Annonce
Midtfyns Posten

Midtfynsk idyl: Zoneterapeuten nyder fuglene ved åen

Zoneterapeut Lone Hansen har boet i det stråtækte bindingsværkshus et par kilometer vest for Hillerslev siden april. Foto: Hardy Hounsgaard
Lone Hansen er efter 15 års pause igen begyndt at arbejde som zoneterapeut, og den 74-årige naturelsker nyder at bo i sit stråtækte hus med udsigt til grønne marker og Sallinge Å.
Annonce

Hillerslev: Sallinge Å slynger sig gennem det midtfynske landskab og risler lifligt ved indkørslen til det stråtækte bindingsværkshus på markvejen et par kilometer vest for Hillerslev.

I det 150 kvadratmeter store hus på Assensvej 196 åbner en smilende dame døren. Lone Hansen har boet i den stråtækte landidyl med vid udsigt til marker og natur siden april, og nu har den 74-årige kvinde efter 15 års pause genoptaget sit erhverv som zoneterapeut, som hun uddannede sig til i 1991.

- Jeg fik lyst til igen at bruge min uddannelse. Jeg boede tidligere i et hus inde i skoven i Svanninge Bjerge, men det var så langt inde i skoven, at det var svært for folk at finde frem til, siger Lone Hansen, der har boet mange steder i det fynske land i bl.a. Brobyværk og nord for Svendborg. Ofte har hendes bolig været i skove eller andre naturskønne omgivelser.

Nu nyder hun udsigten fra sit lavloftede hus med udsigt til grønne marker, en bugtende å og gamle træer ved åbrinken.

- Jeg vil gerne bo på landet og nyder fuglene, siger Lone Hansen.

Lone Hansen

Lone Hansen er 74 år og født i København. Hun uddannede sig til zoneterapeut i 1991, og hun har for nylig åbnet klinik i forbindelse med sit hjem på Assensvej 196 ved Hillerslev på Midtfyn, hvor hun har boet siden april.

Hun har også et galleri på sin bopæl med primært egne malerier.

Hun har tidligere boet flere steder på Fyn, hvor hun flyttede til som 28-årig.

Hun har tre voksne børn, Camilla, Charlotte og Andreas, der bor i Norge, København og Kolding.

Annonce

Datters hovedpine forsvandt

I den ende af huset, der vender ud mod åen, har hun indrettet en klinik, hvor hun giver zoneterapi, massage og reiki. Sidstnævnte er en japansk healingsform, hvor kraften flyder fra terapeutens hænder til modtageren. Lone Hansen fattede interesse for den kosmiske energi efter en oplevelse med sin egen datter for snart 40 år siden.

- Min ældste datter Camilla var i 1981, hvor hun var 14 år, plaget af en langvarig hovedpine. Efter nytteløse behandlinger gennem flere måneder blev hun til sidst kureret af en zoneterapeut. Det blev årsagen til, at jeg 10 år efter uddannede mig til zoneterapeut, fortæller Lone Hansen.

På Fyn har hun praktiseret som zoneterapeut sideløbende med sit job, hvor hun passede børn i en børnehave i Tommerup.

Hun er født og vokset op i København, hvor hun blev uddannet teknisk tegner. Men det var ikke den rette hylde.

- Jeg sad på Matrikelstyrelsen i København og tegnede gamle kort op igen med navne på byer, åer og andre stednavne. Det var så tørt og kedeligt, fortæller Lone Hansen.

Annonce

Amors pil i Rusland

Amors pil ramte den unge Lone under en tur til Rusland.

- Jeg mødte en mand på en selskabsrejse til Rusland, og vi faldt for hinanden. Så jeg flyttede til Aarhus og blev gift med ham, fortæller hun om mødet med sin mand, Bent Hansen.

Parret fik tre børn, men kærligheden mellem Lone og Bent varede ikke ved.

- Vi blev skilt, og som 28-årig flyttede jeg til Fyn, fortæller Lone Hansen.

Efter at have boet flere steder i det fynske land har hun fundet en naturskøn perle på Midtfyn.

- Jeg faldt for det udhæng, der er ved gavlen, fortæller hun og peger mod stråtaget, der i enden mod åen næsten går ned til jorden.

I den anden ende af det gamle bindingsværkshus har Lone Hansen et galleri med primært egne malerier. Men der er også malerier fra Lones far, Helgo Jørgensen, der var kunstmaler.

- Jeg har malet siden engang i 90'erne, og nu har jeg endelig fået pladsen til at udstille dem, siger Lone Hansen om sit landlige fynske idyl, hvor hun bor alene med sine to katte.

Lone Hansen har indrettet et lokale i det store bindingsværkshus til klinik. Foto: Hardy Hounsgaard
Lone Hansen har også et galleri i sin bolig med primært egne malerier. Foto: Hardy Hounsgaard
Det stråtækte bindingsværkshus ligger naturskønt ned til Sallinge Å. Foto: Hardy Hounsgaard
Lone Hansen nyder at være tæt på naturen, og den 74-årige zoneterapeut har det meste af sit liv boet ude på landet eller i en skov. Foto: Hardy Hounsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

40-års jubilæum

Annonce