Annonce
Midtfyns Posten

Midt i byen: Boliger i gammel Nr. Lyndelse-gård

Lokalplanforslag vil gøre det muligt at indrette den centralt beliggende Rughavegård fra 1834 til boliger. Foto: Faaborg-Midtfyn Kommune
Annonce

Nr. Lyndelse: En række mindre boliger vil snart kunne indrettes i den kendte Nr. Lyndelse-ejendom Rughavegård, Kærvej 2, hvor der i dag blandt andet ligger pizzeria.

Kommunalbestyrelsen har sendt et lokalplanforslag ud i det politiske system, og det betyder, at offentligheden nu har mulighed for at gøre indsigelser, inden planen vedtages.

Bygherren ønsker Rughavegård nedlagt som landbrugsejendom for i stedet at indrette op til 14 boliger og mindre erhvervslejemål. Ejendommen er fra 1834 og ligger centralt i Nr. Lyndelse bymidte lige over for kirken og med serviceerhverv i længen mod Albanivej. Ejendommen er ikke fredet eller registreret som bevaringsværdig, men gården har oprindeligt været en af de store gårde, som karakteriserede Nr. Lyndelse bymidte. I ejendommens have findes et meget stort og gammelt bøgetræ, som skal bevares.

Lokalplanforslaget sendes i offentlig høring frem til 9. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

En god kammerat: 14-årige Cecilie fra Risøhøj Håndbold er nomineret til kammeratskabspris og kan vinde 25.000 kr. til sit hold

Annonce