Annonce
Midtfyns Posten

Midtfynske psykologer i nyt klinikfællesskab i Ringe: Coronakrisen påvirker folk

Psykologerne Judith Frøkiær Nielsen (t.v.) og Rikke Hansen har kendt hinanden i en del år, og nu er de to selvstændige psykologer gået sammen i et klinikfællesskab i det centrale Ringe. Foto: Hardy Hounsgaard
Psykologerne Judith Frøkiær Nielsen og Rikke Hansen er gået sammen og har åbnet nyt klinikfællesskab i Algade i Ringe. De kan mærke, at folk er påvirkede af coronakrisen.
Annonce

Ringe: Der er flyttet nye lejere ind på førstesalen over vinbutikken Vinoble på Algade i Ringe. I lokalerne, hvor der indtil sidste år var en tandlægeklinik, er de to midtfynske psykologer Judith Frøkiær Nielsen og Rikke Hansen arbejdsmæssigt flyttet sammen i et klinikfællesskab.

- Vi har kendt hinanden i en del år og har både gået på studie sammen og har også tidligere arbejdet sammen som beskæftigelsespsykologer hos virksomheden Dambyhahn i Svendborg og Odense, siger de to psykologer, der begge bor på Midt- og Sydfyn.

Judith Frøkiær Nielsen er 51 år og har siden 2001 boet i Gislev, mens 47-årige Rikke Hansen, der oprindelig er fra Bornholm, siden 2007 har boet på Sydfyn. Hun bor i Øster Hæsinge.

Annonce

Fordele ved at gå sammen

De er begge uddannede psykologer og har et stykke tid været selvstændige psykologer. Det er de fortsat, selv om de nu er flyttet sammen i et klinikfællesskab.

- Vi har stadigvæk hver vores cvr-nummer og hver vores klienter. Men der er nogle fordele ved at være i samme klinik. Vi har nogle fællesudgifter, som vi kan deles om, og det er også godt at have én at sparre med, siger Judith Frøkiær Nielsen, der tidligere havde selvstændig klinik i lægehuset i Gislev.


Vi har nogle fællesudgifter, som vi kan deles om, og det er også godt at have én at sparre med.

Judith Frøkiær Nielsen, psykolog


Rikke Hansen har i et stykke tid også været selvstændig psykolog.

- Fra september havde jeg en klinik i et kontorfællesskab på Bygmestervej i Ringe, hvor der også var en fotograf, tatovør og yogainstruktør. Her er der mere diskretion for mine klienter, for her kommer man kun, hvis man skal til psykolog, siger Rikke Hansen.

- Vi er gode til at lægge vores aftaler, så vi ikke har klienter på samme tid, og folk er gode til at møde op til den aftalte tid, supplerer Judith Frøkiær Nielsen.

I psykolog Judith Frøkiær Nielsens lokale i klinikfællesskabet er en gammel pejs med til at skabe en varm stemning. Pejsen er dog kun til pynt. Foto: Hardy Hounsgaard

De to psykologer

Judith Frøkiær Nielsen er 51 år og bor i Gislev.

Rikke Hansen er 47 år og bor i Øster Hæsinge.

De er begge uddannede og autoriserede psykologer.

De er selvstændige psykologer og har et klinikfællesskab på Algade 19, 1. tv., Ringe.

Annonce

Hyggelige lokaler

Der er omkring 100 kvadratmeter i klinikken på Algade 19, 1. tv., hvor de to psykologer siden indflytningen i januar har indrettet sig med hver sit store og hyggelige lokale samt et stort fællesrum med et langt træbord.

- Det er tanken, at vi på et tidspunkt skal bruge rummet til gruppeterapi, når vi engang må det igen, siger Judith Frøkiær Nielsen.

Rikke Hansen er glad for den diskretion, hendes klienter kan få i klinikfællesskabet i Ringe, hvor de to psykologer har hver sit lokale. Foto: Hardy Hounsgaard

Coronaen sætter en begrænsning for den slags i øjeblikket, men coronaen forhindrer ikke psykolog-samtaler.

- Vi har mundbind, håndsprit og afskærmning, forklarer de to psykologer, der ikke oplever, at folk på grund af smittefare er bange for at komme til psykolog.

- Vi har også også udendørs samtaler med walk and talk, og vi har også virtuelle samtaler. Jeg har klienter, der bor langt væk på Sjælland og i Jylland, og med virtuelle møder betyder afstanden ikke noget, forklarer Judith Frøkiær Nielsen.

Annonce

Corona påvirker folk

De to psykologer kan mærke, at coronakrisen påvirker folk.

- Vi har nogen, der bliver ramt af coronabølgen. De bliver depressive og angste. Jeg har også unge, der har det svært med, at deres sociale liv er indskrænket, siger Judith Frøkiær Nielsen.

På det helt lavpraktiske plan har coronakrisen også givet små sten i skoen for de to psykologers nye praksis.

- Vi mangler stadigvæk at få gjort fællesrummet helt færdigt. Vi har et par lysekroner, vi gerne vil have hængt op, men det er svært at få fat i de rigtige ting, når  butikkerne er lukket, forklarer Judith Frøkiær Nielsen.

Men med en blanding af nye og ældre retro-møbler - sidstnævnte har Rikke Hansen fundet i kraft af sin flair for fine loppefund - og udsigt fra vinduerne ned over bylivet i Algade og Torvet i Ringe er der en afslappet atmosfære i de centralt beliggende lokaler.

- Vi satser på at blive her i mange år, fortæller Judith Frøkiær Nielsen.

Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

Natkirke i Nazarethkirken

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce