Annonce
Midtfyns Posten

Mindeord: Farvel fra en gammel soldaterkammerat

Georg Andersen med sin hustru Edel i forbindelse med deres diamantbryllup 9. april 2010. De blev gift 9. april 1950, men de nåede ikke at opleve deres 70-års bryllupsdag, da Georg Andersen døde 2. marts i år. Privatfoto
Mindeord over Georg Andersen, Ringe, fra en gammel ven og soldaterkammerat.
Annonce

92-årige Henry Clausen, Oksbøl, har skrevet disse mindeord over sin gamle soldaterkammerat Georg Andersen, Åvangen 33, Ringe. Georg Andersen døde 2. marts 2020:

Den 12. april 1949 drog en flok unge mænd til Dragonkasernen i Randers, afleverede deres civile tøj og deres dåbsnavn.

Deriblandt Georg Andersen som blev til 1133 Bolbro, og undertegnede som blev 1260 Henne.

Efter tre måneders rekruttid blev vi stuekammerater. Georg var vellidt af alle, ham kunne man snakke med om alting, han var meget velbegavet og blev hurtigt vores tillidsmand. Når vi var på øvelser eller manøvre, var han altid opmærksom på, om nogen var i vanskeligheder og han gjorde, hvad han kunne for at hjælpe.

I det år vi var soldater sammen voksede et nært venskab mellem os, som skulle vare livet ud.

Da vi blev hjemsendt den 10. marts 1950 og stod på Randers Banegård og skulle tage afsked med hinanden var vi tre, der aftalte, at den der først skulle giftes, skulle invitere de andre med.

Der gik ikke lang tid, før der kom invitation fra Georg. Den 9. april 1950 skulle han giftes med Edel, og vi kom til et stort og flot bryllup på Korsgården i Lydinge. Senere blev jeg gift med Karen, og vi fire har holdt venskabet vedlige. Vi har besøgt hinanden, de kom til os på vestkysten, og vi kom til dem på Fyn. Vi har delt hinandens glæder og sorger, og vi har haft utrolig mange gode oplevelser sammen, som jeg er meget taknemmelig for.

70 julekort har vi sendt til hinanden, 2 x 70 gange har vi ringet til hinanden på vore fødselsdage, når jeg ringede til Georg og sagde: 1260 Henne - sagde han: stå bare rør, og vice versa.

Sidste gang jeg talte med Georg i telefonen var sidst i januar, og da jeg spurgte til Edel, sagde han: Hun sidder her ved min side og er lige så smuk, som den dag vi blev gift. Georg var en gentleman til det sidste.

Mine tanker går til Edel, for hvem savnet jo er størst, men håber og tror, at der er mange omkring hende, som vil hjælpe og støtte hende i denne svære tid.

Æret være Georgs minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Caféquiz på Gluds Café

Midtfyns Posten

SF har valgt ny bestyrelse

Annonce