Annonce
Midtfyns Posten

Midtfyns Festivalen skal igen være vores allesammens festival

Annonce

Fra jeg var 17 år, og til jeg var langt op i 20’erne tog jeg til Ringe Festival. Det hed det dengang. Eller rettere sagt, det hed det blandt mig og mine kammerater. For det kan godt ske der stod Midtfyns Festival henover indgangen, men det var Ringe, der bød ind til fest. Og festen foregik ikke bare foran scenerne på Dyrskuepladsen. Den foregik i hele byen. Fra man stod af på stationen, hvor man blev modtaget af driftige børn, der tog bagagen og hele vejen gennem en festklædt by, hvor der fra hver anden villahave blev solgt vafler og dåseøl - den klassiske festivalbuffet. Man havde indtrykket af en by, der var trukket i festtøjet og gjorde sig umage for, at alle skulle føle sig velkommen. Der var selvfølgelig også kritiske røster. Det kunne man læse i avisen efter festivalen. At der var lokale borgere, der ønskede festivalen hen hvor peberet gror. Men i de 4-5 dage, hvor man befandt sig i Ringe, følte man sig som æresgæst i byen.

Nu er jeg selv havnet på Midtfyn og bor i Ryslinge med min familie. Og selvom festivalen var lukket, da vi flyttede hertil, er jeg overbevist om, at mine mange minder om Ringe har spillet en rolle i forhold til, hvor jeg valgte at slå mig ned.

Jeg var da heller ikke i tvivl om, at jeg skulle være med, da en flok ildsjæle sidste år tog initiativ til at genoplive Midtfyns Festivalen. For de var også faldet i festival-gryden som børn og havde de samme tanker om respektfuldt at stille sig på skuldrene af de mennesker, der grundlagde festivalen i 1976 og så involvere alle de gode kræfter i hele byen i at udvikle en festival fra bunden. Uden den lokale opbakning og velvilje bliver festivalen blot et omrejsende cirkus, der kommer til byen og larmer et par dage, inden det drager videre til næste by.

Midtfyns Festivalen 2019 blev en succes, fordi lokalområdet bakkede op. Alle steder vi mødte op, blev vi mødt med smil og opbakning. Og selvom det ikke var alle, der troede på, at det kunne lade sig gøre at genstarte festivalen, satte alle pris på, at vi gjorde forsøget. Og det er præcis den lokale velvilje, der skal sørge for at festivalen bliver forankret, og igen kan blive en årlig tradition for fynboer, eksil-fynboer og alle andre, der har savnet en folkelig fest.

Men er der ikke masser af gode festivaler, er der måske nogen, der spørger? Er der virkelig behov for endnu en? Ja og ja vil jeg svare. Der er masser af gode festivaler. Også nogen, der er skudt frem imens Midtfyns Festivalen har ligget i dvale. Så festivalmarkedet har ændret sig, og det er blevet større og mere professionelt, men jeg vil påstå, at der stadig er brug for de begivenheder, der er drevet af non-profit og frivillige kræfter, og som kan samle lokalområdet i en fælles indsats. Hele Midtfyn er rigt på foreninger, som bygger på de samme principper, så det ligger i vores dna at tænke i fællesskaber og samskabelse.

Vi mærker fortsat, at mange gerne vil være med til at skabe Midtfyns Festivalen, og jeg glæder mig allerede til den 21. og 22. maj næste år, når Ringe slår dørene op for Vores Allesammens Festival. Vi ses.

Kim Skovby Klindt

Direktør for Midtfyns Festival

50 år

Opvokset i Middelfart, flyttede til Ryslinge på Midtfyn for 15 år siden.

Bor sammen med sin hustru og deres to piger.

Arbejder som konsulent i fagforbundet FOA.

Tidligere formand for Ryslinge Boldklub. I dag med i Ryslingehallens støtteforening.

I 2018 kåret som Årets Rysling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Åben datastue i Husmandsstedet

Midtfyns Posten

Søndagsåbent på Egeskov Mølle

Annonce