Annonce
Midtfyns Posten

Midtfynsk motorcykel-mekka: Kim og Tinas campingplads skiller sig ud fra mængden

Som valfartende motorcyklist er man ikke i tvivl, når man møder MC Campfyn på Rudmevej 3A sydvest for Ringe. Foto: Victor Juul Grønbæk
Siden 2008 har mange motorcyklister haft fast pitstop hos MC Campfyn mellem Ringe og Espe. Her går larmende motorer og campinglivet hånd i hånd hos Tina og Kim Baumann, som driver Fyns eneste campingplads for motorcyklister.

Ringe: Har du benzin i blodet? Foretrækker du at rejse på to hjul? Og trækker du gerne i lædertøjet og styrthjelm, inden du forlader hjemmet? Så har du med garanti hørt om MC Campfyn.

Sydvest for Ringe efter du drejer ind ad Rudmevej, går der ikke længe, før du bliver mødt med et træskilt med klare, hvide bogstaver: MC Campfyn. Over skiltet er en gammel motorcykel med dertilhørende læderklædt mannequin hejst op. Du er umiskendeligt nået frem til et sandt motorcykel-mekka på Midtfyn.

MC Campfyn er en campingplads, hotel eller bed and breakfast primært henvendt til folk med interesse for motorcykler og med sengepladser til op mod 40 personer. Stedet drives af ægteparret Tina og Kim Baumann. Ejendommen emmer af motorcykelmani i bedste forstand, og det har det gjort siden 2008. Plakater, malerier, billeder, gamle reservedele og klubmærker op og ned ad baren danner ramme for en klar passion for de tohjulede køretøjer.


Vi har faktisk mærket en stigende interesse i forhold til året før, fordi folk ikke kan køre til udlandet. Det kan jo være, at de danske motorcyklister pludselig får øjnene op for den danske natur.

Kim Baumann


Men det var ikke altid planen, at det skulle blive dette indbydende motorcykel-pitstop.

Det begyndte med bed and breakfast

- Da vi købte den gamle gård, var det kun fordi, vi tænkte, det ville være et dejligt sted at bo. Vi startede hurtigt med at leje enkelte værelser ud som bed and breakfast, og så eskalerede det pludselig. Både Kim og jeg kører motorcykel, og vi havde længe undret os over, hvorfor der ikke fandtes steder specifikt henvendt til motorcyklister. Så i takt med at vores bed and breakfast gik fremad, tænkte vi, at det her var en måde for os at skille os ud fra mængden, fortæller Tina Baumann.

Kim Baumann tilføjer, at motorcyklister er et socialt folkefærd, og at den ene gæst på stedet hurtigt fik tiltrukket den næste.

Det skulle vise sig at blive en brølende succes, og mange motorcykelforeninger i Danmark, Norge og Tyskland har afholdt generalforsamlinger, jubilæer og julefrokoster i de midtfynske motorcykelrammer.

Annonce

Her er alle velkomne

Ægteparret har et særligt syn på dem, der kommer til MC Campfyn. Kim Baumann forklarer, at de besøgende ikke er deres kunder, men deres gæster. Og denne familiære indstilling er ifølge den mandlige medejer noget af det, der gør motorcykelmiljøet så imødekommende:

- Ligesom med fodboldklubber findes der mange motorcykelklubber. Men forskellige motorcykelklubber mødes i venskabeligt lag og snakker om deres fællesinteresse. Det samme gør sig sjældent gældende med fodboldklubberne, siger han og sukker.

Ægteparret Tina og Kim Baumann deler både kærlighed til hinanden og til motorcyklerne. Indretningen af MC Campfyn taler i den grad til det sidste. Foto: Victor Juul Grønbæk

Ifølge Tina og Kim Baumann har mange motorcyklister før i tiden mødt mistro og diskrimination, når de er kommet på et par motorcykler til almindelige campingpladser.

Det var derfor vigtigt for de to ejere, at stedet her skulle være en social oase for alle motorcyklister.

- Vi er jo alle sammen i sidste ende stille og rolige mennesker, vi har blot en særlig interesse. Her møder de ingen bagtanker, og alle skal føle sig velkomne, siger Tina Baumann.

Annonce

Ser frem til en sommer med fart på

Ligesom så mange andre steder med værelsesudlejning har MC Campfyn også været nødsaget til at holde lukket under coronakrisen. Det medførte en del aflyste eller udskudte arrangementer på Rudmevej, størst af alle det årlige motorcykeltræf ved åbningen af Egeskov i april.

Alligevel er ægteparret fortrøstningsfuld for et sommerhalvår med stor dansk motorcykelglæde.

- Vi har faktisk mærket en stigende interesse i forhold til året før, fordi folk ikke kan køre til udlandet. Det kan jo være, at de danske motorcyklister pludselig får øjnene op for den danske natur som udflugtsmål, blandt andet de sydfynske alper. Og så ligger vi jo ideelt, siger en håbefuld Kim Baumann.

Tina Baumann har stået for meget af indretningen. Foto: Victor Juul Grønbæk

Netop troen på en ægte dansk motorcykelsommer har Tina og Kim Baumann startet et samarbejde op med fire andre motorcykelvenlige campingpladser i Danmark om at lave en brochure, der skal indbyde til dansk motorcykelferie.

- Havde du spurgt os for en måned siden, havde vi været glade, hvis vi bare fik et par gæster overnattende. Men nu ser det virkelig lovende ud, og vi er så klar til at give mange af vores nye danske gæster en hyggelig sommer, fortæller Tina Baumann.

Det aflyste Egeskovstræf er rykket til 19. september, og her vil MC Campfyn igen stå klar til at tage imod de mange ivrige motorcyklister.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce