Annonce
Midtfyns Posten

Midtfynsk gymnasieelev sikrer sig finaleplads til OL i biologi

Emilie (længst til venstre) i laboratoriet med sine klassekammerater fra 3.y. Pressefoto
Emilie Kej Larsen fra 3.y på Midtfyns Gymnasium skal dyste i biologifaget i finalen, hvor der dystes om en plads ved den Internationale Biologiolympiade.
Annonce

Ringe: I alt var 2300 elever fra 64 skoler rundt om i Danmark tilmeldt skolerunden i OL i biologi, som startede i november 2019, og ud af disse gik 30 elever så videre til semifinalerne, som fandt sted for nylig.

Her klarede Emilie Kej Larsen fra 3.y på Midtfyns Gymnasum sig rigtig godt. Så godt, at hun er blandt de sidste 15 elever, som skal dyste til finalen.

Konkurrencen har indtil videre indebåret både tests samt teoretiske prøver og laboratorieforsøg udarbejdet af medarbejdere fra Aarhus Universitet. Nu venter der så Emilie Kej Larsen to omgange med træning på hhv. Talentcenteret på Sorø og på Københavns Universitet, da det, finalisterne skal dyste i, ligger uden for det almene gymnasiepensum.

OL adskiller sig altså fra den daglige undervisnings emner og udfordrer derfor deltagerne til at kunne ”tænke ud af boksen”, rationelt og naturvidenskabeligt, lyder det i en pressemeddelelse fra Midtfyns Gymnasium.

Den 17. april holdes finalens første del, som består af laboratorieforsøg på Syddansk Universitet i Odense, og den 2. og 3. maj afholdes så finalens sidste og teoretiske del på Gefion Gymnasium. Den 4. maj kåres vinderen på DTU, og det bliver således afgjort, hvem der skal repræsentere Danmark ved den Internationale Biologiolympiade (IBO) 2020.

- Midtfyns Gymnasium er meget stolte af Emilies kvalificering til finalen og krydser fingre for, at netop hun skal repræsentere Danmark, lyder det i pressemeddelelsen.

Emilie (længst til højre) i laboratoriet med sine klassekammerater fra 3.y. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Caféquiz på Gluds Café

Midtfyns Posten

SF har valgt ny bestyrelse

Annonce