Annonce
Midtfyns Posten

Midtfynsk jurastuderende og politiker tilbyder rådgivning i persondataloven

Vicky Bender Lorenzen fra Ringe er politiker, jurastuderende, mor til to og nu også iværksætter med eget juridiske rådgivningsfirma. PR-foto
Vicky Bender Lorenzen fra Ringe studerer jura og sidder i regionsrådet som politiker. Hun er nu begyndt som iværksætter med sit eget firma, hvor hun tilbyder rådgivning i beskyttelse af persondata.
Annonce

Ringe: Vicky Bender Lorenzen er en initiativrig kvinde. Den 42-årige midtfynbo, der bor i Ringe med sin mand og to teenagesønner, er måske i den brede offentlighed mest kendt som politiker i regionsrådet i Region Syddanmark, hvor hun er valgt ind for SF. Til daglig studerer hun jura på Syddansk Universitet i Odense, og nu er hun også gået iværksættervejen.

Siden 1. januar har hun haft sit eget firma, VBL Rådgivning. Her tilbyder hun rådgivning til foreninger og mindre virksomheder i loven om beskyttelse af persondata, det såkaldte GDPR.

- Jeg har et job som studentermedhjælper i et privat firma, MSS, der beskæftiger sig med kantinebetalingssystemer. Her har jeg arbejdet med netop persondataloven, og det job stopper jeg med i marts, fortæller Vicky Bender Lorenzen.

- Jeg synes, det er sjovt, og det er noget, jeg interesserer mig for, siger hun.

Hun er i gang med sin kandidat på universitetet, som hun er færdig med i januar næste år. Hun føler sig kompetent til at rådgive, selv om hun ikke er færdiguddannet.

- Jeg har haft undervisning i persondata og kommer ikke til at lære mere om det, siger Vicky Bender Lorenzen, der er glad for at have valgt det fag på jurastudiet.

- Da jeg valgte faget persondataret på universitetet, havde jeg faktisk en forventning om, at det ville være nyttigt, men måske også lidt kedeligt. Til min store overraskelse synes jeg det var virkelig spændende og vigtigt, for selvom vi ikke tænker over det i dagligdagen, indsamles der utrolig mange informationer omkring den enkelte rigtig mange steder, vi færdes. De informationer skal beskyttes bedst muligt, og det hjælper persondataloven med, siger Vicky Bender Lorenzen.

Man behøver ikke være advokat for at tilbyde juridisk rådgivning, så længe man overholder reglerne i Lov om juridisk rådgivning og Bekendtgørelse om god skik for juridisk rådgivning, oplyser Vicky Bender Lorenzen.

Vicky Bender Lorenzen

Vicky Bender Lorenzen er 42 år, bor i Ringe med sin mand og to sønner på 16 og snart 18 år.

Hun læser jura på Syddansk Universitet i Odense og har stiftet sit eget rådgivningsfirma, VBL Rådgivning, der tilbyder foreninger og mindre virksomheder hjælp til at overholde persondatareglerne.

Hun har en svaghed for tv-serien Matador, hvor hendes yndlingscitat stammer fra:

"Kvalitet en æressag, rimelige priser og behagelig betjening”.

Annonce

Foreninger og små virksomheder

Hun er glad for at kunne hjælpe foreninger og mindre virksomheder.

- Større virksomheder har deres egne advokater, men jeg koncentrerer mig om foreninger og mindre virksomheder, hvor GDPR kan være svært at håndtere.

- Priserne for rådgivning gør, at det er urealistisk for mange mindre virksomheder at sætte på budgettet. Det vil jeg gerne lave om på, siger Vicky Bender Lorenzen.

Hun har haft flere møder med bestyrelsesmedlemmer af diverse foreninger.

- Jeg har tre-seks personer samlet en aften, hvor vi gennemgår lovgivningen. Vi går dokumenterne igennem og sørger for, at de bliver udfyldt. Persondatoloven er noget, som alle foreninger skal forholde sig til.

- Det er sjovt at formidle det juridiske stof til almindelige folk, så de kan forstå det, siger Vicky Lorenzen.

Annonce

Fængselsbetjent i 11 år

Med sine 42 år er Vicky Bender Lorenzen noget ældre end de fleste af sine medstuderende.

- Jeg kom ind på universitetet uden at have en studentereksamen. Men jeg er kommet ind via kvote 2-ordningen, siger Vicky Bender Lorenzen, der har prøvet lidt af hvert i arbejdslivet, inden hun kastede sig over studierne.

- Jeg har fået en kontoruddannelse og arbejdede først som sekretær og andre kontorjobs, inden jeg blev fængselsbetjent. Jeg arbejdede i 11 år i fængslet i Ringe, inden jeg i 2016 begyndte på jurastudiet, fortæller hun.

Og nu er hun altså begyndt som iværksætter med sit eget firma.

- Nu er børnene blevet så store, at det er blevet nemmere at få tid til noget andet, siger Vicky Bender Lorenzen, der har to drenge på 16 og snart 18 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Caféquiz på Gluds Café

Midtfyns Posten

SF har valgt ny bestyrelse

Annonce