 10 er lejet ud, og de står klar til indflytning 1. juni. Foto: René Johansen
De første 10 boliger på den tidligere rådhusgrund i Ryslinge er revet væk. De står klar til indflytning 1. juni, og til efteråret er endnu 12 klar.

Ryslinge: Det er cirka tre år siden, at formanden for lokalrådet i Ryslinge, Gunnar Landtved, bragte idéen om at omdanne rådhuset i Ryslinge til boliger.

Det var i kølvandet på den kommunale beslutning om at samle ansatte på færre matrikler, og efterfølgende sælge ud af de overskydende bygninger. På salgslisten kom rådhuset i Ryslinge, da de ansatte på stedet blev flyttet til Gislev, og det fik lokalrådet med formanden i spidsen til at tænke boliger ind på stedet.

Inden længe står de første af slagsen klar på den tidligere rådhusgrund.

- Det er dejligt. Det er superskønt, og det fryder os, at projektet er nået så langt, siger Gunnar Landtved.

- For det var lidt af en mavepuster, at man flyttede 150 arbejdspladser ud af byen, og vi ved også, at det tager lang tid at få solgt sådan et bygningskompleks. Så det kunne hurtigt komme til at se trist ud, men vi har vendt det til noget positivt, bemærker Gunnar Landtved.

Annonce

Revet væk

Det er Boligkontoret Danmark, der står bag projektet. I alt skal der opføres 22 lejeboliger, og de første 10 er klar til indflytning 1. juni.


Jeg er faktisk lidt stolt over, at der er tænkt bæredygtighed ind, for det kan være med til at sætte tankerne i gang om, hvordan der bygges i dag, og det kunne sagtens være med til at inspirere andre.

Gunnar Landtved om de nye lejeboliger i Ryslinge


De første er mildt sagt revet væk, men det overrasker ikke Kim Johansen, forretningsfører hos Boligkontoret Danmark.

- Det er gået hurtigt, for det er indbydende boliger i et grønt område tæt på Ringe og kun 20 minutters kørsel fra Svendborg og Odense, siger Kim Johansen, som for tre år siden blev kontaktet af Gunnar Landtved med henblik på at få omdannet rådhuset til boliger.

Siden er der arbejdet på boligprojektet, som løber op i cirka 42 millioner kroner, og der er ikke meget tilbage af de bygninger, der tidligere husede kommunalt ansatte. Den tidligere kantinebygning er dog bevaret, og den bliver fremover til et fælleshus til brug for beboerne.

- Vores mål har ikke været lave en aftale og hjælpe kommunen af med et gammelt rådhus. Det har været at sikre bosætning i området ved at skabe noget attraktivt. Det er lykkedes os at få lavet boliger, vi kan være stolte af, bemærker Kim Johansen, der har noteret sig, at de første er lejet ud, uden at folk har set den færdige bolig.

De første 10 af 22 nye lejeboliger i Ryslinge er lejet ud, uden at de kommende beboere har set de færdige boliger. Modelfoto

- Vi har også lige færdiggjort 31 boliger i Årslev, som også var lejet ud, inden de var færdige. Så bosætningen og tilflytningen i yderområderne, hvis man kan kalde det det, den stiger markant, lyder det fra ham.

Annonce

Bæredygtigt byggeri

Boligerne opføres som dobbelthuse, og de er på enten 91 eller 106 kvadratmeter. Boligerne bliver beklædt med træ, der har en holdbarhed på 100 år, og så er der tænkt bæredygtighed ind med et grønt tag med mos/sedum.

- Jeg er faktisk lidt stolt over, at der er tænkt bæredygtighed ind, for det kan være med til at sætte tankerne i gang om, hvordan der bygges i dag, og det kunne sagtens være med til at inspirere andre. Så ja, det er et godt signal, som boligkontoret i høj grad har været med til at løfte, roser Gunnar Landtved.

Rådhusvænget hedder det nye boligområde. Det bliver en lille grøn plet midt i byen. Foto: René Johansen

Fredag den 9. april mellem klokken 12 og 15 kan man i øvrigt se nærmere på de nye boliger i Ryslinge, når der inviteres til åbent hus. Det er på Graabjergvej 3, og her kan man blive skrevet op til de kommende 12 boliger.

De står efter planen klar til efteråret.

- Der har været rift om boligerne, så jeg er slet ikke i tvivl om, at de nok skal blive lejet ud, siger Gunnar Landtved.

På grund af covid-19 er det nødvendigt at tilmelde sig til åbent hus-arrangementet. Man kan tilmelde sig på www.boligforeningenfaaborg-midtfyn.dk eller ved at skrive til fyn@bdk.dk. Det er først muligt at deltage, når man har modtaget en mail med et tidsinterval.

Til efteråret står endnu 12 boliger klar på Rådhusvænget i Ryslinge. Foto: René Johansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Litteraturkreds om sorg

Annonce