Annonce
Midtfyns Posten

Mens de store festivaler frygter blodbad: Midtfyns Festival forventer flere gæster

Midtfyns Festival kan blive en realitet i år på trods af de nye anbefalinger om udendørs arrangementer. PR-foto
Nye anbefalinger for coronasikkerhed til udendørs arrangementer truer med at aflyse landets store festivaler i år. Midtfyns Festival er dog næsten upåvirket af anbefalingerne og forventer flere gæster, der har savnet festivalerne.

Ringe: Meldingerne fra mange af de danske festivaler er klar: De nye anbefalinger for udendørs arrangementer kan tvinge flere festivaler til at aflyse i år og efterlade festivalpladserne øde.

Men hvis du allerede har vinket farvel til koncerter under solen og fadøl i plastikkopper i år, så er der håb endnu. Midtfyns Festival 2021 ser nemlig stadig frem til at byde gæsterne velkommen på Dyrskuepladsen i Ringe 3.-4. september.

- Vores festival ligger lidt senere på året, og med de nuværende anbefalinger burde vi kunne holde Midtfyns Festival. Faktisk kan vi holde den uden de helt store ændringer, selv om vi selvfølgelig kommer til at have håndsprit stående og skrue op for hygiejnen, siger festivalleder Kim Skovby Klindt.

Ekspertgruppen for store arrangementer kom i sidste uge med sine anbefalinger til, hvordan større forsamlinger som festivaler kan samles forsvarligt, og én af anbefalingerne lyder på, at festivalerne i første omgang maksimalt må byde 2000 gæster velkommen. Det kommer dog ikke til at have den store effekt på Midtfyns Festival, der i 2019 blev en succes med 1900 glade gæster.

- Vi kommer ikke til at have et problem med loftet for gæster, men vi regner med at få solgt de 2000 billetter og måske mere. Jeg kunne godt forestille mig, at interessen for Midtfyns Festival stiger, hvis de store festivaler bliver aflyst, og derfor holder vi holder også øje med, om vi kan få lov til at byde endnu flere gæster velkommen, fortæller Kim Skovby Klindt.

Ifølge anbefalingerne skal det heller ikke være muligt at have overnattende festivalgæster, og det er endnu en anbefaling, som specielt de store festivaler har svært ved at efterkomme. På Midtfyns Festival har det dog ikke været muligt at overnatte de foregående år, og derfor har arrangørerne været heldige endnu en gang.

- Det er vores ambition, at festivalen i år skal ligne det, som den plejer, og det sætter de nye anbefalinger ikke stop for. Det er nok vores største fordel sammenlignet med de større festivaler, siger festivallederen.

Klar til fest og musik

Sidste år havde Midtfyns Festival ikke heldet med sig, da corona endte med at aflyse årets festival, og derfor er Kim Skovby Klindt også ekstra glad for, at det ser ud til, at festivalen kan blive en realitet i år.

- Festivalen betyder noget, fordi det er folks mulighed for endelig at komme til koncerter igen og nyde den gode atmosfære. Vi glæder os til at holde en fest med masser af musik. Det bliver næsten ligesom, når køerne kommer på græs, griner festivallederen.


Jeg kunne godt forestille mig, at interessen for Midtfyns Festival stiger, hvis de store festivaler bliver aflyst, og derfor holder vi også øje med, om vi kan få lov til at byde endnu flere gæster velkommen.

Kim Skovby Klindt


Men selv om drømmen om Midtfyns Festival 2021 ser ud til at holde, så sender Kim Skovby Klindt en kærlig tanke til arrangørerne for de mange andre festivaler, som måske bliver aflyst på grund af de nyeste anbefalinger.

- Anbefalingerne har selvfølgelig givet lidt dårlig stemning i festivalmiljøet, og det er er rigtig ærgerligt, at nogle af de store festivaler måske ikke kan holdes i år, siger Kim Skovby Klindt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce