Annonce
Midtfyns Posten

Midtfyns Husflid klipper og klistrer til påskejagt: - Vi vil gerne huskes

Midtfyns Husflid booster byen ved at lave papmaché-æg til butiksvinduerne. Käthe Lolck er i gang med at forberede dét, der skal blive til et æg. Foto: Aida Jahic
Midtfyns Husflid pynter butiksvinduerne med papmaché-æg til påskejagten. De håber, at æggene sætter fokus på deres forening, som har haft det svært under nedlukningen.

Ringe: Ni balloner hænger i en vandret række fra loftet, mens Käthe Lolck er i gang med at klistre avisudklip. Først tager hun et avisudklip og dypper det i klister, hvorefter hun sætter det på den hængende ballon.

- Jeg har ikke arbejdet med papmaché siden skoletiden, så jeg har måttet grave i hukommelsen, fortæller hun.


Æggene skal illustrere foreningen, og derfor gør vi blandt andet brug af patchwork. Vi vil gerne huskes.

Hanne Andersson


Bestyrelsesmedlemmerne fra foreningen Midtfyns Husflid har været i gang med at klippe, klistre og lave patchwork i deres forsamlingshus på Rynkebyvej. Det er lang tid siden, de har kunnet samle sig, og derfor har det været en glædelig fornøjelse at klistre balloner sammen.

- Det er rart at prøve noget andet og ikke at sidde for sig selv, siger Käthe Lolck.

Hanne Andersson og Käthe Lolck har arbejdet på at gøre papmaché-æggene klar. Der skal både broderi og patchwork på æggene, så de præsenterer foreningen. Foto: Aida Jahic

Lige nu ser ballonerne ikke ud af meget, men faktisk skal de blive til flotte papmaché-æg, der skal pryde butiksvinduerne og bruges til en påskejagt i byen. En påskejagt, hvor der er lækre præmier på spil.

- Det bliver godt, siger Hanne Andersson, der også hjælper Käthe med at klistre balloner.

Annonce

Påskejagten

Påskejagten er tiltænkt børnefamilier, der skal gå igennem Ringes gader og lede efter æggene. Men man skal også spidse øjnene til. Papmaché-æggene danner et ord, og det er ikke til at vide, hvilke butiksvinduer de står i.

Papmaché-æggene er del af en konkurrence, hvor man skal ud i byen og kigge i butiksvinduerne. Man skal finde alle ni æg og tegne det ord, som æggene danner. Derefter skal man aflevere tegningen til Midtfynsposten. Foto: Aida Jahic

- Man skal derfor kigge op og kigge ind i butiksvinduerne. Husk papir og blyant, siger Hanne Andersson.

- Ja, eller en telefon. Børn bruger ikke papir og blyant længere, indskyder Ulla Trabjerg.

Når man har fundet ud af, hvad ordet giver, skal man have tegneblyanterne frem og aflevere tegningen hos Midtfynsposten. Så er man med i konkurrencen om påskechokolade fra Thaisen Ma'hus.

Bestyrelsen fra Midtfyns Husflid er glade for at kunne hjælpe til.

- Vi bakker altid op om de kreative tiltag i byen. Det er vigtigt at hjælpe hinanden, fortæller bestyrelsesmedlemmerne enstemmigt.

Annonce

Husk os

For Midtfyns Husflid har det været vigtigt at signalere, at det er foreningen, som har lavet papmaché-æggene.

- Æggene skal illustrere foreningen, og derfor gør vi blandt andet brug af patchwork. Vi vil gerne huskes, fortæller Hanne Andersson.

Den gamle forening, der både laver hæklingskurser, strikning, patchwork og afholder foredrag, har været udfordret på coronakrisen. Derfor håber de, at æggene kommer til at sætte en husker på foreningen.

Hanne Andersson, der sidder i bestyrelsen, fortæller blandt andet, at foreningen har haft det svært under corona. De håber, at påskejagten minder folk om foreningslivet og især deres forening. Foto: Aida Jahic

- Der har ikke været undervisning i trekvart år, og det er der, vi får vores indtjening. Det er også til vores kurser, hvor man betaler et kursusgebyr. Vi falder ikke ind under hjælpepakkerne, forklarer Ulla Trabjerg, der suppleres af Käthe Lolck:

- Det kan også være, at folk ændrer adfærd og glemmer foreningerne, når restriktionerne ophæves. Man har fundet andre veje til at være kreative under nedlukningen. Man kan jo bare gå på YouTube og finde en video, der lærer en, hvordan man strikker.

Foreningen er afhængige af deres indtjening til kurserne, da de skal bruge pengene på forsamlingshusets drift. Derfor er budskabet klart.

- Husk os. Vi har meget at byde på, fortæller bestyrelsen.

Grafik: Mikkel Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Litteraturkreds om sorg

Annonce